Το ενδεχόμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών των υπευθύνων της εταιρείας PQH, που είχε αναλάβει ως ειδικός εκκαθαριστής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το 2013, όταν ανακλήθηκε η άδειά του από την Τράπεζα της Ελλάδος, εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές.
Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την προ ημερών απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που κατά πλειοψηφία έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βασίστηκε στο ότι κατά τους δικαστές, η PQH κατέθεσε εκπρόθεσμη δήλωση συνέχισης της ποινικής δίωξης σε βάρος των κατηγορουμένων στην υπόθεση του ΤΤ για τα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου νόμου που ψηφίστηκε προ μηνών, η απιστία σε βάρος τραπεζικών ιδρυμάτων διώκεται μόνο κατόπιν έγκλησης του φερόμενου ως παθόντος και απαιτείται δήλωση συνέχισης της ποινικής δίωξης.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που έπαυσε την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων στην υπόθεση του ΤΤ για τα δύο αδικήματα (σ.σ. η δίκη θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο για το αδίκημα της απάτης), απέστειλε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα, ζητώντας να εξετάσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από τη στάση της PQH και τους λόγους που δεν προέβη σε δήλωση συνέχισης της ποινικής δίωξης όπως προβλέπει ο νόμος.
Από την πλευρά της, πάντως, η εταιρεία φέρεται να αιτιολογεί τη στάση της επικαλούμενη το «πάγωμα» όλων των δικαστικών προθεσμιών λόγω κορωνοϊού.