Ντεμπούτο στο «mega deal» στην συνδρομητική TV, τα επόμενα βήματα

Κοινό αθλητικό περιεχόμενο προσφέρουν από σήμερα Cosmote TV και Nova (ΕΟΝ). Οι προσφορές των δυο παρόχων προς τους συνδρομητές. Νέα κίνηση από Cosmote με την προσθήκη και του Netflix σε ένα ενιαίο τιμολόγιο.

Δημοσιεύθηκε: 23 Αυγούστου 2024 - 07:32

Load more

Κινήσεις «ματ» επιχειρούν οι πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης στην χώρα μας με στόχο να προσπεράσουν το σκόπελο της φορολογίας που αυξάνει 10% τους λογαριασμούς τους, αλλά και να περιορίσουν την πειρατεία που οργιάζει τα τελευταία χρόνια.

Από σήμερα αλλάζουν όλα στη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα για τα επόμενα τρία χρόνια. Η ενεργοποίηση της συμφωνίας Cosmote TV – Nova φέρνει τα δημοφιλέστερα αθλητικά προγράμματα σε μία συνδρομή. Με τη συμφωνία αυτή, με μία συνδρομή οι τηλεθεατές θα μπορούν να έχουν για πρώτη φορά στην ιστορία της συνδρομητικής τηλεόρασης στην χώρα μας ατελείωτες ώρες αθλητικού προγράμματος.

Cosmote TV και Nova (ΕΟΝ) ξεκινούν την συνεργασία τους για την ενιαία παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων δίνοντας την δυνατότητα στους συνδρομητές τους να παρακολουθήσουν δύο μήνες δωρεάν (23 Αυγούστου – 22 Οκτωβρίου). Μετά την πάροδο των δύο μηνών, η υπηρεσία θα παραμείνει ενεργή με επιπλέον χρέωση 3 ευρώ τον μήνα.

Ήδη οι συνδρομητές των δύο πλατφορμών έχουν λάβει σχετικό μήνυμα που κάνει λόγο για την δωρεάν θέαση το δίμηνο που ακολουθεί αλλά και για να δώσουν την έγκρισή τους για αλλαγή του συμβολαίου τους με επιπλέον χρέωση τριών ευρώ ανά μήνα (που θα επιβαρυνθεί και από το 10% του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης που ήδη πληρώνουν οι καταναλωτές).

 

Τι προσφέρει η συμφωνία

Πλέον με αυτή την συμφωνία ένας συνδρομητής με μία μόνο συνδρομή θα μπορεί να δει το σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος της Super League καθώς η Cosmote TV έχει τους εντός έδρας αγώνες των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΟΦΗ, Βόλου, Λαμίας, Παναιτωλικού και Athens Kallithea FC. Η Nova, από την πλευρά της, έχει τους αγώνες των ομάδων ΠΑΟΚ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Πανσερραϊκός και Λεβαδειακός.

H Cosmote TV έχει το σύνολο των διοργανώσεων της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, UEFA Super Cup, UEFA Youth League). Η πλατφόρμα του ΟΤΕ θα εισφέρει στο εγχείρημα τους αγώνες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Σκωτίας (Serie A, Liga Portugal Bwin, Scottish Premiership), ενώ έχει και το Κύπελλο Ελλάδας.

Τα αθλητικά κανάλια Novasports έχουν την Premier League, τη LaLiga EA Sports, την Bundesliga, την Eredivisie και την Jupiler Pro League καθώς και αγώνες από τη La Liga Hypermotion και τη 2. Bundesliga. Παράλληλα έχουν στην διάθεσή τους τα Super Cup Γερμανίας και Βελγίου και το Croky Cup (Κύπελλο Βελγίου).

Οσον αφορά το μπάσκετ η Nova προσφέρει στη συνεργασία τη Euroleague, με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, και το Euro Cup και η Cosmote TV το Basketball Champions League και το ΝΒΑ.

Η Nova έχει εξασφαλίσει και τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 αλλά και τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και των άλλων εθνικών ομάδων στο UEFA Nations League, τα προκριματικά του Mundial 2026 και του Euro 2028, όπως και τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών στις διοργανώσεις της UEFA και της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών στις διοργανώσεις της FIBA.

