Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Ειδική... παραβατική ζώνη στα άδυτα της ΕΑΣ-Ο Κασσελάκης και το μπούμερανγκ-Tips για Avramar, ΟΛΠ, ΑΤΤ, Κύπρου

Η αντίδραση της μετοχής της Attica Bank μετά τα απανωτά χτυπήματα. Σημαντικές διακυμάνσεις στην Κύπρου. Εργαζόμενοι που δεν έχουν σύμβαση με την «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» απασχολούνται σε γραμμές παραγωγής! Τα νέα από το μέτωπο... ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε: 11 Οκτωβρίου 2024 - 07:28

Load more

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Κάτι ότι δεν βγαίνουν οι ψήφοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κάτι ότι, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις, γυρίζει μπούμερανγκ στους «87» η ιδέα για… εξορία του Στέφανου Κασσελάκη από το κόμμα, το θέμα της διαγραφής του μπαίνει κάτω από το χαλί. Προσώρας, τουλάχιστον, όπως γράφαμε προχθές και επιβεβαιωθήκαμε.

Ως προς το πρώτο, η απόφαση για διαγραφή ή ετήσια αναστολή της κομματικής ιδιότητας χρειάζεται τις θετικές ψήφους των δέκα από τα 15 μέλη του «Πειθαρχικού» (σ.σ. πλειοψηφία 2/3 ορίζει το καταστατικό).

Αυτή η πλειοψηφία δεν υπάρχει, όπως φάνηκε από την προχθεσινή «κρούση» για διαγραφή Κασσελάκη μετά την παραπομπή που του έκανε ο πρώην βουλευτής (και μέλος των «87») Θέμης Μουμουλίδης.

Λεπτομέρεια: Ενώ μέχρι προχθές μόνο ο Παύλος Πολάκης είχε αποκηρύξει μια τέτοια κίνηση («αφήστε τις αηδίες περί διαγραφής»), χθες τον ακολούθησε και ο Σωκράτης Φάμελλος: «Ζητώ την ήττα του πρώην προέδρου, δεν θέλω να μπει η διαγραφή του στο τραπέζι», δήλωσε. Εξηγώντας όμως μετά ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, εάν δεν ανακαλέσει τα περί διαπλοκής και δεν αποσύρει το εξώδικο.

Οπότε; «Ας μείνει μέλος, αρκεί να μην είναι υποψήφιος». Ε, αυτό αρκεί.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Ως προς το θέμα της υποψηφιότητας, στελέχη των «87» εκφράζουν από την Τετάρτη φόβους ότι θα συγκεντρωθούν οπαδοί του κ. Κασσελάκη έξω από τον χώρο που θα συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή για «να πέσει ξύλο». Τους «φόβους» αυτούς μάλιστα τους εξέφρασε και δημοσίως ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Τους ίδιους «φόβους» είχαν αφήσει να πλανώνται στον αέρα και για ανάλογη «συγκέντρωση οπαδών» έξω από το Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, όταν θα έδινε τη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Παππάς στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Όπως τότε, έτσι και τώρα παρενέβη ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης μιλώντας για προβοκάτσιες και ζητώντας ψυχραιμία από τους δικούς του υποστηρικτές.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΑΠΟΧΗ: Οι συνεργάτες του κ. Κασσελάκη διαψεύδουν κι άλλη μια φήμη: ότι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που τον στηρίζουν δεν θα μπουν στη συνεδρίαση, ώστε να μην υπάρξει απαρτία και να αναβληθεί.

Πέραν της διάψευσης, η φήμη αυτή δεν μπορεί να… στέκει, αφού οι «87» έχουν λανσάρει την ψηφιακή συμμετοχή και την τηλεφωνική ψήφο.

Αμφιβάλλει κανείς ότι θα βρεθούν τα 148 μέλη που απαιτούνται για την απαρτία;

 

ΕΑΣ: Γράψαμε προ ημερών για την περίεργη συμφωνία που κυοφορούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με την τσεχική MSM, που μοιάζει πολύ (φτυστή σαν να λέμε) με ιδιωτικοποίηση από το παράθυρο, χωρίς διαγωνισμό, και σπάσανε τα τηλέφωνά μας.

Oπότε το θέμα θέλει τον... χώρο του. 

Οπως προκύπτει από τα προφορικώς και εγγράφως καταγγελλόμενα, όχι μόνο σε μας αλλά -όπως διαπιστώσαμε- και σε μια σειρά αρμοδίων (από την Επιθεώρηση Εργασίας, την υπουργό  Εργασίας Νίκη Κεραμέως και τους αρμόδιους για την ΕΑΣ υπουργούς Κωστή Χατζηδάκη και Νίκο Δένδια, μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας), στην εταιρεία φαίνεται πως επικρατεί ήδη η λαϊκή ρήση «μπάτε σκύλοι αλέστε», υπέρ των συμφερόντων της MSM.

