Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

ΠΑΣΟΚ: Το «μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ» και το «10 προς 1»-Πολιτική με…. παρατάσεις-Η αναζήτηση Prodea και το σήμα Τσαμάζ

Τι σινιάλα στέλνει η Πλαστικά Θράκης. Παρασκήνιο από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Επίθεση Καρανίκα σε... Τσίπρα. Πληρώνει για τα ξενοδοχεία στο Ελληνικό καλή τη πίστει η ΤΕΜΕΣ.

Δημοσιεύθηκε: 1 Ιουλίου 2024 - 07:23

Load more

ΠΑΣΟΚ: Το «μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ» έχουν βάλει κάτω και μελετούν στο ΠΑΣΟΚ ως προς τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Προς το παρόν, δεν παρεκκλίνουν… ούτε στο ελάχιστο, παρότι στον «περσινό» ΣΥΡΙΖΑ τις κάλπες προκάλεσε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο… φετινό ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει πάλι το τιμόνι της Χ. Τρικούπη.

Κατά τον (περίφημο) οδικό χάρτη: το ηγετικό όργανο χθες αποφάσισε να στηθούν οι κάλπες στις 6 Οκτωβρίου. Όπερ, από τις αρχές Αυγούστου και για ένα 20ημερο, θα διακτινιστούν όλοι στους τόπους διακοπών (όπως οι Συριζαίοι πέρυσι) και θα ξαναβρεθούν στην πανηγυρική εκδήλωση στις 3 Σεπτεμβρίου για τα 50χρονα του ΠΑΣΟΚ. Μετά, θα μπουν στη μάχη της κάλπης.

«Αρκεί να μη μας προκύψει από πουθενά… ένας Κασσελάκης», έλεγαν κάποιοι χθες στα πηγαδάκια στο Κάραβελ (που συνεδρίαζε η ΚΠΕ).

«Ο δικός μας Κασσελάκης… είναι ο Δούκας», έλεγαν οι άλλοι μισοί, επιχειρώντας συγκρίσεις «τηρουμένων των αναλογιών».

 

ΠΑΣΟΚ ΙΙ: Οι αρμόδιοι της Χ. Τρικούπη δεν απέφυγαν την πεπατημένη χθες, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ: φρόντισαν ώστε η αίθουσα να γεμίσει «κλακαδόρους» που διέκοπταν την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη με χειροκροτήματα, ενώ όταν γνωστοποίησε ότι θα είναι πάλι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος φώναξαν ρυθμικά «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Νίκο αρχηγό»…

Και όχι μόνο: κατά τους «κεντροεπιτρόπους» που έχουν ταχθεί με την εκλογή άλλου προέδρου, ο κατάλογος των ομιλητών διαμορφώθηκε με αναλογία «10 προς 1», δηλαδή υποστηρικτών του κ. Ανδρουλάκη και αμφισβητιών του.

Η Κατερίνα Μπαντζελή το είπε και… φωναχτά αυτό, προσθέτοντας μάλιστα ότι «στους τελευταίους 20 ομιλητές δεν υπήρχε καμία γυναίκα».

 

ΠΑΣΟΚ ΙΙΙ: «Να δώσουμε μάχη για να κερδίσουμε όχι τον Κασσελάκη, αλλά τη ΝΔ», είπε ο Χάρης Δούκας στη χθεσινή συνεδρίαση. Η φράση ερμηνεύθηκε ως σπόντα στη σημερινή Χ. Τρικούπη που όλο το προηγούμενο διάστημα έθετε ως στόχο του ΠΑΣΟΚ τη δεύτερη θέση για να παραμείνει, τελικά, στην τρίτη.

Έτερη σπόντα, η επίκληση της νίκης του στον δήμο της Αθήνας: «ενώνουμε δυνάμεις για να νικήσουμε τη ΝΔ. Αυτό το σχέδιο θέλω να υπηρετήσω». Με λίγα λόγια, ναι μεν «το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής» (την προεδρία του διεκδικεί άλλωστε…) αλλά τα περί προοδευτικών συνεργασιών τα έβαλε ήδη στο τραπέζι.

Αν θα υπάρξουν άλλοι υποψήφιοι πλην των Ανδρουλάκη-Δούκα-Γερουλάνου; Όλα δείχνουν ότι κάποιοι θα παίξουν το γνωστό παιχνίδι «το σκέφτομαι, θα δούμε» προσβλέποντας στην άνοδο των «μετοχών» τους και στη διασφάλιση συμφωνιών με αυτόν που θα δουν ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κόψει το νήμα.

Οι υποψηφιότητες άλλωστε θα «κλειδώσουν» στα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ: Άστραψε και βρόντηξε ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, Νίκος Καρανίκας, δίνοντας μία γεύση όσων θα συμβούν στην Πολιτική Γραμματεία (την Πέμπτη) και στην Κεντρική Επιτροπή (την Κυριακή).

