ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Προ ολίγων ετών τα ιντερνετικά ΜΜΕ κλήθηκαν να προσχωρήσουν στον ΕΔΟΕΑΠ (και στην ΕΣΗΕΑ), όταν διαπιστώθηκε ότι δεν βγαίνουν πέρα οι «τρύπες» που άφηναν τα παραδοσιακά μέσα (διότι μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι σε ιντερνετικά μέσα ήταν περίπου… παρίες). Ταυτοχρόνως, οι ιδιοκτήτες αυτών των μέσων κλήθηκαν να πληρώνουν (επιπλέον των εργοδοτικών εισφορών) το 2% του τζίρου τους «υπέρ ΕΔΟΕΑΠ», ακριβώς για να μη φαλιρίσει ο οργανισμός, από τις τρύπες που είχαν ανοίξει… άλλοι.
Δεν φτάνει λοιπόν που πλήρωσαν (και πληρώνουν) τα… κερατιάτικα άλλων, τώρα με την απόφαση Σκυλακάκη- Λιβάνιου, μπορούν να αισθάνονται «και με τη βούλα», πλέον, εκτός από κερατάδες και… δαρμένοι, όπως λέει ο σοφός λαός μας.
Διότι τα μεν «παραδοσιακά μέσα», ραδιόφωνα, περιοδικά, εφημερίδες, παραγωγοί τηλεοπτικού περιεχομένου, θα μοιραστούν 20 εκατ. ευρώ, με αναλογία στο 2% του τζίρου που πλήρωσαν την τελευταία 3ετία, αλλά για τα αμιγώς ιντερνετικά MME δεν θα δοθεί ούτε πεντάρα, παρότι κι εκείνα πληρώνουν εδώ και χρόνια το 2% του τζίρου τους!
Κατά τα λοιπά βέβαια, ευτυχώς η παρούσα κυβέρνηση είναι υπέρ της ψηφιοποίησης και των νέων τεχνολογιών.
Εκτός αν αφορά τον χώρο της ενημέρωσης;
ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ: Προχθές Τετάρτη η χώρα κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 5 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων πολιτών. Μια εξέλιξη που έσπευσαν στη διάρκεια της ημέρας να χαιρετίσουν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Την ίδια ημέρα ωστόσο έσπασε μια παράδοση μηνών: τα στοιχεία για τους ημερήσιους εμβολιασμούς δεν ανακοινώθηκαν στις 21:00 το βράδυ. Η ιστοσελίδα emvolio.gov.gr ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα, κάποια στιγμή το απογευματάκι.
Μικρό το κακό, θα πει κανείς. Χθες, όμως, πάλι για πρώτη φορά η ενημέρωση του Τύπου για την πανδημία ξεκίνησε χωρίς να έχουν αναρτηθεί τα στοιχεία του ΕΟΔΥ (κρούσματα, διασωληνωμένοι κ.λπ.). Κι όμως, τα στοιχεία ήταν διαθέσιμα, αφού με αυτά ξεκίνησε η Βάνα Παπαευαγγέλου.
Μήπως έπαθαν θερμοπληξία από τον καύσωνα;
ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ: Τάση έχει γίνει φέτος για πολλά στελέχη η εξ αποστάσεως εργασία από κάποια παραλία.
Παραδοσιακά οι διακοπές για τους περισσότερους εξ αυτών θα ξεκινούσαν από βδομάδα, καθώς Αύγουστο κλείνουν γραφεία, λογιστήρια κ.λπ. Ωστόσο η πανδημία έχει αλλάξει δεδομένα και συνήθειες. Πολλές επιχειρήσεις θα διατηρήσουν δραστηριότητες για να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τα lockdown που προηγήθηκαν.
Παράλληλα, όμως, στην πανδημία δοκιμάστηκε εκτεταμένα και η τηλεργασία. Ετσι, πολλά στελέχη δραπέτευσαν νωρίτερα. Πήραν μαζί laptop και smartphones και μένουν σε ανοιχτή γραμμή με το γραφείο.
Προλαβαίνουν όμως και καμιά βουτιά...