Χρηματιστήριο: Οι λόγοι πίσω από το σημερινό «overshooting»

Αυτονομήθηκε σήμερα η εγχώρια αγορά με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει με κέρδη 4,82% και να ακολουθείται από ΔΕΗ, Jumbo, Quest. Βελτιωμένες στα 118 εκατ. οι συναλλαγές.

Δημοσιεύθηκε: 29 Ιουνίου 2023 - 17:38

Τελ. Ενημ.: 29 Ιουνίου 2023 - 19:53

Load more

Καθαρά ανοδική, η συνεδρίαση που διεξήχθη σήμερα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους βασικούς του δείκτες να κινούνται μόνιμα με θετικό πρόσημο και να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές κοντά στα πρόσφατα υψηλά 9ετιας, παρά τα μικτά πρόσημα και την επιφυλακτική εικόνα των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών.

Ασφαλώς και δεν ήταν λίγοι οι λόγοι που επαναδραστηριοποίησαν τους σημερινούς αγοραστές, με “ταγό” της ανοδικής κίνησης τις Βαρύδεικτες Τραπεζικές μετοχές, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το τελικό +4,51% του Τραπεζικού δείκτη με τον τελευταίο, μετά από οκτώ συνεδριάσεις, να επιστρέφει με κλείσιμο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων.

Παίρνοντας τα πράγματα με την χρονική τους σειρά, μέγιστο τα 1,9 ευρώ ανά μετοχή προτείνει στους μετόχους η Διοίκηση της Eurobank (+4,76%) για την επαναγορά του 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου από το ΤΧΣ. Ο αριθμός μετοχών προς αγορά είναι το σύνολο των μετοχών εκδόσεώς της που κατέχει το Ταμείο, δηλαδή 52.080.673 μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 1,4% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η διάρκεια για την οποία χορηγείται η έγκριση ορίζεται σε 6 μήνες από την ημέρα της γ.σ. (20/7). Η ελάχιστη τιμή αγοράς στα €1,10 ανά μετοχή.

Είναι προφανές ότι η Αγορά, με τη σημερινή της κίνηση, προεξόφλησε ότι η ανταλλαγή θα γίνει κοντά στο άνω εύρος της τιμής του buy back.

“Είχαμε εκλογές πριν από λίγες ημέρες, υπάρχει σταθερή Κυβέρνηση με ισχυρή Κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτή η Κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, οπότε είμαι σίγουρος ότι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα εβδομάδων, αν όχι ημέρων” υπογράμμισε σε συνέντευξη στο Bloomberg, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, φέρνοντας γενική κινητοποίηση στο Τραπεζικό ταμπλώ και όχι μόνο.

Πρόσκληση στο Επενδυτικό Κοινό για τη δημόσια προσφορά του επταετούς ομολόγου χωρίς εξασφαλίσεις, ύψους έως 500 εκατ. ευρώ απηύθυνε η Μυτιληναίος. Η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει από την Τρίτη 4 Ιουλίου, έως και την 6η Ιουλίου. Η τιμή διάθεσης ανά ομολογία έχει οριστεί στο άρτιο, ήτοι σε €1000 ανά ομολογία. Οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο τίτλος της ΜΥΤΙΛ (+1,96%), με διαθέσεις να επαναπροσεγγίσει, ή και να υπερφαλαγγίσει τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά.

Τα 1,2 δισ. ευρώ θα προσεγγίσει το επαναλαμβανόμενο EBITDA της ΔΕΗ στην οικονομική χρήση 2023, υπερβαίνοντας τις αρχικές προβλέψεις της Διοίκησης. Αυτό θα επιτρέψει τη διανομή μερίσματος, το 2024, στους μετόχους της Εταιρείας. Θα συνεχιστούν οι επενδύσεις και εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό, με απώτερο στόχο η ΔΕΗ να γίνει κορυφαία Εταιρεία καθαρής Ενέργειας στη Ν.Α. Ευρώπη”, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕH, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας στην ετήσια γ.σ. της Επιχείρησης.

