Τελευταία συνεδρίαση μηνός Μαρτίου και πρώτου 3μήνου για το 2023. Μικτό το «ταμείο» για βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους επενδυτές, καθώς οι πρώτοι μετρούν μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες, οι δεύτεροι μεγαλύτερα ή μικρότερα κέρδη.
Διακριτή η διαφοροποίηση/σύνθεση όσον αφορά στα τραπεζικά χαρτιά -με σημαντικό μερίδιο «γρήγορου χρήματος» και -σχεδόν- διπλάσια μεταβλητότητα (τόσο στην άνοδο όσο και στη διόρθωση) σε σχέση με τα blue chips αιχμής -κύριες επιλογές των ξένων funds.
Σε μία ολιγομελή ομάδα εισηγμένων/μετοχών -συμπεριλαμβάνονται στα δύο κύρια «καλάθια» των MSCI Standard Greece και GREK ETF-, οι θέσεις των funds είναι, στην πλειονότητά τους, μεσο-μακροπρόθεσμες, που πρακτικά σημαίνει ότι σε ορίζοντα 6-9-12 μηνών είναι -κατά κύριο λόγο- με θετικό πρόσημο. Γεγονός που διασφαλίζει -κατά το δυνατόν- τη μακροπρόθεσμα ανοδική φορά τους, όπως αυτή αποτυπώνεται είτε με νέα ιστορικά υψηλά είτε με πολυετή (8-12ετίας).
Τάση που ευτυχώς δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα blue chips-αιχμής του FTSE 25 αλλά και σε επιλεγμένα mid, ακόμη και small caps που στα επόμενα 3μηνα θα αναδειχθούν.
Σε μετοχές/εισηγμένες της «επόμενης ημέρας» (και παντός καιρού) αναφέρονται αναλυτές, επαγγελματίες της αγοράς που με γνώμονα και τα οικονομικά αποτελέσματα 2022 αναδεικνύονται διακριτά.