Με την ονομασία Netcompany Intrasoft στην Ελλάδα και Netcompany στην υπόλοιπη Ευρώπη θα συνεχίζει να λειτουργεί μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Intrasoft International.
Αυτό τονίστηκε από την τη διοίκηση της Netcompany κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Intracom, ενώ ξεκαθαρίστηκε παράλληλα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ξεχωριστή εταιρεία. Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Netcompany Thomas Johansen υποστήριξε ότι το μέγεθος Intrasoft δεν επιτρέπει αλλαγές στις διαδικασίες και τη λειτουργία της.
Από την πλευρά του ο CEO της Netcompany, Andre Rogaczewski χαρακτήρισε την εξαγορά της Intrasoft «φυσικό βήμα για να γίνουμε κορυφαίος παίχτης στην ψηφιοποιήση στην Ευρώπη». Μάλιστα εκτίμησε ότι οι ευκαιρίες στον συγκεκριμένο τομέα πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά λόγω και των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και για το λόγο αυτό χρειάζονται μια ευρύτερη παρουσία στην ΕΕ και στα κράτη-μέλη της.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, με την εξαγορά της Intrasoft, η Netcompany αποκτά σημαντική παρουσία όχι μόνο στην ΕΕ αλλά και σε επιπλέον χώρες καθώς η νέα εταιρεία θα έχει παρουσία σε 17 χώρες. «Η Intersoft είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών ΙΤ στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σχέση αυτή με την ΕΕ είναι ιδιαίτερο σημείο προσοχής», τόνισε ο κ. Rogaczewski.
Ο νέος όμιλος που σχηματίζεται
- Σύμφωνα με τις αναφορές των στελεχών της Netcompany:
- τα pro forma έσοδα του ομίλου Netcompany – Intrasoft του 2020 υπολογίζονται στα 4,3 δισ. κορώνες Δανίας (577 εκατ. ευρώ.) και τα συνολικά ΕΒΙTDA στα 944 εκατ. κορώνες Δανίας (126,8 εκατ. ευρώ).
- Με βάση τα μεγέθη του 2020 η Intrasoft προσθέτει 50% στα έσοδα του Ομίλου αλλά και στον αριθμό των εργαζομένων.
- Ο όμιλος θα απασχολεί συνολικά 6.058 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών συνεργατών.
- Η Ελλάδα θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για τον όμιλο μετά από την Δανία και το Λουξεμβούργο-Βέλγιο.
Η εμπειρία της Intrasoft στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου
Το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί σημαντικές προσδοκίες, καθώς μόνο για τη χώρα μας προβλέπονται περίπου 6 δισ. ευρώ έργα που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η Intrasoft International ήδη έχει υλοποιήσει έργα σε δημόσιους οργανισμούς, όπως είναι ο ΕΦΚΑ και ο ΔΕΔΗΕ. Θεωρείται πλέον παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο των e-τελωνείων, των πληροφοριακών συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και φορολογίας, με κυβερνήσεις και οργανισμούς να εμπιστεύονται τα πρωτοποριακά συστήματα που προσφέρει.
Συγχρόνως, τα προϊόντα και οι λύσεις που αναπτύσσει στον τραπεζικό τομέα, αλλά και στον χώρο του credit risk management συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Μεταξύ άλλων έχει υλοποιήσει τα εξής έργα:
- Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας (TAXIS), Πύλη ηλεκτρονικών υπηρεσιών φορολογίας (TAXISnet), Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Ελεγκτικών Υπηρεσιών (ELENXIS) / Πληροφοριακό Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης (FMIS) για το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας.
- Κυβερνητικό Πληροφοριακό Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης (GFMIS) για το Υπουργείο Οικονομικών της Ιορδανίας και πληροφοριακό σύστημα Δημοσιονομικών για το Υπουργείο Οικονομικών της Αλβανίας.
- Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ελληνικών Τελωνείων (ICISnet), Σύστημα Διαχείρισης τελωνειακών δηλώσεων στην Ολλανδία, ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ενδοκοινοτικής διακίνησης αγαθών και/ή συστήματα (ελέγχου) διαμετακόμισης για την πλειοψηφία από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
- Περισσότερες από 30 εγκαταστάσεις του προϊόντος (λύσης) ΕΣΚΟΡΤ σε παγκόσμια κλίμακα για την υποστήριξη των διαδικασιών συμμόρφωσης (που απαιτούνται από τις φορολογικές και τις τελωνειακές αρχές).
- Πληροφοριακά συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης για το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Σύστημα Εκκαθάρισης Ιατρικών Δαπανών για το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας, Πληροφοριακά συστήματα υπηρεσιών υγείας για 3 Νοσοκομεία στην Ελλάδα και για το Νοσοκομείο "King Abdullah" της Ιορδανίας, Ελληνικό Σύστημα Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας "Γραμμή Υγείας 184"
- Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα (GIS) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Ελλάδας, τον Ελληνικό Στρατό και το Πολεμικό Ναυτικό.
- Ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα διοίκησης λιμένων για τον ΟΛΠ, Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κυκλοφορίας Πλοίων (VTMIS) για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Επιχειρησιακά ηλεκτρονικά πληροφοριακά συστήματα για το νέο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία,
- Διαδικτυακή Πύλη Πληροφόρησης Νομοθεσίας και Ηλεκτρονικού Συστήματος Εγκαιρης Ειδοποίησης για το Υπουργείο Εσωτερικών,
- Ενοποίηση του Συστήματος νομικών καταχωρήσεων για το Υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας, Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης του FYROM