Ο τίτλος της ΔΕΗ (+4,17%) σήμερα κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα 11,00 ευρώ.

Σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να προστεθεί και ο καταιγισμός από το αναμενόμενο “window dressing”, λόγω της επερχόμενης λήξης του χρηματιστηριακού εξαμήνου, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει η στήλη από προηγούμενα, μετασυνεδριακά, σχόλια.

Επίσης χρήζει αναφοράς η ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα και η σχετικά καλύτερη εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Σταθεροποιητική η εικόνα, όσον αφορά τις διαθέσεις των αποδόσεων στην Αγορά ομολόγων. Πιο συγκεκριμένα, στο 4,76% κινείται η απόδοση του Αμερικανικού 2ετους τίτλου, στο 3,75% αυτή του αντίστοιχου 10ετους, ενώ στο 3,595% ανηφορίζει η απόδοση του Ελληνικού 10ετους.

Ερχόμενοι στα στατιστικά της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 1277,37 μονάδες (+2,42%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 1276,21 (+2,33%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 1275,26 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 2,25%.

Ο τζίρος στα 117,9 εκατ., από τα οποία τα 16,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΣΑΡ, ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ, ΙΝΚΑΤ, ΜΠΕΛΑ, ΑΛΦΑ), ενώ ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, απασχόλησαν το 43% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τον συνολικό τζίρο των 117,9 εκατ., τα 106,6 εκατ. αφορούν συναλλαγές σε μετοχές του FTSE25.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

“Οι Αγορές κινούνται προς τη λήξη του πρώτου εξαμήνου και οι επενδυτές αξιολογούν τα σχόλια των Κεντρικών Τραπεζών, παράλληλα με τα ισχυρότερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία”, αναφέρει η Eurobank Equities.

“Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί, υποστηριζόμενο από τις δηλώσεις του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη”, σημειώνει στις δικές της εκτιμήσεις η Optima Bank.

“Οι αναφορές και οι εκθέσεις για τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, υποστηρίζουν την αισιοδοξία στο Χ.Α.”, σύμφωνα με την Beta Sec.

“Οι κεντρικοί τραπεζίτες διεμήνυσαν χθες, εκ νέου, ότι οι αυξήσεις επιτοκίων δεν έχουν ολοκληρωθεί, δείχνοντας προς υψηλότερα επίπεδα στην επόμενη συνεδρίαση τόσο για την FED όσο και για την ΕΚΤ. Ωστόσο, τα οικονομικά δεδομένα παρουσιάζονται περισσότερο από ανθεκτικά στην παρούσα φάση. Στο δια ταύτα, εκτιμούμε ότι η ανοδική ορμή των βασικών Αγορών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, έχει εν πολλοίς εξαντληθεί στην παρούσα φάση, καθώς πλησιάζουμε στο κλείσιμο και του 2ου τριμήνου. Ήτοι, συνεχίζουμε την αμυντική στάση μας μέχρι νεωτέρας”, τονίζει η Depolas Investment Services.

“Με τη ‘μεταβλητή’ των Εθνικών Εκλογών να έχει αποσαφηνιστεί και μάλιστα με τον φιλοεπενδυτικότερο τρόπο, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει τη συσσώρευση των τελευταίων εβδομάδων, πάντοτε εν μέσω της ευρείας, μακροχρόνιας ανοδικής τάσης του, σύμφωνα με την άποψη του Πέτρου Στεριώτη.

Η μεγάλη κεφαλαιοποίηση αναμένει με "ανοιχτές αγκάλες" την επίσημη ανακοίνωση της επενδυτικής βαθμίδας για τη Χώρα, εξέλιξη που θα προσελκύσει νέες ξένες επενδυτικές εισροές στο Χ.Α.

Φυσικά, οι επενδυτές θα "ζυγίσουν" τις πιθανότητες για τη συνέχιση της μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης, καθώς δεν απουσιάζει ο προβληματισμός ότι αυτή η Αγορά έχει "τρέξει" πολύ γρήγορα, πολύ σύντομα.

