Μέσα σε ένα εύρος οριακά μεγαλύτερο των πέντε μονάδων έχει κινηθεί ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, παρά τη θετική εικόνα των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, καθώς έχουν λιγοστέψει ανησυχητικά οι βοήθειες από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους.
Και αν η στάσιμη εικόνα των Τραπεζικών μετοχών ήταν αναμενόμενη, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις - λεπτομέρειες που αφορούν τη στρατηγική αποεπένδυσης του ΤΧΣ, ασφαλώς και αιφνιδιάζει αρνητικά η επιφυλακτική εικόνα στα μη Τραπεζικά blue chips, όπου μόνο οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+4%) και Ελλάκτωρ (+2,73%) δείχνουν διαθέσεις ουσιαστικής ανοδικής κίνησης.
Ούτε λόγος για μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, που επέστρεψαν εκ νέου έξω από το επενδυτικό ραντάρ των traders, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την αναλογία ανοδικών (49) - πτωτικών μετοχών (74) και μένει να φανεί αν θα διατηρηθεί η επιφυλακτική εικόνα και μετά τις 15:30, όταν και θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ.
Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 961,38 (-0,24%) και 966,08 μονάδων (+0,25%), αλλάζοντας συνεχώς πρόσημα, ενώ λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τέσσερις ώρες συνεδρίασης, ο τζίρος πλησιάζει τα 27,5 εκατ., από τα οποία τα 4,4 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΙΝΤΕΚ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ, ΑΛΦΑ).
Όμως ακόμα και στα στενά όρια του FTSE25, για κάποιους τίτλους, οι συναλλαγές παραμένουν απογοητευτικές.
Έτσι, λιγότερο από 10.000 τεμ. έχουν διακινήσει οι ΑΡΑΙΓ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ και ΟΤΟΕΛ.
Ανεξάρτητα από το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη, το οποίο στην Εγχώρια Αγορά διαμορφώνεται με λίγες εντολές, σχετικού ειδικού βάρους, σε Βαρύδεικτες μετοχές, θα είναι ιδιαίτερα αρνητική ένδειξη, αν κατά τα τελευταία 90 λεπτά της συνεδρίασης, το συναλλακτικό tempo παραμείνει στους ίδιους τόνους.