Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street για δεύτερη σερί συνεδρίαση με τους Nasdaq και Dow Jones να αποφεύγουν τα χειρότερα καθώς ο τεχνολογικός δείκτης είχε φτάσει να βουλιάζει έως και 4% και ο βιομηχανικός δείκτης να χάνει ακόμα και 628 μονάδες.
Τελικά, o Dow Jones υποχώρησε 0,56% ή 159 μονάδες, στις 28.133, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,81% στις 3.426 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,27% στις 11.313 μονάδες.
Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (-4%) και Visa (-2%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των JP Morgan (+2,3%) και Goldman Sachs (+1,9%).
"Υπήρξε υπερβολική ζήτηση στην χρηματιστηριακή αγορά τελευταία και ιδιαίτερα στον τεχνολογικό κλάδο, οπότε ήταν απαραίτητη μια διόρθωση, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό", σχολίασε ο Scott Knapp, επικεφαλής στρατηγικής της CUNA Mutual Group.
Στο μεταξύ, η αμερικανική οικονομία συνέχισε να δημιουργεί θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, αν και με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι τον προηγούμενο μήνα.
Όπως ανακοινώθηκε, τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 1,37 εκατ. θέσεις εργασίας από 1,763 εκατ. τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν 1,35 εκατ. νέες θέσεις εργασίας.
Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 8,4% από 10,2% τον Ιούλιο, καταγράφοντας μεγαλύτερη πτώση από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 0,04% τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση και κατά 4,7% σε ετήσια.
«Τα στοιχεία απασχόλησης ήταν καλά», σύμφωνα με τον Jamie Cox της Harris Financial Group. «Ωστόσο τώρα ξεκινά η πραγματική δουλειά».
«Το επόμενο 2% με 3% της ανάκαμψης στην απασχόληση θα είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν υπάρχει ακόμα προοπτική πλήρης επανέναρξης της οικονομίας. Τα κεφάλαια που ρίχθηκαν στην αγορά αρχίζουν να εξαντλούνται και το νέο πακέτο στήριξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν φαίνεται να παίρνει έγκριση από το Κογκρέσο σύντομα».
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «βούλιαξε» 3,9% στα 39,77 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή πτώση 0,1% στα 1.934 δολ./oz.
Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός έχασαν 7% και 2,1%, αντίστοιχα.
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 0,71%.