Σε αυτά τα πλαίσια, η συμπεριφορά των κωδικών στις μικρο-διορθώσεις (dips) θα είναι ενδεικτική του "πόσο καύσιμο έχει το ντεπόζιτο".

Παράλληλα, με βάση το "buy the rumor, sell the fact", κλειδί θα είναι οι αντιδράσεις στο ταμπλώ, άπαξ και η investment-grade βαθμίδα ανακτηθεί.

Διεθνώς, τα επενδυτικά ρίσκα παραμένουν, με την Ευρωζώνη και επίσημα σε ύφεση, τον πόλεμο να συνεχίζεται και τις Κεντρικές Τράπεζες να σηματοδοτούν τη συνέχιση των επιτοκιακών αυξήσεων μέχρι το Σεπτέμβριο (και βλέπουμε...).

Η ίδια η Κεφαλαιαγορά θα δείξει ‘που φυσάει ο άνεμος’, με ‘σηματωρούς’ τον τεχνολογικό Nasdaq, το (αδύναμο) ιαπωνικό Γεν και το ευαίσθητο στους οικονομικούς κύκλους Πετρέλαιο”, σημειώνει ο κ. Στεριώτης (CEO Κυπριακής ΕΠΕΥ).

Περιήγηση στους “πάνω ορόφους” της Αγοράς

Στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α., η ΕΕΕ (10), ακολουθούμενη από ΟΤΕ (6,8), ΟΠΑΠ (5,9), Eurobank (5,7), Εθνική (5,5), Μυτιληναίο (4,6), ΔΕΗ (3,9), Πειραιώς (3,7), Alpha Bank (3,6), Jumbo (3,4), Motor Oil (2,6), Ελ. Πετρέλαια (2,4) και ΤΕΝΕΡΓ (2,4 δισ. ευρώ).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών, με την τελική εικόνα να επιβεβαιώνει την απόλυτη επικράτηση των “buyers” (Alpha Bank +3,40%, Εθνική +4,71%, Eurobank +4,76%, Πειραιώς +5,45%).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1025,67 μονάδες (+5,12%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 1022,71 (+4,82%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 1019,67 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 4,51%.

Ο ΔΤΡ έχει δώσει ημερήσιο αγοραστικό σήμα, το οποίο αναιρείται με επιστροφή και κλείσιμο χαμηλότερα των 936 μονάδων. Αν επιστρέψουν οι πιέσεις, οι επόμενες στηρίξεις στις 932 και 900 μονάδες. Οι επόμενες αντιστάσεις στις 1050, 1089, 1114 και 1137 - 1180 μονάδες.

Σχεδόν απόλυτη επικράτηση των “πράσινων” τίτλων, δείχνει η τελική εικόνα στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips, με “κόκκινη παραφωνία” την ΕΕΕ (-1,03%). Αμετάβλητη η μετοχή του Σαράντη.

Ο μοναδικός τίτλος από το σύνολο των μετοχών του FTSE25, που κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, ήταν αυτός της ΕΕΕ (-1,03%). Στα 28,18 το ημερήσιο “stop short”, στα 25,18 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών) η επόμενη σημαντική στήριξη.

Χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, κινήθηκε η μετοχή της Cenergy (+2%). Στα 5,93 ευρώ το ημερήσιο “stop long”, στα 6,32 ευρώ η επόμενη και τελευταία αντίσταση.

Οι τίτλοι που έχουν προβάδισμα

Στην κούρσα για τις καλύτερες ετήσιες αποδόσεις, προηγείται η ΜΙΓ (+155,83%) ακολουθούμενη από ΣΑΝΜΕΖΖ (+134,33%), ΓΚΜΕΖΖ (+121,27%), ΠΕΙΡ (+107,23%), CENER (+102,65%), ΑΡΑΙΓ (+102,27%), ΞΥΛΠ (+92,82%), ΜΑΘΙΟ (+98,41%), ΞΥΛΠ (+92,82%) και ΚΛΜ (+92,58%).

