Ξενοδόχοι: Πρωτόκολλο συνεργασίας για το επώνυμο ελληνικό κρασί

Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Τι προβλέπει.

Δημοσιεύθηκε: 16 Ιουνίου 2022 - 16:26

Load more

Η αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας και της εμπειρίας φιλοξενίας στη χώρα μέσω της ανάδειξης του επώνυμου ελληνικού κρασιού ως συγκριτικού πλεονεκτήματος για τη διαφοροποίηση του τουρισμού και την ενίσχυση της τοπικής κατά περιοχή οικονομίας, είναι στο επίκεντρο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός και ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών Τουρισμού. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας έγινε στο πλαίσιο Εκδήλωσης -Workshop με τίτλο «Οινοτουρισμός: Η επόμενη Μέρα», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις εμβληματικές εγκαταστάσεις της Achaia Clauss στην Πάτρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση το πρωτόκολλο συνεργασίας, τα δύο μέρη θα αναπτύξουν από κοινού συνέργειες και δράσεις, όπως μεταξύ άλλων:

Επίσης, συμφωνήθηκε η δημιουργία μόνιμης επιτροπής- ομάδας εργασίας, η οποία θα παρακολουθεί και θα συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων του πρωτοκόλλου συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η έρευνα για τη διασύνδεση του ξενοδοχειακού κλάδου με τον πρωτογενή τομέα που πραγματοποίησε για λογαριασμό του ΞΕΕ το ΙΤΕΠ.

Σύμφωνα με τα σημαντικότερα ευρήματα από την Έρευνα:

Σε σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός υπογραμμίζει:

«Τα ελληνικά ξενοδοχεία στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή της χώρας, όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται στην έρευνα που παρουσιάσαμε. Γι’ αυτό και είμαστε εδώ σήμερα. Για να αγκαλιάσουμε το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί και να ενώσουμε δυνάμεις προκειμένου να εμπλουτίσουμε την εμπειρία φιλοξενίας με τη μοναδικότητά του και ταυτόχρονα, να ανοίξουμε νέους δρόμους εξωστρέφειας για την ελληνική οινοποιία, όπως και για το σύνολο της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής. Το ελληνικό ξενοδοχείο συνεχίζει να είναι ο βασικός κινητήρας για την τοπική ανάπτυξη και να διαχέει μέρισμα επιτυχίας στον πρωτογενή τομέα. Κι αυτό μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι για την προσφορά μας στην οικονομία και την κοινωνία».

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων