Euro2Day

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Τράπεζες: Ηλιος μετά την καταιγίδα ή...;

Ισχύει το long scenario για τις τράπεζες, όπως φαίνεται, ή μήπως θα μπορούσε να μας προκύψει ένα short;

Δημοσιεύθηκε: 25 Μαΐου 2021 - 09:06

Load more

Ισχυρή η χθεσινή αντίδραση για τον τραπεζικό κλάδο. Με 6,36% στις 537,60 μονάδες.

Με οδηγό την Alpha Bank, με 10,79% στο 1 ευρώ (συναλλαγές 38,4 εκατ. τμχ. σε σύνολο 77,1 εκατ.).

Alpha Bank-κεντρική η χθεσινή, όπως η συνεδρίαση της Παρασκευής.

Με ισχυρή διόρθωση για τον ΔΤΡ με -10,93% στις 505,46 (*)-, με «βαρίδι» την Αlpha Bank (με -27,2% στο 0,9026 ευρώ).

Στο «ψητό» λοιπόν, έχω τη συγκεκριμένη μέτρηση (του Δημήτρη Τσάντου) από την Κυριακή, που βλέπει
πως ο ΔΤΡ βρήκε στήριξη στο 38,2%. Μάλλον το Α -σύμφωνα πάντα με τον Δημήτρη-, που δικαιολογούσε ανοδική κίνηση ως το Β, είναι η τρέχουσα σε εξέλιξη; Μένει να φανεί ενώ με την προϋπόθεση πως ισχύει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο ακολουθεί ένα C χαμηλότερα -μεταξύ 50%-61,8%- για να ολοκληρωθεί η κίνηση.

Την «ανεβάζω» σήμερα, γιατί περίμενα να δω εάν θα έβγαινε το χθεσινό -της αντίδρασης-, και την παραθέτω προς συζήτηση.

Να δούμε, λοιπόν, ισχύει το long scenario (όπως φαίνεται) ή μήπως θα μπορούσε να μας προκύψει ένα short (όπως, ενδεχομένως, επιμελώς να μας... κρύβεται;).

Ομολογώ πως άκρη δεν έβγαλα, μπερδεύτηκα περισσότερο. Δεν με βοήθησε ούτε η επικοινωνία που είχα με τον αδελφό George Papigiotis (έχω δεσμευθεί πως θα απο-αποκλεισθεί από το Disqus, με το που θα βρουν λύση οι τεχνικάριοι του site).

Η σημερινή ανάρτηση -μετά από πολλή σκέψη και έντονο προβληματισμό- γίνεται στη λογική του... μην τυχόν και μας την έχουν «στημένη», είτε οι μεν είτε οι δε.

Ας είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Με την ενεργό συνδρομή σας, ως συνήθως.

Load more

Δείτε επίσης

Load more