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις

Από σήμερα, οι μετοχές της Fourlis (+0,89%), ήταν διαπραγματεύσιμες χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2022, €0,11 ανά μετοχή, (καθαρό ποσό: €0,1045 ανά μετοχή) και οι μετοχές της Έλτον (-2,09%) ήταν διαπραγματεύσιμες χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2022, €0,12 ανά μετοχή, (καθαρό ποσό: €0,114 ανά μετοχή).

Σε συμφωνία στρατηγικής συμμετοχής του ΑΔΜΗΕ (+3,90%) στο μετοχικό κεφάλαιο της EuroAsia Interconnector, Φορέα Υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ, κατέληξαν οι Διοικήσεις των δύο Εταιρειών. Η είσοδος του Διαχειριστή, με ποσοστό 25%, στο εμβληματικό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κύπρου και του Ισραήλ στο Ευρωπαϊκό Ηλεκτρικό σύστημα, μέσω της Ελλάδας, διασφαλίζει την τεχνική και χρηματοδοτική επάρκεια του έργου και θέτει τις βάσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του έως το 2027.

Από εκεί και πέρα, έκανε πίσω μετά την ανακοίνωση του deal στα 0,90 ευρώ, η ΔΟΜΙΚ (-3,67%).

Προσπαθεί να αντιδράσει στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που ξεκίνησε από τα 2,28 ευρώ (κλείσιμο 16/6) η Realcons (+2,88%).

Οι εντολές που μπαινοβγαίνουν στην ΑΝΕΚ (-3,70%) εκνευρίζουν τους traders.

Σε υψηλά 13 μηνών η Interlife (+0,72%), 14 μηνών η Entersoft (+4,03%), 81 μηνών οι Ευρωσύμβουλοι (+7,59%), 158 μηνών η Ιντρακάτ (+3,25%) και 186 μηνών ο Μαθιός (+16,82%).

Αύξησαν συναλλαγές οι Παϊρης (+9%), Μοτοδυναμική (+4,04%), Τζιρακιάν (+2,51%), ΣΑΝΜΕΖΖ (+2,31%), Βιοκαρπέτ (+4,84%), ACAG (+3,52%) και Performance (+3,65%).

Σε νέο ιστορικό υψηλό η Profile (+7,06%).

Δεν έπεισαν οι αγοραστές σε ΦΟΥΝΤΛ (+3,85%), ΙΑΤΡ (+2,47%), ΙΝΤΕΤ (+1,79%), ΛΑΝΑΚ (+8,33%), ΣΕΝΤΡ (+1,25%), ΛΟΓΟΣ (+1,85%), ΑΣΤΑΚ (+3,25%), ΝΤΟΠΛΕΡ (+8,11%), ΜΟΝΤΑ (+0,70%) και ΚΟΡΔΕ (+1,86%).

Αύριο και πολύ περισσότερο την άλλη εβδομάδα, θα φανεί η δυναμική των χαρτοφυλακίων που πήραν θέσεις στην Space (+9,20%). Τεχνικά, το σημερινό κλείσιμο άνοιξε διάδρομο για κίνηση προς τα 10,00 ευρώ. Συγκριτικά με τις άλλες Εισηγμένες του κλάδου, η μετοχή έχει μείνει κραυγαλέα πίσω, ακόμα και αν ο ετήσιος τζίρος δικαιολογεί σαφώς καλύτερη τελική γραμμή.

Η τεχνική εικόνα των βασικών

Ο Γενικός Δείκτης διατηρεί το ημερήσιο αγοραστικό σήμα, το οποίο αναιρείται με επιστροφή χαμηλότερα των 1231 μονάδων. Οι επόμενες στηρίξεις στις 1180 – 1165, 1152, 1141, 1075 - 1060 και 1052 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών). Οι αντιστάσεις στις 1280, 1305 και 1370 μονάδες.

