Μπαίνουν σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο οι mega επενδύσεις Μπάιντεν. Ακόμη ένα πρόγραμμα (υπο)στήριξης -αυτή τη φορά για επενδύσεις σε επισκευή του οδικού δικτύου, των λιμανιών, των γεφυρών και άλλων ετοιμόρροπων υποδομών κ.ά. Προβλέπει δαπάνες 1,2 τρισ. $, σύμφωνα με το σχετικό θέμα του Euro2day.gr.
Άλλο ένα πρόγραμμα, τέταρτο-πέμπτο (ων ουκ έστιν αριθμός) που ξεκίνησαν επί Τραμπ συνεχίζονται επί Μπάιντεν, ανεβάζοντας σε πάνω από 6,5 τρισ. δολάρια τα κεφάλαια/επιδοτήσεις κ.λπ. που έχουν διατεθεί -αφειδώς- από την Ουάσιγκτον.
Αυτά στις ΗΠΑ, γιατί στην Ευρώπη ακολουθούνται άλλοι ρυθμοί και διαδικασίες (που καταδεικνύουν τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, το χάσμα Βορρά vs Νότου, τη δυσλειτουργία της Ε.Ε., δηλαδή συνακόλουθα όλα όσα οδηγούν την Ευρώπη σε απώλεια ζωτικού χώρου).
Γιατί το λέω αυτό; Διότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να εγκαινιάσει η κυβέρνηση το πρόγραμμα παροχής δανείων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αρχίσει η χρηματοδότηση με κεφάλαια/δάνεια με επιτόκιο έως το πολύ 1%. Και από Ιανουάριο ξεκινούν τα προγράμματα επιδοτήσεων. Για τη χώρα μας, 12,8 δισ. τα πρώτα και 17,8 δισ. τα δεύτερα.
Κάλλιο αργά, θα πείτε, και μάλιστα όταν στη χώρα μας αντιστοιχούν σεβαστά κεφάλαια/δάνεια-επιδοτήσεις.
Σύμφωνοι, πλην όμως επιβεβαιώνεται η τεράστια διαφορά ταχύτητας μεταξύ ΗΠΑ-Ευρώπης.
Με ό,τι αυτό σημαίνει για πλείστα όσα θέματα.