Σταχυολογούμε τις πιο σημαντικές καταγγελίες, οι οποίες, εκτός των άλλων, δείχνουν ότι πρόσωπα προσκείμενα στην MSM «αλωνίζουν» μέσα στην ΕΑΣ εδώ και μήνες, χωρίς ακόμη μέχρι σήμερα να έχει οριστικοποιηθεί η περίφημη συμφωνία με την οποία επιχειρούν να αποκτήσουν αποκλειστικότητα στις γραμμές πυρομαχικών, διά μέσου της… κοινοπρακτικής οδού.

 

ΕΑΣ ΙΙ: Πριν απ' αυτό, όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι η ΕΑΣ διαχειρίζεται επικίνδυνα και εκρηκτικά υλικά, καθώς και προγράμματα με ευαίσθητα και απόρρητα στοιχεία, όπως αυτά για τα βλήματα IRIS και Patriot.

Εχουμε, λοιπόν, και λέμε:

- Από τα μέσα Σεπτεμβρίου απασχολούνται σε γραμμές παραγωγής της ΕΑΣ περίπου 18 εργαζόμενοι που δεν έχουν σύμβαση ούτε με την ΕΑΣ ούτε με την εταιρεία που βάσει Διαγωνισμού και Συμφωνίας-Πλαίσιο στελεχώνει με εργατοτεχνικό προσωπικό την ΕΑΣ.

Μετά από καταγγελία του Σωματείου «Η Συσπείρωση» διενεργήθηκε έλεγχος από την Επιθεώρηση Εργασίας Λαυρίου. Στο πλαίσιο του ελέγχου ζητήθηκε από την ΕΑΣ ή από την MSM η μεταξύ τους σύμβαση για διάθεση προσωπικού. Σύμβαση δεν παρουσιάστηκε, ούτε άμεσα ούτε στην προθεσμία κάποιων ημερών που έβαλε η Επιθεώρηση.

Αόρατοι νομικά οι εργαζόμενοι...

- Τέλος Σεπτεμβρίου έγινε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας Λαυρίου αναφορικά με το καθεστώς απασχόλησης πέντε στελεχών που φέρονται ως επικεφαλής («ομάδα διοίκησης») της MSM στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ στο Λαύριο και ασκούν καθήκοντα διεύθυνσης παραγωγής και διεύθυνσης προσωπικού.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε, τα τρία εκ των πέντε στελεχών που βρέθηκαν εντός του χώρου αρνήθηκαν να πουν για ποια εταιρεία δουλεύουν, επικαλούμενοι φόβο μήπως... χάσουν τη δουλειά τους. Δεν έδωσαν κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο που τους ζητήθηκε, ήτοι σύμβαση εργασίας, σύμβαση μεταξύ ΕΑΣ-MSM κ.λπ.

Στην καταγγελία, μάλιστα, αναφέρεται ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν υπογράφουν στο ειδικό παρουσιολόγιο κατά την είσοδο ή έξοδό τους, αλλά στο... βιβλίο επισκεπτών!

 

ΕΑΣ ΙΙΙ: Υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες, για μαύρα χρήματα που δίνονται ήδη από τον Απρίλιο σε εργαζόμενους ως... πριμ παραγωγικότητας, για πουλμανάκια που έχουν εκμισθωθεί από τρίτη εταιρεία, αλλά τα οδηγούν εκτός ωραρίου (και χωρίς να δηλωθούν) εργαζόμενοι της ΕΑΣ, καθώς και για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας ακόμη και επί θεμάτων ασφαλείας, που γίνονται με πρωτοβουλία των διευθυντικών στελεχών... αγνώστου εταιρικής ταυτότητας.

Οπως αντιλαμβάνεστε, με ευθύνη των αρμοδίων, η ΕΑΣ, επιφορτισμένη με την παραγωγή ευαίσθητου και ενίοτε απόρρητου εξοπλισμού, εμφανίζεται να έχει μεταβληθεί σε... «ειδική παραβατική ζώνη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μια από τις καταγγελίες με αποδέκτη τη Νίκη Κεραμέως.