Σε ισχύ το ημερήσιο αγοραστικό σήμα και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, που ακυρώνεται με επιστροφή χαμηλότερα των 2964 μονάδων. Οι επόμενες στηρίξεις στις 2923, 2911, 2843 – 2840 και 2800 – 2795, 2762, 2600 2568, 2552 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών). Οι επόμενες αντιστάσεις στις 3111, 3150 και 3180 μονάδες.

Μια ματιά στις Διεθνείς Αγορές

Με ευδιάκριτο πλεονέκτημα των πωλητών, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας – Ειρηνικού. Αργία στην Ινδία.

Μικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη, με ήπια ανοδικές διαθέσεις οι δείκτες στην Wall Street.

Μικρά κέρδη για το Πετρέλαιο, ελεγχόμενες πιέσεις για το Ευρώ.

Τα $1920 παλεύει να κρατήσει ο Χρυσός, κάτω από τα $22,7 το Ασήμι.

Προς τα $30500 κινείται το Bitcoin, προς τα $1850 το Ethereum.

Ο ετήσιος πληθωρισμός επιταχύνθηκε στο 6,8% στη Γερμανία τον Ιούνιο, από 6,3% τον Μάιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο στο 6,7%.

Οι μεγαλύτερες Τράπεζες των ΗΠΑ θα έχαναν $541 δισ. σε ένα υποθετικό οικονομικό σενάριο καταστροφής, αλλά εξακολουθούν να έχουν αρκετά κεφάλαια για να απορροφήσουν τις ζημίες, σύμφωνα με stress tests της Federal Reserve. Τα στοιχεία έδειξαν ότι όλες οι Τράπεζες που ελέγχθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America, Citigroup, State Street και Wells Fargo, θα πληρούσαν τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις παρά τις προβλεπόμενες απώλειες $541 δισ. Από αυτά, $424 δισ. προήλθαν από ζημίες δανείων και $94 δισ. από ζημίες συναλλαγών και αντισυμβαλλομένων.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, υποχώρησαν στις 239000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουνίου, από 264000 μια εβδομάδα νωρίτερα. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο του τελευταίου μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 265000.

Η Αμερικανική Οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2% από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο. Η πρώτη μέτρηση είχε δείξει ανάπτυξη 1,3%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ανοδική αναθεώρηση στο 1,4%.

Η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, βούτηξε 2,7% τον Μάιο, σε σχέση με τον Απρίλιο, στις 76,5 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων πέντε μηνών. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι τα συμβόλαια θα υποχωρήσουν κατά 0,5%.

Επιστροφή στο Χ.Α.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση πρόσθεσε 1,7 δισ. ευρώ, στη συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α.

H JP Morgan παραμένει με συστάσεις “overweight” και αυξάνει τις τιμές - στόχους για τις μετοχές των τεσσάρων Τραπεζών: Στα 2 ευρώ για την Alpha Bank, από 1,50 ευρώ προηγουμένως, στα 1,90 ευρώ για τη Eurobank, από 1,60 ευρώ προηγουμένως, στα 7,30 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, από 6,30 ευρώ προηγουμένως και στα 3,90 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, από 2,35 ευρώ προηγουμένως.

Θετική για τις προοπτικές της Εγχώριας Χρηματιστηριακής Αγοράς εμφανίζεται η NBG Securities σε έκθεση στρατηγικής της, στην οποία σημειώνει ότι οι πρόσφατες εκλογές εξαφάνισαν το πολιτικό ρίσκο. Επόμενος θετικός καταλύτης η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, με τη Χρηματιστηριακή να εκτιμά ότι αυτό θα επιτευχθεί εντός του δευτέρου εξαμήνου (είτε στις 8 Σεπτεμβρίου από τη Fitch, είτε στις 20 Οκτωβρίου από την S&P).

