Με αφορμή το κύριο θέμα της «Καθημερινής» η αναφορά μας σήμερα. Εβδομήντα πέντε ημέρες ακραίας σύγκρουσης έως τις ευρωκάλπες -ο τίτλος-, με αφορμή την εκκίνηση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας με επίκεντρο τα Τέμπη.
Δεδομένου ότι η εν λόγω εφημερίδα δεν μπορεί να προσμετρηθεί στις μη φιλικές προς την κυβέρνηση, η επισήμανση και μόνο έχει τη σημασία της. Κοινός τόπος, τα τελευταία 24ωρα, πως το κλίμα έχει επηρεαστεί και στα επιχειρηματικά/επενδυτικά, μένει να φανεί σε ποιο βαθμό. Επίσης κοινός τόπος πως ορισμένοι διαχειριστές ξένων χαρτοφυλακίων μετριάζουν τη στάση τους, συνεκτιμώντας τις εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο.
Αλλωστε, η παρέμβαση της Moody's -μεγαλύτερου οίκου αξιολόγησης διεθνώς- και της JP Morgan -ισχυρότερου επενδυτικοτραπεζικού κολοσσού διεθνώς- είχαν αρκετά μηνύματα προς την Αθήνα, κυβέρνηση αλλά και πολιτικό σύστημα. Εύλογο το ερώτημα στην κοινότητα σε ποιο βαθμό η όξυνση στα πολιτικά θα μπορούσε να επηρεάσει τα επιχειρηματικά/επενδυτικά.
Αγοραστές οι ξένοι τον Ιανουάριο, αλλά με εκροές 51,67 εκατ. τον Φεβρουάριο, μικτές οι τάσεις τους τον Μάρτιο. Ενδιαφέρον το στοίχημα, καθώς για τον Μάρτιο η μέχρι τώρα μεταβολή είναι θετική (0,75%) και διψήφια (10%) από την αρχή του έτους.
Θα κάνουν «ταμείο» σήμερα-αύριο αρκετοί, και λογικό είναι, μένει να φανεί εάν από Τρίτη θα υπερισχύσουν οι αγοραστές ή οι πωλητές.