«Ταύροι του Bitcoin, προσέξτε: Η Wall Street αναμένει ότι η κατάρρευση του κρυπτονομίσματος θα συνεχιστεί», γράφει το Bloomberg.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα είναι πιο πιθανό να πέσει στις 10.000 δολάρια, μειώνοντας την αξία του περίπου στο μισό, παρά να επιστρέψει στα $30.000, σύμφωνα με το 60% από τους 950 επενδυτές που απάντησαν στην τελευταία έρευνα MLIV Pulse. Το 40% έχει αντίθετη άποψη. Ήταν περίπου στις 21.850 δολάρια αργά το απόγευμα της Παρασκευής, κλείνοντας την εβδομάδα με κέρδη 12%.
Η δημοσκόπηση δείχνει πόσο απαισιόδοξοι είναι οι επενδυτές, επισημαίνει το πρακτορείο. Περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν χαθεί σε όρους κεφαλαιοποίησης στα κρυπτονομίσματα από τα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η CoinGecko.
Οι μικροεπενδυτές ήταν πιο ανήσυχοι για τα κρυπτονομίσματα από τους θεσμικούς ομολόγους τους, με σχεδόν το ένα τέταρτο να δηλώνει ότι πρόκειται για «σκουπίδια». Οι επαγγελματίες επενδυτές είναι πιο ανοιχτόμυαλοι ως προς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, συνολικά, υπάρχει μεγάλη πόλωση: ενώ περίπου το 28% των ερωτηθέντων εξέφρασε ισχυρή πεποίθηση ότι τα κρυπτονομίσματα είναι το μέλλον της χρηματοδότησης, το 20% είπε ότι είναι άχρηστα.
Το Bitcoin έχει ήδη χάσει πάνω από τα δύο τρίτα της αξίας του από τότε που έφτασε τις 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο και δεν έχει τιμές στις 10.000 δολάρια από τον Σεπτέμβριο του 2020.
Η κατάρρευση των crypto είναι πιθανό να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στις κυβερνήσεις για να ενισχύσουν τον έλεγχο του κλάδου. Αυτή η εποπτεία θεωρείται θετική από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων, καθώς θα μπορούσε να βελτιώσει την εμπιστοσύνη και να οδηγήσει σε ευρύτερη αποδοχή.
Η κρατική παρέμβαση πιθανότατα θα γίνει ευπρόσδεκτη από τους καταναλωτές που έχουν καεί από την κατάρρευση του λεγόμενου stablecoin TerraUSD και εταιρείες όπως η Celsius Network και η Voyager Digital Ltd.
Οι κεντρικές τράπεζες εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να αναπτύξουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα για χρήση σε ψηφιακές πληρωμές.