Σε σημαντική διεύρυνση της προσφερόμενης προϊοντικής του γκάμας προχωρεί από το 2025 ο όμιλος Π. Πετρόπουλος, μέσα από τη δραστηριοποίηση σε ιδιοπαραγόμενα ελληνικά προϊόντα που δίνουν έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία.
Ειδικότερα, μέσα στην επόμενη χρονιά θα φανούν τα πρώτα σαφή δείγματα για την πορεία των ηλεκτροκίνητων scooter NOOS και των φορητών μονάδων μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας με το σήμα BES 0.1., ενώ παράλληλα θα υπάρξει και η προσθήκη της νέας θυγατρικής, της ΤΕΜΜΑ, που ειδικεύεται στην κατασκευή μηχανολογικών εξαρτημάτων ακριβείας .Θεωρείται θέμα ημερών να ολοκληρωθεί η εξαγορά της, όπως ήδη είχε προαναγγείλει η εισηγμένη από το καλοκαίρι.
«Μέχρι σήμερα η Π. Πετρόπουλος είναι καθιερωμένη στην ελληνική αγορά ως ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος και αξιόπιστος αντιπρόσωπος γνωστών και ποιοτικών οίκων στον ευρύτερο χώρο των οχημάτων. Αυτό δεν θα αλλάξει, ωστόσο θα υπάρξει μια αξιοσημείωτη προσθήκη: Από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσουμε να δραστηριοποιούμαστε στην αγορά και με δικά μας προϊόντα, που θα παράγονται στην Ελλάδα από Έλληνες (made in Greece, by Greeks)» δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στον εισηγμένο όμιλο.
Ήδη μέσα στο Δεκέμβριο αναμένονται οι πρώτες πωλήσεις τόσο στα ηλεκτροκίνητα scooter NOOS (B2B διάθεση, αλλά παράλληλα υπάρχει και συμφωνία συνεργασίας με την Instacar), όσο και στις φορητές μονάδες μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας με το σήμα BES 0.1.
Τα δύο αυτά προϊόντα που ανήκουν στην Π. Πετρόπουλος και παράγονται στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα του (επιχορηγούμενου) επενδυτικού προγράμματος Ecosift, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται μόλις πριν από δύο χρόνια. Το Ecoshift επίσης προβλέπει και τη δραστηριοποίηση της Π. Πετρόπουλος στο κομμάτι της ανακύκλωσης μπαταριών, πράγμα όμως που αναμένεται να γίνει σε επόμενη φάση.
Πέραν αυτών όμως, αξιοσημείωτη είναι η κίνηση της Π. Πετρόπουλος να εξαγοράσει την εταιρεία ΤΕΜΜΑ, η οποία είναι υπεργολάβος επιχειρήσεων, παρέχοντας λύσεις και προϊόντα στην αμυντική και αεροπορική βιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες και τη βιομηχανία παραγωγής ενέργειας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η εξαγορά της ΤΕΜΜΑ δεν αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην απόκτηση μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται σε έναν κλάδο υψηλής τεχνογνωσίας με ανοδικές προοπτικές, αλλά παράλληλα:
- Πρώτον, στην εκμετάλλευση σημαντικών συνεργειών, καθώς η ΤΕΜΜΑ είναι σε θέση να συμβάλλει θετικά στο επενδυτικό πρόγραμμα ECOSHIFT του εισηγμένου ομίλου. Για παράδειγμα, πέρα από μηχανολογικά σχέδια, η Π. Πετρόπουλος, μέσω της ΤΕΜΜΑ θα μπορεί ενδεχομένως να παράγει και συγκεκριμένα προϊόντα.
- Δεύτερον, λόγω του πολύ ισχυρού -εγχώριου και διεθνούς- πελατολογίου στο οποίο ήδη απευθύνεται και με το οποίο συνεργάζεται η ΤΕΜΜΑ.
Η Π. Πετρόπουλος σημείωσε στο εννεάμηνο του 2024 κύκλο εργασιών 168 εκατ. ευρώ (έναντι 148,5 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο), προ φόρων κέρδη 8,33 εκατ. (έναντι 8,81 εκατ.) και καθαρό αποτέλεσμα 5,997 εκατ. ευρώ (6,6 εκατ. ευρώ).