Από το τρίκυκλο με το οποίο ο Γιώργος Στεργίου μεταπωλούσε γλυκά σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι σήμερα, όπου η Οικογένεια Στεργίου τζιράρει πάνω από 56 εκατ. ευρώ, έχουν περάσει πάνω από έξι δεκαετίες.
Χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου η οικογένεια επέκτεινε τις δραστηριότητές της από την προμήθεια των ΚΨΜ (Κέντρα Ψυχαγωγίας Μονάδων) του Στρατού, των κυλικεία των νοσοκομείων, των φυλακών, των εκθεσιακών κέντρων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέχρι τα ράφια των Super Markets, Mini Markets, των φούρνων κ.λπ. Αυτή η ανάπτυξη έφερε μια νέα μονάδα παραγωγής στον Αυλώνα Αττικής συνολικής επένδυσης 40 εκατ. ευρώ.
Πέρυσι η εταιρεία πέτυχε αύξηση 14,27% στον κύκλο εργασιών της, ο οποίος ανήλθε στα 56,927 εκατ. ευρώ, τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 24,47% στα 11,197 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 6,548 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 31,79%.
Η εταιρεία διατήρησε ισχυρή χρηματοοικονομική θέση με ταμειακά διαθέσιμα ύψους 7,29 εκατ. ευρώ. Στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών συνέβαλε και το γεγονός ότι πέρυσι η κρίση στις τιμές των α’ υλών, υλικών συσκευασίας και ενέργειας, άρχισε να αποκλιμακώνεται. Αυτό είχε ως συνέπεια στη μείωση του κόστους παραγωγής και κατ’ επέκταση στην επαναφορά του μικτού περιθωρίου της στα προ κρίσης επίπεδα.
Με τη νέα βιομηχανική μονάδα στον Αυλώνα Αττικής, μια επένδυση 40 εκατ. ευρώ, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πλήρως αυτοματοποιημένου παραγωγικού συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει ρομποτικές αποθήκες και προηγμένα συστήματα διαχείρισης παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας.
Αυτή η επένδυση έρχεται σε συνέχεια άλλων κινήσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2023, όπως η επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη για την παραγωγή ψωμιού με προζύμι δικής της παραγωγής, καθώς και η εξέλιξη της τεχνολογίας ρομποτικών αποθηκών βαθιάς κατάψυξης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για αυτές τις επενδύσεις ανήλθε σε 470.000 ευρώ.