Το ερώτημα βέβαια, που εμμέσως θέτουν οι γραπτές και επίσημες καταγγελίες προς τους υπουργούς, είναι ένα: Με ποιες πλάτες εμφανίζεται να παίρνει τέτοια ρίσκα η διοίκηση της ΕΑΣ υπό τον κ. Νίκο Κωστόπουλο; Πώς γίνεται μια εταιρεία που ίσως μελλοντικά κάνει joint venture με την κρατική ΕΑΣ να αλωνίζει ήδη και να «διευθύνει» τις εργασίες της, χωρίς καμία γραπτή σύμβαση, με μάνατζερ... επισκέπτες;

Ποιος εντέλει επιτρέπει να συμβαίνουν αυτά που καταγγέλλονται, σε μια κρατική αμυντική βιομηχανία;

 

ATTICA BANK: Μετά από απανωτά χτυπήματα ήρθε η αντίδραση για τη μετοχή της τράπεζας. Ο τίτλος έκλεισε χθες στο limit up ή τα 2,04 ευρώ, με τις συναλλαγές να φτάνουν τις 220 χιλιάδες ευρώ.

Είχαν προηγηθεί καταιγιστικές απώλειες. Από τις 12 Σεπτεμβρίου, όταν μπήκαν σε διαπραγμάτευση οι μετοχές που προέκυψαν από τη συγχώνευση με την Παγκρήτια, η πτώση είχε φτάσει το 83%, με τον τίτλο να κάνει προχθές χαμηλό στο 1,58 ευρώ.

«Αγνωστος Χ» η συνέχεια, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την αύξηση κεφαλαίου.

 

ΚΥΠΡΟΥ: Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων η χθεσινή, καθώς αναζητείται ισορροπία μετά τη βύθιση που προκάλεσε το placement της CarVal στα 4,2 ευρώ ανά μετοχή.

Ο τίτλος άνοιξε στα 4,4 ευρώ και έκανε υψηλό στα 4,49 ευρώ (+3,46%). Το χαμηλό στη συνεδρίαση ήταν στα 4,29 (-1,15%) και το κλείσιμο στα 4,41 ευρώ (+1,61%). Μια ανάσα από τα 2 εκατομμύρια οι συναλλαγές.

Για το προφίλ των αγοραστών μέσω του placement ενημέρωσε χθες το Euro2day.gr.

 

INTRACOM-ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Υπογράφηκε χθες η σύμβαση αγοραπωλησίας μεταξύ της Κλουκίνας Λάππας, θυγατρικής της Intracom, και της KNL Investment Holdings, εταιρείας μέσω της οποίας ο Νικόλαος Μακρόπουλος ελέγχει το 100% της Ευρώπη Ασφαλιστική.

Η KLN Investment συστάθηκε τον περασμένο Ιούλιο από τον κ. Μακρόπουλο και ακολούθησε ΑΜΚ, που καλύφθηκε με εισφορά του 100% της Ευρώπη Ασφαλιστική (ΑΜΚ εις είδος).

Η αξία της Ευρώπη εκτιμήθηκε σε 50,5 εκατ. ευρώ. Ισόποσα αυξήθηκε και το μετοχικό κεφάλαιο της KNL Investment, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ εις είδος.

 

OΛΠ: Σύμβαση με τη συνδεδεμένη εταιρεία «Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά - ΣΕΠ» υπέγραψε ο ΟΛΠ για την παροχή υπηρεσιών στους δύο τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 1 έτους με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη 1 έτος και προβλέπει ότι η ΣΕΠ ΑΕ θα καταβάλει στον OΛΠ τα έξοδα διακίνησης για την εκφόρτωση/φόρτωση containers μεταφόρτωσης.

Ο OΛΠ θα εισπράττει 41,5 ευρώ ανά μετακίνηση εμπορευματοκιβωτίου, ενώ στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες δεσίματος/λυσίματος containers. Αντίθετα, οι υπηρεσίες πρόσδεσης/αποδέσμευσης θα χρεώνονται με το ισχύον τιμολόγιο του OΛΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΣΕΠ ΑΕ ελέγχεται απευθείας από την Cosco.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-AVRAMAR: Στον σχηματισμό πρόσθετων προβλέψεων, εφόσον χρειάζεται, θα προχωρήσουν πιστώτριες τράπεζες της Avramar, μετά τη λήψη δεσμευτικών προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι τράπεζες πήραν προβλέψεις για τα παραπάνω δάνεια, τις οποίες πιθανώς ενίσχυσαν κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου. Ο συνδυασμός μερικής διαγραφής και χρόνου αποπληρωμής, τον οποίο θα ενέχει η προτιμητέα προσφορά, θα κρίνει αν απαιτούνται και πρόσθετες.

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μικρά ποσά. Eurobank και Πειραιώς διαθέτουν το μεγαλύτερο άνοιγμα σε Avramar, ενώ ΕΤΕ και Alpha αισθητά χαμηλότερο.

 

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων