Ζυθοποιίες σε όλη την υφήλιο προσπαθούν να γίνουν πιο πράσινες και να περιορίσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα.
Η Heineken, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, σκοπεύει να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα ως το 2040.
Στο επίκεντρο των προσπαθειών για πιο «πράσινη» μπύρα είναι ο περιορισμός της χρήσης νερού. Η παρασκευή μπύρας απαιτεί μεγάλη κατανάλωση νερού, καθώς γα την παραγωγή ενός λίτρου μπύρας χρειάζονται κατά μέσο όρο 90 λίτρα νερού από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας.
Οι Financial Times επισκέφτηκαν διάφορα καινοτόμα ζυθοποιία στην Ολλανδία και συνομίλησαν με τους υπεύθυνους όσον αφορά τα περιθώρια για την εξοικονόμηση νερού στην παραγωγική διαδικασία.