«Ο Αλέξης Τσίπρας ή θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελακη βοηθώντας και συμβάλλοντας ή θα καταλήξει ομαδάρχης μιας ομάδας κολάκων με παρωχημένες ιδέες που όπως αποδείχθηκε, είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την σημερινή πραγματικότητα καθώς είναι προσκολλημένοι στα προτάγματα του παρελθόντος με a la cart δημοκρατία και δίχως ιδέα για το σήμερα», έγραψε στα social media.

Και, σε δεύτερο ενικό, μετά το… διάσημο πια «Αλέξη πάμε», προσθέτει: «Αλέξη σε θέλουμε, με το κεφάλι ψηλά (…) δεν σε θέλουμε ομαδάρχη μιας ξεπερασμένης πασοκικής κεντροαριστεράς, ούτε σε θέλουμε σημαιοφόρο μιας αριστερής ελίτ με την νομενκλατούρα της. Η Ανανεωτική Αριστερά ή θα είναι αμεσοδημοκρατική ή δεν θα ανανεωθεί ποτέ».

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για φίλο του Αλέξη από τα χρόνια της εφηβείας.

 

ΠΟΛΑΚΗΣ: Σε μία από τις εξαιρετικά σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ο Παύλος Πολάκης ρωτήθηκε χθες αργά το βράδυ (από τον Attica tv) να πει ποια ήταν τα βασικά λάθη του Στέφανου Κασσελάκη στην ευρω-προεκλογική περίοδο: «η προβολή της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του ζωής», είπε.

Δύσκολο να προκαλέσει …σεισμό στην Κουμουνδούρου, αφού ο κ.Κασσελάκης φέρεται να έχει αντιληφθεί και παραδεχτεί τα εν λόγω λάθη.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ: Διαστάσεις… επιδημίας λαμβάνουν οι παρατάσεις που δίνει η κυβέρνηση για διάφορα ετερόκλητα θέματα. Από τα πόθεν έσχες του 2022 ( που πάνε εν τέλει για το… Δεκέμβριο του 2024), στις απανωτές παρατάσεις για τα POS, στις αναρίθμητες παρατάσεις για τον κανονισμό πυροπροστασίας και τον καθαρισμό οικοπέδων, έως την χθεσινή δίμηνη παράταση για τη σύνδεση των επαγγελματιών με το IRIS.

Όταν οι παρατάσεις αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, για το πρόβλημα δεν ευθύνονται οι πολίτες που καθυστερούν, αλλά το κράτος που είτε δεν έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για εμπρόθεσμη συμμόρφωση, (συχνό φαινόμενο), είτε έχει το ίδιο καλλιεργήσει όχι απλά την αίσθηση, αλλά την βεβαιότητα του «δε βαριέσαι, θα δώσουν παράταση».

Το βέβαιο είναι ότι αυτό δεν αποτελεί εικόνα έστω και στοιχειωδώς οργανωμένου κρατικού μηχανισμού. Κι όταν αυτό συμβαίνει μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης, οι δικαιολογίες περιττεύουν.

 

ΓΑΛΛΙΑ-ΑΓΟΡΕΣ: Η αναμενόμενη νίκη Λεπέν στη Γαλλία και η καταβαράθρωση της παράταξης Μακρόν, συντηρεί την αβεβαιότητα ενόψει ενός περίπλοκου δεύτερου γύρου με πολλές μεταβλητές, λόγω εκατοντάδων μονοεδρικών.

Δεν αποκλείεται καθόλου να έχουμε νέο γύρο πιέσεων στις αγορές, καθώς πρωταγωνιστές του δεύτερου γύρου, είτε πάρει τελικά απόλυτη πλειοψηφία η Λεπέν είτε όχι, θα είναι το κόμμα της και το… Λαϊκό Μέτωπο.

Μπορεί ο Μακρόν να παραμείνει πρόεδρος έως το 2027, πολιτικά όμως έχει τελειώσει.

 

ΤΡΕΝΑ: Με την απορία μένουμε ακόμα σε ότι αφορά το ερώτημα πώς βρέθηκε ένα κοντέινερ από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών σε ιδιωτικό οικόπεδο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, έναν και πλέον χρόνο μετά την τραγωδία.

Η είδηση έγινε γνωστή την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο εφέτης ανακριτής που ερευνά την υπόθεση διέταξε να μεταφερθεί στη Λάρισα, εκεί που φυλάσσονται τα υπόλοιπα συντρίμμια από τη σύγκρουση.

Οι συγγενείς ελπίζουν ότι θα προκύψουν νέα στοιχεία, ενώ η αντιπολίτευση σύσσωμη ζητά απάντηση στο ερώτημα ποιος έδωσε την εντολή να μεταφερθεί εκεί το κοντέινερ.

