Την παράταση των μέτρων κατά της ακρίβειας, η ισχύς των οποίων εξέπνεε στις 31 Δεκεμβρίου, για ένα ακόμη τετράμηνο, δηλαδή έως τις 30 Απριλίου, προβλέπει το άρθρο 66, νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που βρίσκεται στη Βουλή.
Με το προτεινόμενο άρθρο για την παράταση των μέτρων έως τις 30 Απριλίου -σ.σ. το Πάσχα το 2025 «πέφτει» στις 20 Απριλίου- προβλέπονται τα εξής:
1. Έως την 30ή Απριλίου του 2025, απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση, τη θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως και την ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από την πώληση σχολικών ειδών και γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για την παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου φυτικών ελαίων, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021.
2. Έως τις 30 Απριλίου του 2025 παρατείνεται το «Καλάθι του νοικοκυριού».
3. Επίσης έως την ίδια ημερομηνία, δηλαδή έως τις 30 Απριλίου, παρατείνεται η υποχρέωση ανακοίνωσης ανατιμήσεων προϊόντων, η ανακοίνωση ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων, η τρίμηνη απαγόρευση προσφορών στα προϊόντα που έχουν προχωρήσει σε ανατιμήσεις και το πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το μεικτό περιθώριο κέρδους δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης βάσει των οικονομικών καταστάσεων της αμέσως προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου προσαυξημένο κατά 7% επί των καθαρών πωλήσεων, αφαιρουμένων των εκπτώσεων, των πιστώσεων ή άλλων παροχών. Για το συγκεκριμένο μέτρο, δηλαδή για το πλαφόν στο βρεφικό γάλα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος έχει προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί.