SMERC: Νέα εταιρεία ίδρυσε το SMERemediumCap (SMERC - επενδυτικό ταμείο του οποίου επικεφαλής είναι ο Νίκος Καραμούζης), με τους Κωνσταντίνο Ροπόκη, Σταύρο Τσολάκο και Δημήτριο Βαλαχή.
Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια της απόκτησης από το SMERC πλειοψηφικής συμμετοχής στην Krop (διακρ. τίτλος της Κ. Ροπόκης & Στ.Τσολάκος ΟΕ) εταιρεία των Κώστα Ροπόκη και Σταύρου Τσολάκου.
Η νέα εταιρεία φέρει το όνομα Frutenco ΑΕ και με βάση το καταστατικό της δραστηριοποιείται στην εμπορία, επεξεργασία και αποθήκευση φρούτων και λαχανικών. Ιδρύθηκε στις 24.6.2021, με έδρα την Άρτα και ξεκινά τη δραστηριότητά της με μετοχικό κεφάλαιο 3,266 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στο ΓΕΜΗ.
Βασικός μέτοχος είναι η SMERemediumCap, με 2,2 εκατ. μετοχές, πάνω από 67% ενώ από 30% των μετοχών τους στην Krop εισφέρουν στη νέα εταιρεία οι κ.κ. Kωνσταντίνος Ροπόκης και Σταύρος Τσολάκος που παίρνουν στη νέα εταιρεία από 500.100 μετοχές ο καθένας, δηλαδή συνολικά πάνω από 30%.
Μικρή συμμετοχή (66.000 μετοχές) έχει ο Δημήτρης Βαλαχής, ο οποίος έχει την θέση του CEO στη νέα εταιρεία συνεισφέροντας με τεχνογνωσία, με εμπειρία που έχει εμπλουτίσει και ως σύμβουλος διοίκησης της Andromeda Sea Food Ltd.
Στο ΔΣ της εταιρείας συμμετέχουν επίσης ο Κ. Καραφωτάκης, πρόεδρος, ο Νικόλαος Βουδούρης, αντιπρόεδρος, και μέλη οι κ.κ. Ροπόκης και Τσολάκος καθώς και ο Νικόλαος Ζορμπάς και η Ελισάβετ Γιούνη.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πιο … ζωηροί εμφανίζονται οι δικηγόροι έναντι των ξενοδόχων ως προς τη λήψη επιχορήγησης από το ΕΣΠΑ. Και η ζωηράδα τους αυτή φαίνεται από τον αριθμό όσων έως χθες είχαν υποβάλλει αίτηση για τη λήψη οικονομικής ενίσχυσης από σχετικό πρόγραμμα για την ψηφιακή αναβάθμιση των γραφείων τους.
Η σχετική δράση προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, άρχισε να υποδέχεται αιτήσεις από τις 16 Ιουνίου και έως χθες είχαν υποβληθεί 3.450 αιτήσεις.
Την ίδια ημέρα, 16 Ιουνίου, άρχισε και η υποβολή αιτήσεων και για τους ξενοδόχους, ώστε να λάβουν δωρεάν κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη των αναγκών τους, από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ.
Παρότι, όμως οι ανάγκες ρευστότητας των ξενοδοχείων και των λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων που δικαιούνται την ενίσχυση, είναι τεράστιες όπως οι ίδιοι αναφέρουν, έως χθες, είχαν υποβληθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, μόνο 1.810 αιτήσεις.
Δεν τον λες και μεγάλο αριθμό, δεδομένης της ανάγκης της ρευστότητας και του αριθμού των δυνητικών δικαιούχων που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες.
Εκτός και αν δεν … βιάζονται, καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, τελειώνει στις 29 Σεπτεμβρίου, εν αντιθέσει με το πρόγραμμα των δικηγόρων που «κλείνει» στις 30 Ιουλίου.