Η συνεργασία περιλαμβάνει και το τένις που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα στην χώρα μας. H Cosmote TV προβάλλει τις μεγάλες διοργανώσεις του τένις (Nitto ATP Finals, ATP 1000, ATP 500, ATP 250) και η Nova όλα τα Grand Slams του τένις (Wimbledon, Roland Garros, US Open, Australian Open), τα προκριματικά του Davis Cup και τα Davis Cup Finals, καθώς και τη σειρά της WTA με τουρνουά 1000, 500 και 250. Τέλος ο συνδρομητής των δύο πλατφορμών θα μπορεί να παρακολουθήσει και Moto GP, WRC.

Παράλληλα η NOVA ανακοίνωσε πως θα προσφέρει αυτό το αθλητικό περιεχόμενο σε τιμές για νέα προγράμματα που ξεκινούν από μόλις 1€/μήνα επιπλέον προσφέροντας νέα συνδυαστικά προγράμματα Fiber EON+ με ταχύτητες Internet από 50 Mbps έως 1 Gbps από 47€/μήνα, νέο πρόγραμμα τηλεόρασης EON+ με 28€/μήνα.

Οι τιμές αφορούν μόνο σε νέες ενεργοποιήσεις με 24μηνη διάρκεια συμβολαίου. Στα υφιστάμενα προγράμματα, η θέαση των καναλιών Cosmote Sport θα παρέχεται δωρεάν τους 2 πρώτους μήνες, με έναρξη την 23 Αυγούστου και λήξη την 22 Οκτωβρίου, στους συνδρομητές των υφιστάμενων προγραμμάτων ΕΟΝ+, ΕΟΝ Entry & Sports, Novasports, Novasports All, Full Pack, Sports Pack, Sports All.

Μετά την πάροδο των 2 μηνών, η υπηρεσία θα παραμείνει ενεργή με επιπλέον χρέωση 3€/μήνα. Οι δικαιούχοι συνδρομητές διατηρούν δικαίωμα κατάργησης χωρίς καμία επιβάρυνση, έως τις 23 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως για τη NOVA η υπηρεσία αφορά συνδρομητές με προγράμματα τηλεόρασης και με συνδυαστικά προγράμματα σταθερής & τηλεόρασης, στα πακέτα αθλητικού περιεχομένου ΕΟΝ+, ΕΟΝ Entry & Sports, Novasports, Novasports All, Full Pack, Sports Pack, Sports All.

Παράλληλα, από την Cosmote TV, θα διατεθούν, για νέους και υφιστάμενους πελάτες, νέα προγράμματα DP plus TV τα οποία θα περιλαμβάνουν και τα κανάλια Novasports σε νέες τιμές.

Οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα μπορούν να βλέπουν ταυτόχρονα κάποιο κανάλι COSMOTE SPORTS & Novasports αν είναι συνδρομητές της COSMOTE Streaming υπηρεσίας και συγκεκριμένα ταυτόχρονα έως 3 προγράμματα εκ των οποίων έως 2 αθλητικά.

Για τους συνδρομητές της δορυφορικής υπηρεσίας, θα συνεχίσει κάποιο να μπορεί να παρακολουθεί ένα αθλητικό κανάλι (COSMOTE Sports ή Novasports) από τον αποκωδικοποιητή της δορυφορικής υπηρεσίας και ένα αθλητικό κανάλι από την streaming υπηρεσία, εφόσον έχει ενεργοποιήσει το streaming addon. Τέλος, εάν κάποιος συνδρομητής έχει ενεργοποιήσει το πακέτο extra συσκευών θα μπορεί να βλέπει ταυτόχρονα έως 3 προγράμματα, εκ των οποίων έως 2 αθλητικά.

Η συμφωνία Cosmote TV - Netflx

Διαθέσιμο στο Cosmote TV από τις 23 Αυγούστου μαζί με το αθλητικό περιεχόμενο της Nova, θα είναι και το Netflx. Θα προσφέρεται ως συνδυαστικό πακέτο, ή ως add on.

Θέλοντας να ενισχύσει περαιτέρω την Cosmote TV που σημειώνει ραγδαία ανάπτυξη, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα και την ενσωμάτωση στην πλατφόρμα του Netflix, στα πλαίσια της συμφωνίας μεταξύ του κολοσσού του streaming και της Deutsche Telekom που έχει ξεκινήσει ήδη σε Κροατία, το τιμόνι της εταιρείας είχε μέχρι πρότινος ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Κ. Νεμπής, και στην Ουγγαρία.

