Παρά το γεγονός ότι οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές παραμένουν σε θετικό βηματισμό και μάλιστα DAX και CAC 40 καταγράφουν κέρδη, οριακά μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, η εικόνα στο ελληνικό Χρηματιστήριο παραμένει διστακτική.
Στα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, οι σαφώς κατεβασμένες συναλλαγές, η έλλειψη βοηθειών από τις θεωρούμενες Δεικτοβαρείς μετοχές, αλλά και η έλλειψη πρωτοβουλιών σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, φαινόμενο που έχει ξεκινήσει από τη χθεσινή συνεδρίαση και φαίνεται να συνεχίζεται.
Είναι ενδεικτικό πως λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, ο τζίρος φθάνει στα 37,5 εκατ., από τα οποία τα 4,7 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΑΤΡΑΣΤ, ΠΕΙΡ).
Στα άξια υποσημείωσης ότι και σήμερα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι πτωτικοί τίτλοι (65) είναι περισσότεροι των ανοδικών (56) και αυτό μόνο θετική ένδειξη δεν είναι για τη συνέχεια.
Ξεκινώντας από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου αναζητούνται θετικοί πρωταγωνιστές στις «εφεδρείες», τα μεγαλύτερα κέρδη για ΜΠΕΛΑ (+3,09%) και TITC (+2,10%) και οι μεγαλύτερες απώλειες για ΕΕΕ (-1,07%), ΕΛΠΕ (-2,98%), ΟΛΠ (-1,23%) και ΣΑΡ (-2,30%).
Όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE25 περιστρέφονται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, χωρίς να δείχνουν διαθέσεις ανοδικής ή καθοδικής διαφυγής.
Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, κάτι πάνε να κάνουν οι Space (+2,80%), Μοτοδυναμική (+1,45%), Κέκροψ (+1,22%), Τρ. Αττικής (+2,63%), Ιντερτέκ (+1,93%), MIG (+1,41%) και Realcons (+2,36%).
Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 966,75 (+0,47%) και 958,68 μονάδων (-0,37%) και παραμένει με οριακές απώλειες 0,10%.
Το υπόλοιπο της συνεδρίασης θα έχει το δύσκολο έργο να δείξει αν η εικόνα κόπωσης είναι περιστασιακή ή κάπου εδώ η Εγχώρια Αγορά «ταβάνιασε» και θα περιμένει την επόμενη είδηση-καταλύτη, που θα διαμορφώσει κλίμα και διαθέσεις.