ΚΟΡΡΕΣ: Πλατφόρμα φέρεται να σχεδιάζει ο Κορρές, με επίκεντρο την αγορά του φαρμακείου. Mε τις πωλήσεις της online αγοράς να καλπάζουν, δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα πρόσφατα στοιχεία της Convert Group για το α' τρίμηνο του 2022, οι πωλήσεις στο συγκεκριμένο κανάλι τρέχουν με ρυθμό 18%, με τα προϊόντα υγείας να εμφανίζουν αύξηση πωλήσεων 106% στο συγκεκριμένο κανάλι.
Έτσι λοιπόν η γνωστή εταιρεία φυσικών προϊόντων προετοιμάζεται έχοντας τροποποιήσει το καταστατικό της, με την προσθήκη μεταξύ άλλων της παροχής επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης προς διευκόλυνση της έναρξης άμεσων συναλλαγών μεταξύ επαγγελματιών από τον κλάδο του φαρμακείου -ως επί το πλείστον- και καταναλωτών.
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Διαψεύδονται όσοι βιάστηκαν να προβλέψουν δραστική μείωση των καταθέσεων των ελληνικών νοικοκυριών, λόγω της εμφάνισης ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο οι σχετικές καταθέσεις εμφάνισαν οριακή άνοδο και στο τέλος Μαρτίου ήταν κατά 18,2 δισ. ευρώ υψηλότερες σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019 (προ πανδημίας).
Ο αυξημένος αυτός «κουμπαράς» των νοικοκυριών (ή καλύτερα μέρους των νοικοκυριών, γιατί πολλά εξ αυτών δεν διαθέτουν καταθέσεις) μπορεί να αποτελέσει κάποιου είδους άμυνα στην πληθωριστική επέλαση και να μετριάσει τις απώλειες που θα υποστεί συνολικά η οικονομία από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.
ΥΓ: Η συνεχιζόμενη μείωση των προθεσμιακών καταθέσεων δεν αποτελεί πλέον είδηση, αλλά εξέλιξη που συνεχίζεται μήνα με τον μήνα, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια…
OPTIMA BANK: Σε εξέλιξη βρίσκεται η προεργασία για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μέσα στο 2023, με προοπτική μια τιμή εισαγωγής πάνω από τη λογιστική της αξία.
Ως επιχείρημα παρατίθεται το ότι η Optima Bank δεν φέρει βάρη από το παρελθόν, όπως συμβαίνει στις συστημικές και άλλες τράπεζες.
ΡΟΥΒΛΙΑ: Παρενέργειες που ίσως κανείς δεν φανταζόταν, προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Για παράδειγμα, η Ενωση Ρωσικών Τραπεζών ζήτησε από την κεντρική τράπεζα στη χώρα να μην προχωρήσει, όπως ετοιμαζόταν, στην έκδοση νέων χαρτονομισμάτων φοβούμενη προβλήματα στα ΑΤΜs.
Όπως διαβάζουμε στον ρωσικό Τύπο, όλος ο εξοπλισμός που σχετίζεται με τα ATMs και τις συσκευές αναγνώρισης χαρτονομισμάτων είναι εισαγόμενος και οι μεγαλύτερες δυτικές εταιρείες στον κλάδο έχουν διακόψει τις δραστηριότητές τους στη χώρα, καθιστώντας δύσκολη την προσαρμογή.
Ετσι, κατά πώς φαίνεται, οι Ρώσοι θα μείνουν για καιρό ακόμα με τα... παλιά τους ρούβλια.