Προς ώρας, όμως, δεν υπάρχει κυβερνητική απάντηση.

 

ΤΕΜΕΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, η Malt Riviera, μια από τις δύο μικτές εταιρείες που έχουν συστήσει ΤΕΜΕΣ-Lamda για ανάπτυξη ισάριθμων ξενοδοχειακών μονάδων στο Ελληνικό, κατέβαλε στην Ελληνικό ΑΕ την πρώτη δόση ύψους 15 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του δικαιώματος επιφανείας. 

Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στην…ούγια. Η Malt Riviera σημειώνει ότι η δόση καταβλήθηκε παρ’ ότι η Ελληνικό ΑΕ δεν είχε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις διαμόρφωσης και εγκατάστασης στο ακίνητο (Plug and play obligations), οι οποίες προβλέπονται από τη σύμβαση. 

Υ.Γ.: Παρεμπιπτόντως, μετρήσαμε πάνω από 45 ανακοινώσεις ανοίγματος υποκαταστημάτων ημεδαπής από τη ΤΕΜΕΣ. Να εικάσουμε ότι είναι αποτέλεσμα της διασύνδεσης POS με ταμειακές μηχανές;   

 

ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ: Άλλοι αγοράζουν σκάφη, κάποιοι οινοποιοί επένδυσαν στα αεροπλάνα, το γνωστό «Κτήμα» αποφάσισε να αποκτήσει ένα ακίνητο. Και όχι κάποιο τυχαίο.

Στα μέσα του περασμένου μήνα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας παρέσχε ομόφωνα την άδεια όπως η εταιρεία προβεί στην αγορά ενός ακινήτου από τους μετόχους και μέλη του Δ.Σ. Στυλιανό Μπουτάρη και Μιχαήλ Μπουτάρη, το μέλος Ιωάννη Μπουτάρη, και τη θυγατέρα του τελευταίου και αδελφή των πρότερα αναφερθέντων Φανή Μπουτάρη.

Πρόκειται για έκταση 17.545,92τ.μ., που βρίσκεται στο νησί Διάπορος. Για αυτό το «φιλέτο», η εταιρεία θα πληρώσει 3 εκατ. ευρώ σε δόσεις. Τα πρώτα 1,953 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μέχρι τη σύνταξη του συμβολαίου αγοράς και το υπόλοιπο εντός δέκα ετών το πολύ.

Η καταβολή του πιστούμενου θα εξασφαλισθεί με δικαίωμα εγγραφής προσημειώσεως υποθήκης υπέρ των πωλητών καθώς και οποιουδήποτε άλλου εξασφαλιστικού όρου, όπως διαλυτική αίρεση, απαγόρευση διαθέσεως κ.λπ.

 

ΣΥΝΕΓΓΥΗΤΙΚΟ: Καλό κλίμα επικρατεί αυτή την περίοδο στο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, με βασική αιτία τα καλύτερα αποτελέσματα που σημειώθηκαν.

Μεταξύ άλλων, τα έσοδα του Συνεγγυητικού αυξήθηκαν (ενοίκια, απόδοση ομολογιακού χαρτοφυλακίου, κ.λπ.) και το καλύτερο χρηματιστηριακό κλίμα μείωσε παράλληλα το ρίσκο της αγοράς.

 

ΤΣΑΜΑΖ: Για ακόμα μία φορά ο Μιχάλης Τσαμάζ ξεκαθάρισε ότι η μείωση τιμών στις τηλεπικοινωνίες δεν αποτελεί την καλύτερη λύση για αύξηση συνδρομητών.

Στο πλαίσιο συζήτησης μετά την γενική συνέλευση ο κ. Τσαμάζ, καλούμενος να απαντήσει αν θα υπάρχουν μειώσεις στα πακέτα για γρήγορο ευρυζωνικό ίντερνετ, είπε με νόημα: Η χαμηλότερη τιμή δεν είναι η λύση. Είδατε τι γίνεται και με τους ανταγωνιστές που ρίχνουν τις τιμές ακόμα και κάτω από το κόστος και τελικά πυροβολούν τα πόδια τους….  

 

PRODEA: Σε διερευνητικές επαφές με σειρά ενδιαφερόμενων επενδυτών για διαφορετικά assets του χαρτοφυλακίου της βρίσκεται η Prodea, όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων.

Η ΑΕΕΑΠ συζητά με μεγάλο χρηματοπιστωτικό όμιλο το ενδεχόμενο να του πωλήσει δύο ακίνητα, ενώ την ίδια στιγμή διερευνά με στρατηγικούς αγοραστές και funds το ενδεχόμενο πώλησης μιας μεγαλύτερης «φέτας» κυρίως με ακίνητα γραφείων. 

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων