Euro2Day

Στο Μισθοδικείο συζητήθηκε η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους δικαστές και εισαγγελείς

Το Μισθοδικείο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.
Στο Μισθοδικείο συζητήθηκε η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους δικαστές και εισαγγελείς

Δημοσιεύθηκε: 12 Μαρτίου 2025 - 20:22

Load more

Στο Μισθοδικείο συζητήθηκε η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και αναμένεται μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Παράλληλα, εκκρεμεί προς εκδίκαση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ανάλογο αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο αναμένεται να συζητηθεί την 6η Ιουνίου 2025.

Ειδικότερα, στο Μισθοδικείο με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Κωνσταντίνο Κουσούλη συζητήθηκαν 11 ομαδικές και ατομικές αιτήσεις δικαστών (συνολικά 49 δικαστές) για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, που σταμάτησαν να χορηγούνται στον Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τη μνημονιακή περίοδο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν υπήρξε ανάπτυξη των θέσεων των προσφευγόντων και του Δημοσίου, καθώς όλοι υπέβαλαν δήλωση, δηλαδή, κατέθεσαν τις θέσεις τους με υπομνήματα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Εκτός από τον κ. Κουσούλη, τα άλλα μέλη του 9μελους Μισθοδικείου, ήταν ο σύμβουλος του ΣτΕ Χρήστος Λιάκουρας, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ελένη Σκορδά, οι καθηγητές των Νομικών Σχολών Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Γεώργιος Λέκκας και Θεόδωρος Παπακυριακού και οι δικηγόροι Χριστίνα Κουντούρη, Γεώργιος Μπούρας και Θεόδωρος Γεωργάκης. Το Μισθοδικείο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Load more

Δείτε επίσης

Load more