Σε επαφή με τα ρεκόρ οι επενδυτές στη Wall Street, με την προσοχή στα οικονομικά αποτελέσματα και τη συνεδρίαση της Fed στις 30-31 Ιανουαρίου.
Σε θετικό κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ μεθαύριο Πέμπτη.
Με αυτά εκτός, στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τράπεζες και Mytilineos οι long πέτυχαν την υπέρβαση των 1.350 μονάδων.
Εντός του εύρους των 1.350-1.355 μονάδων για τον ΓΔ, μετά από μία συνεδρίαση με καλές συναλλαγές 91,4 εκατ. και τα περίπου 37 εκατ. σε 4 μετοχές. Πειραιώς (3,446), Mytilineos (39,90), Εθνική (6,89) και Jumbo (26,48), με Eurobank (1,786), Alpha Bank (1,5685), ΔΕΗ (12,24), Motor Oil (25,42), Intralot (1,156) να απαρτίζουν την 8άδα long τασικών τίτλων (με οριακές απώλειες η Εθνική) που αποτέλεσε το ισχυρό χαρτί
των αγοραστών.
Στις 3.298,03 (1,05%) ο FTSE25, στις 1.145,60 (1,09%) και στις 2.287,45 (2,26%) ο FTSEMidCap. Με το «μοιρογνωμόνιο» η επιβεβαίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών για τους τρεις κύριους δείκτες (by the book των συντεταγμένων που αναφέρθηκαν από νωρίς εχθές στον Εκηβόλο).
Η συγκεκριμένη τάση είναι ενεργή -ανοδική-, υπό προϋποθέσεις οι αγοραστές είναι αυτοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες για να επιτύχουν τους αμέσως επόμενους στόχους της.
Σημαντικές αυτές οι ημέρες/συνεδριάσεις -εκ προοιμίου γνωστό- τις περιμένει η κοινότητα. Αρχή σήμερα από το Λονδίνο, όπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης και ο γενικός οικονομικός διευθυντής Πέτρος Αλεξανδρίδης παρουσιάζουν σε ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό τον στρατηγικό σχεδιασμό του conglomarate, πλέον, ομίλου, στο Mayfair η ΔΕΗ-Day, με τον Δημήτρη Αβαρλή να έχει τις λεπτομέρειες.
Ακολουθεί το συνέδριο της JPMC στη Νέα Υόρκη, με τον τραπεζικό κλάδο (αλλά όχι μόνο) στο προσκήνιο. Διαδοχικές συναντήσεις, πλήθος επαφών από τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών αλλά και των Attica Bank, Κύπρου με εκπροσώπους «χοντρών πορτοφολιών», πολλά από τα οποία έχουν εκτός ενδιαφέροντός τους -μέχρι τώρα- την ελληνική αγορά. Ένα κλάσμα μόνο αυτών εάν καταφέρει η ελληνική πλευρά να προσελκύσει στο ΧΑ, στα εγχώρια assets, θα πρόκειται για game changer, μας έλεγε τελευταία παράγων ο οποίος είναι ήδη Νέα Υόρκη.
Πληροφορίες και παρασκήνιο έχει από νωρίς ο ΧΑΜαιλέων, στα της επικαιρότητας θα προσθέσω το τι κρύβει η «κολοκυθιά» των ποσοστών για το εύρος του placement της Πειραιώς, από το ΤΧΣ, αρχές Μαρτίου (;).
Παράλληλα, την ίδια ώρα επίσης στο Λονδίνο στελέχη της Mytilineos βρίσκονται για τη δεξίωση με αφορμή τα 10 χρόνια παρουσίας στη βρετανική αγορά. Πλούσιο το ρεπορτάζ και τα tips του -δραστήριου- ΧΑΜαιλέοντα.
Ισχυρές προϋποθέσεις, αλλά δεν είναι μόνον αυτές, για να συνεχίσουν οι long τις ενέργειές τους με γνώμονα και τη βαθμολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Scope Ratings -βράδυ Παρασκευής-, με ορίζοντα την πολύ σημαντική της 15ης Μαρτίου από τη Moody's. Θα έχει προηγηθεί στις 8 Μαρτίου από την DBRS, αλλά «όλα τα λεφτά» είναι η ετυμηγορία του μεγαλύτερου οίκου της συγκεκριμένης αγοράς (χρέους) παγκοσμίως, της Moody's.
Είναι αυτά όπως και άλλα που καθιστούν ενεργή την κοινότητα, λ.χ. το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των τριών διεκδικητών για τον ΒΟΑΚ (το κύριο/μεγαλύτερο μέρος του), το flash note μεγεθών 2023 της Mytilineos, οι «έξοδοι» των τραπεζών με ομόλογα -εχθές η Εθνική ακολούθησε τη Eurobank-, το «λαϊκό» έντοκο του ΟΔΔΗΧ, η επικείμενη έκδοση ομολόγου από την Intralot, οι διεργασίες σε προσκήνιο -κυρίως- παρασκήνιο που αφορούν στην ευόδωση (ή όχι) 2-3 σημαντικών συμφωνιών.
Με 4,52% ενισχύεται ο ΓΔ από την αρχή του έτους, συνεχίζεται η υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών, τασικά και μόνον τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου παραμένουν ενεργά.