Η Cosmote TV παρουσιάζει τα νέα της συνδυαστικά πακέτα όπου θα δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να προσθέσουν τόσο το Netflix όσο και τα αθλητικά κανάλια της Nova, με το ύψος του πακέτου για το Netflix να αναμένεται να είναι κοντά στα 10 ευρώ.

Στη περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει το συνδυαστικό πακέτο θα λάβει έκπτωση 2 ευρώ στο λογαριασμό της Cosmote TV. Εφόσον ο πελάτης ενεργοποιήσει την υπηρεσία ως add on δεν θα λάβει κάποια μηνιαία έκπτωση στο λογαριασμό του. Το Add On πακέτο παρέχεται χωρίς δέσμευση. Στη περίπτωση του συνδυαστικού υπάρχει δέσμευση.

Η μεγάλη «αδικία»

Το μεγάλο «παράπονο» των παρόχων είναι ότι σε σύγκριση με τους ξένους κολοσσούς του streaming δεν λειτουργούν επί ίσοις όροις καθώς οι ξένες πλατφόρμες δεν πληρώνουν φόρο, την ίδια στιγμή που το 45% του λογαριασμού ενός Ελληνα παρόχου είναι φόροι.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι πάροχοι συνδρομητικής τηλεόρασης στην χώρα έχουν δημιουργήσει κοινό μέτωπο και ζητούν συνεχώς από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την κατάργηση ή έστω την καταστολή του φόρου, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει ληφθεί τέτοια απόφαση.

Εκτός της συμφωνίας μεταξύ Cosmote και Nova, οι πάροχοι περιμένουν και το νέο αυστηρό νομοσχέδιο για τον περιορισμό της πειρατείας που θα προβλέπει συγκεκριμένες ποινές τόσο για όσους προσφέρουν πειρατικό περιεχόμενο αλλά και για τους χρήστες.

Παράλληλα συνεχίζεται το «σαφάρι» της αστυνομίας με δεκάδες επιχειρήσεις. Στο πρώτο εξάμηνο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας με δεκάδες πειρατές να έχουν βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ βρίσκονται πλέον στα χέρια των Αρχών τα στοιχεία 50.000 χρηστών πειρατικών συνδέσεων.

Η εικόνα της αγοράς σε αριθμούς

Πρώτος παίκτης στην αγορά είναι η Cosmote TV συνεχίζοντας την αυξητικλη στην συνδρομητική του βάση. Στο εξάμηνο του 2024 έφτασε τους 688.000 συνδρομητές καθώς η φετινή πετυχημένη ευρωπαϊκή πορεία των ελληνικών ομάδων οδήγησε πολλούς συνδρομητές να πάρουν την απόφαση να έχουν τη Cosmote TV στη τηλεόρασή τους, ενώ αλματώδης είναι και η πρόοδος που καταγράφει η ΟΤΤ πλατφόρμα που διαθέτει περισσότερους από 500.000 συνδρομητές.

Η Nova μετά την απόκτηση της Premier League «κέρδισε» 25.000 συνδρομητές την πρώτη χρονιά, διαθέτοντας εκτός από τα σημαντικά πρωταθλήματα και την Euroleague που φέτος αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυναμική με την αναβάθμιση του ρόστερ του Ολυμπιακού και τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό. Η Nova έχει φτάσει τους 435.000 νσυνδρομητές.

Η Vodafone TV αποφάσισε να μείνει εκτός του συναγωνισμού στο αθλητικό περιεχόμενο, στοιχηματίζοντας στο premium τηλεοπτικό περιεχόμενο βασιζόμενη και στις συνεργασίες με Disney+ και HBO, προσφέροντας μια θελκτική εναλλακτική πρόταση στους καταναλωτές. Η εταιρεία ξεπέρασε τους 200.000 συνδρομητές, παίρνοντας σημαντική ώθηση από το Disney+.

Σε πορεία ανάκαμψης βρίσκεται ο ΑΝΤ1+ με την πλατφόρμα να έχει επενδύσει δυναμικά τόσο σε παραγωγές περιεχομένου, όσο και στο αθλητικό περιεχόμενο. Διαθέτει την Formula 1 για την επόμενη τριετία αλλά και όλα τα μαχητικά αγωνίσματα.

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων