Τι χρειάζεται η Ελλάδα για να κλείσει το επενδυτικό κενό, σημειώνει/προειδοποιεί η DBRS. Ο καναδικός οίκος θεωρεί πως μέσω -κυρίως- των κονδυλίων του RRF θα μπορούσε να περιοριστεί το discount.
Με αφορμή το θέμα της Μαρίας Μόσχου για τον κίνδυνο να μείνουν ψηφιακά έργα εκτός Ταμείου Ανάκαμψης η σημερινή ανάρτησή μας. Σε συνέχεια σχολιασμού μας πως «... μένει να φανεί στην πράξη κατά πόσον θα αξιοποιηθεί ο μηχανισμός, καθώς καθυστερήσεις στην εκτέλεση, υστέρηση στη χρηματοδότηση παρατηρούνται σε αρκετές περιπτώσεις. Κάτι που προφανώς αφορά και την επενδυτική κοινότητα, συγκεκριμένες εισηγμένες...» (από το χθεσινό σχόλιό μας: Σε νέα κορυφή οι τραπεζικές μετοχές).
Ο κλάδος της πληροφορικής δεν είναι ο μόνος όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος της «υποεπένδυσης», τουναντίον, όπως καταγράφεται και σε έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος. Ειδικότερα «... καθυστερήσεις των εκταμιεύσεων στα δάνεια και των επιχορηγήσεων στις επιχειρήσεις καταγράφει η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Έως το τέλος Ιανουαρίου οι εκταμιεύσεις δανείων ήταν μόλις 1,36 δισ. ευρώ σε σύνολο συμβάσεων 4,36 δισ. ευρώ, ενώ μόνο 2,4 δισ. ευρώ είχαν δοθεί ως επιχορηγήσεις...».