Να «σπάσει» την αγορά παράνομου τζόγου επιχειρεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων με τη νέα λίστα με μη αδειοδοτημένους παρόχους. Πρόκειται για μία εκτεταμένη λίστα με 2.609 παράνομους παρόχους, με τους 73 από αυτούς να έχουν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα.
Η Ε.Ε.Ε.Π. αναθεώρησε τον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (Blacklist), οι οποίοι παρέχουν τυχερά παίγνια με επίγειο τρόπο (land based), μέσω του διαδικτύου (on line) ή με άλλη εξ αποστάσεως μέθοδο (remote gambling), τον οποίο αναρτά στον ιστότοπό της.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, η ανάρτηση αυτής της λίστας αποτελεί απόδειξη ώστε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες επιβολής κάθε είδους προβλεπόμενων κυρώσεων από κάθε αρμόδιο φορέα, υπηρεσία ή Αρχή.
Πρόκειται για μη αδειοδοτημένους παρόχους τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, στον κατάλογο (Blacklist) εγγράφονται τα ονόματα χώρου (domain names) ή/και οι διευθύνσεις πρωτοκόλλου διαδικτύου (Internet Protocols) των μη αδειοδοτημένων ιστοτόπων που παρέχουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων, ανεξαρτήτως των επιβαλλόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Στον κατάλογο αναγράφονται, όταν είναι διαθέσιμα, τα πρόσωπα που παρέχουν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων ή/και τους νόμιμους εκπροσώπους, διαχειριστές, μέλη διοικητικού συμβουλίου, εταίρους και μετόχους τους, καθώς και κάθε είδους παράβαση που έχει διαπιστωθεί και κύρωση που έχει επιβληθεί.
Όπως τονίζεται, όλοι οι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο δεν επιτρέπεται να αδειοδοτηθούν ή με οποιονδήποτε τρόπο να συμμετέχουν σε αδειοδοτημένο φορέα παροχής υπηρεσιών παιγνίων στην Ελλάδα.
Η λίστα ανανεώνεται προκειμένου να υπάρξει βοήθεια των Αρχών για να παταχθεί ο παράνομος τζόγος που ανθεί στη χώρα μας και κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά και σημαντικές απώλειες για τους νόμιμους παρόχους.
Η ΕΕΕΠ, στο πλαίσιο αυτό, επιχειρεί να δημιουργήσει μια ομάδα που θα στελεχωθεί με νέα στελέχη που θα ενταχθούν στην Επιτροπή, ώστε να επισπεύσει όλες τις διαδικασίες καταπολέμησης παράνομου τζόγου.