Σύμφωνα με την ΑΧΕ, η νέα τιμή - στόχος για την ΕΧΑΕ διαμορφώνεται στα 4,45 ευρώ (neutral), για τον ΟΤΕ στα 18,8, από 17 ευρώ (outperform), για τον ΟΠΑΠ στα 17,5, από 15,9 ευρώ (outperform), για την ElvalHalcor στα 3,0, από 2,60 ευρώ (outperform), για τη Cenergy στα 7,1, από 6,5 ευρώ (outperform), για την Aegean στα 14,5, από 13 ευρώ (outperform), για την Autohellas στα 16,85, από 15 ευρώ (outperform) και για την AustriaCard στα 16,25, από 15,5 ευρώ (outperform). Για τη Μυτιληναίος η τιμή - στόχος διαμορφώνεται στα 41,3 ευρώ, ενώ για την Πειραιώς η τιμή - στόχος ανέρχεται στα 3,90 ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο η ΕΕΕ και με το αρνητικό οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ, ΚΟΥΕΣ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, CENER. Μέσω των τελικών δημοπρασιών στο υψηλό ημέρας έκλεισε η ΤΕΝΕΡΓ.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 99 ανοδικούς τίτλους, έναντι 33 πτωτικών, ενώ 17 τίτλοι τερμάτισαν τη συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

---ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να σημειώνουν αύξηση τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (47.571 συμβόλαια).

Στα 4.257 συμβόλαια του FTSE25 οι ανοιχτές θέσεις (από 4.257 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιούλιος).

Στα 1.135 συμβόλαια του ΔΤΡ οι ανοιχτές θέσεις (από 1.126 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Στα 87 συμβόλαια του MSCI οι ανοιχτές θέσεις (από 87 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιούλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης – μονάδα διαπραγμάτευσης: 1 μονάδα δείκτη Χ 2 ευρώ, χρηματικός διακανονισμός - (συνολικά 1.179, 1.135 για τον Ιούλιο και 44 για τον Αύγουστο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 3.100), κινήθηκε μεταξύ 3.030 και 3.100 μονάδων.

Το συμβόλαιο του ΔΤΡ – μονάδα διαπραγμάτευσης: 1 μονάδα δείκτη Χ 25 ευρώ, χρηματικός διακανονισμός – (συνολικά 130, 130 για τον Σεπτέμβριο και 0 για τον Δεκέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.031), κινήθηκε μεταξύ 1.009 και 1.032 μονάδων.

Το συμβόλαιο του MSCI – μονάδα διαπραγμάτευσης: 1 μονάδα δείκτη Χ 2 ευρώ, χρηματικός διακανονισμός - (συνολικά 62, 60 για τον Ιούλιο, 1 για τον Αύγουστο και 1 για τον Σεπτέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 4.925) κινήθηκε μεταξύ 4.923 και 4.925 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος τίτλων (5.000 ΔΕΗ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα ΣΜ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Alpha Bank (26.210), Eurobank (6.288), Πειραιώς (7.111), Εθνική (3.040), ΔΕΗ (836), ΕΧΑΕ (883), ΟΤΕ (595), TITC (139), Αεροπορία Αιγαίου (140), ΑΔΜΗΕ (126), ΕΕΕ (116), Ιντρακόμ (271), Ιντρακάτ (429), ΟΠΑΠ (100), ΤΕΝΕΡΓ (171), Fourli (111), Viohalco (375).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, με πάνω από 10.000 κομμάτια, σε: Alpha Bank 195.369, Πειραιώς 70.293, Eurobank 32.934, Εθνική 14.793, ΑΔΜΗΕ 14.983, ΔΕΗ 25.686, ΟΤΕ 11.336, ΤΕΝΕΡΓ 11.197.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*) είναι: Alpha Bank 58.563.854 τεμ., (από 58.563.854 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), ΔΕΗ 1.631.964 τεμ. (1.683.080), Eurobank 34.091.041 τεμ. (34.101.865), ΟΠΑΠ 1.568.744 τεμ. (1.642.758), Εθνική 10.300.295 τεμ. (10.299.076), ΟΤΕ 1.563.006 τεμ. (1.553.006), Πειραιώς 789.868 τεμ. (789.868), Motor Oil 890.724 τεμ. (890.724).

(*) Τα στοιχεία συναλλαγές δανεισμού τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους Χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ, έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων