Μεικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας, σε μετεκλογικό ρυθμό η Φρανκφούρτη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι πωλητές ξεκινούν με σαφές προβάδισμα.
Από τις 873,10 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, μετά από μία εβδομάδα σημαντικών πιέσεων σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips, με συνέπεια τη διεύρυνση των απωλειών συνολικά για τον Σεπτέμβριο.
Σε διόρθωση 4,52% σε διάστημα μηνός, η τάση πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί στις τέσσερις συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι και την Πέμπτη, οπότε ολοκληρώνεται αυτός ο μήνας. Τέλος μηνός, τρίτου τριμήνου και εννεαμήνου, με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο (και) θεσμικά χαρτοφυλάκια να επιδιώξουν να κλείσουν μέρος των θέσεών τους.
Σε Φρανκφούρτη -πέραν της Νέας Υόρκης- και την επόμενη ημέρα της ΔΕΗ η προσοχή traders και επενδυτών.
Νίκη SPD στις εκλογές, αρχίζουν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, εξέλιξη με εύγλωττο αποτύπωμα και στα οικονομικά/επενδυτικά της Ευρώπης. Από τις 15.531,75 μονάδες ο DAX, με τα νεότερα να αφορούν (και) τη χώρα μας.
Με τη ΔEΗ να επισκιάζει τα της τελευταίας εβδομάδας, το ερώτημα για αυτήν αφορά κατ' αρχάς τα blue chips και μετά τις τραπεζικές.
Στις 2.107,40 ο FTSE25, στις 549,13 μονάδες ο ΔΤΡ, με ζητούμενη τη στάση ξένων (αλλά και εγχώριων) επενδυτικών δυνάμεων όσον αφορά -πρωτίστως- στην Επιχείρηση αλλά και σε εισηγμένες-μετοχές σηματωρούς, εάν και εφόσον «ισχυρά χέρια» προχωρήσουν σε άντληση ρευστότητας/κεφαλαίων.
Με την πλειονότητα των blue chips σε short τάση, εβδομαδιαία, σε εμφανή κλίση και με συνεχόμενα πτωτικά «κλεισίματα» χρειάζεται αυξημένη προσοχή και σφικτά stop losses.
Η αναθέρμανση εικοτολογίας σχετική με αμκ, που πιθανόν να ακολουθήσουν, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους αγοραστές και υπέρ των πωλητών. Κατάσταση που δύσκολα μπορεί να αναστραφεί, κάτι που αφορά (και) στους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Συνεπώς, ζητούμενη η επιβεβαίωση (ή όχι) στηρίξεων, με πρώτη στις 865 μονάδες και βλέπουμε.