Χρηματιστήριο: Βγήκε αντίδραση από blue chips και τράπεζες

Στις 787 μονάδες ο ΓΔ με τις «καθαρές» συναλλαγές στα 54,9 εκατ. ευρώ. Ανοδική κίνηση για τον τραπεζικό κλάδο με εξαίρεση την Πειραιώς. Κέρδη για Μυτιληναίο Coca Cola, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Αρνητικό κλείσιμο για Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή.

Δημοσιεύθηκε: 25 Φεβρουαρίου 2021 - 17:34

Τελ. Ενημ.: 25 Φεβρουαρίου 2021 - 18:45

Load more

Με μικτά πρόσημα, οριακές μεταβολές και έκδηλη την νευρικότητα κινούνται τα κυριότερα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, καθώς οι ενεργοί Επενδυτές τιμολογούν τα νέα, χθεσινά, ιστορικά υψηλά του Dow Jones, τη σημερινή επιστροφή του Nikkei υψηλότερα των 30000 μονάδων, αλλά και τις τελευταίες δηλώσεις του Jerome Powell (δήλωσε πως μπορεί να χρειαστούν τρία χρόνια για να φτάσει ο πληθωρισμός στον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ διαβεβαίωσε πως η Fed διαθέτει εργαλεία, για να αντιμετωπίσει μια τέτοια περίπτωση).

Όλα τα παραπάνω, μπορεί να έπεισαν τους Traders που δραστηριοποιούνται στις Μετοχικές Αγορές, αλλά δεν φαίνεται να έπεισαν όσους ασχολούνται με τις Αγορές Ομολόγων, με αποτέλεσμα την νέα, σημερινή, αύξηση των αποδόσεων.

Η απόδοση του Αμερικανικού 10ετους αναρριχάται στο 1,46%, ενώ η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου “σκαρφαλώνει” στο 1,114%, παρουσιάζοντας άνοδο 100% από τα πρόσφατα χαμηλά (!)

Σύμφωνα με Ξένους Αναλυτές, “η άνοδος των Αμερικανικών yields, απειλεί να παρασύρει ανοδικά και άλλες Αγορές, φέρνοντας προκλήσεις στις πολιτικές της ECB, της BoJ και της BoE”.

Από την άλλη και σύμφωνα με την πιο συντηρητική σχολή σκέψης, “μπορεί, προς το παρόν, οι Μετοχικές Αγορές να δείχνουν ‘ανοσία’ σε κάθε αρνητική είδηση – εξέλιξη, όμως αυτό το ιδιότυπο ‘bras de fer’ μεταξύ ομολόγων και μετοχών, κάποια στιγμή θα αναδείξει νικητή”.

Ανανέωση στα τεχνικά και οικονομικά εγχειρίδια, ζητούν πολλοί από τους Διεθνείς, αλλά και Εγχώριους Αναλυτές, που παρακολουθούν εμβρόντητοι την ανοδική πορεία των μετοχικών αποτιμήσεων, την αναρρίχηση των αποδόσεων των Κρατικών ομολόγων, όλων των Εκδοτών, τα νέα πολυετή υψηλά στις τιμές των Εμπορευμάτων, τις συνεχιζόμενες πιέσεις στα Πολύτιμα Μέταλλα, που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι τα πρώτα που ευνοούνται από την τρέχουσα συγκυρία, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αγορά των Κρυπτονομισμάτων, “είναι μία κατηγορία μόνη της” (!)

Ειδικά για την περίπτωση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και η σημερινή συνεδρίαση δεν άλλαξε τα δεδομένα των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων, με την καθαρή αξία συναλλαγών να παραμένει στα γνωστά επίπεδα των, πολλών, τελευταίων συνεδριάσεων, τον Βαρύδεικτο Τραπεζικό κλάδο να αδυνατεί να δώσει το πειστικό έναυσμα επανατοποθετήσεων, τις επιλεκτικές και εναλλασσόμενες κινήσεις των αγοραστών στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips και την εικόνα “αγρανάπαυσης” σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου σε δεκάδες τίτλους οι αγοραστές παραμένουν ελάχιστοι και οι περισσότεροι από αυτούς στημένοι σε επίπεδα, σαφώς χαμηλότερα από το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο.

Ξεκινώντας και σήμερα την αναφορά από τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι Alpha Bank (+3,84%) και Eurobank (+2,04%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξαν οι Εθνική (+1,61%) και Πειραιώς (-0,45%).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, σημειώνοντας υψηλό ημέρας στις 467,93 μονάδες (+2,74%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε υποχωρήσει στις 466,5 (+2,43%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 465,67 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 2,25%.

Υπενθυμίζεται, για τον ΔΤΡ, ότι το επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 456 – 461 μονάδων, από όπου διέρχονται οι εκθετικοί ΚΜΟ 30 ημερών και 60 εβδομάδων, θα αφήσει περιθώρια αναρρίχησης προς τις 472 και 489 – 494 μονάδες. Πλησιέστερη στήριξη στις 436 (ημερήσιο “stop long”) και οι αμέσως επόμενες στις 430 (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 90 και 200 ημερών) και 395 – 387 μονάδες.

Ερχόμενοι στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips, όπου η τελική εικόνα δείχνει πλεονέκτημα για τους “πράσινους” τίτλους, με αρνητική μεταβολή ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-2,17%) και ΤΕΝΕΡΓ (-2,74%) και αμετάβλητη η μετοχή της ΕΥΔΑΠ.

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την μετοχή της Fourlis (+4,88%), που σήμερα κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε υψηλά ενάμιση μήνα. Ο τίτλος έδωσε ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 3,78 – 3,76 ευρώ, από όπου διέρχεται ο απλός ΚΜΟ 50 εβδομάδων. Οι επόμενες αντιστάσεις στα 4,19, 4,30 και 4,66 ευρώ.

Επιστροφή των αγοραστών και κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο για την μετοχή του ΟΤΕ (+2,81%), μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Σε περίπτωση επιστροφής των πιέσεων, η πρώτη στήριξη στα 12,08 ευρώ (ημερήσιο “stop long”) και οι αμέσως επόμενες στα 11,64 (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και 10,98 ευρώ (διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 μηνών). Η πρώτη αντίσταση στα 12,70 (διέρχεται ο εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων και οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών) και οι αμέσως επόμενες στα 12,80 (gap) και 13,00 – 13,18 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι αύριο ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών, ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης 2020.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις και όπως προαναφέρθηκε στο σχόλιο, δεκάδες μετοχές διεκπεραίωσαν και τη σημερινή συνεδρίαση, με τους αγοραστές στημένους σαφώς χαμηλότερα από το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο, δυσκολεύοντας το “έργο” όσων ήθελαν να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις, ανεξαρτήτως τελικού προσήμου.

Μεταξύ αυτών και οι Κυριακούλης (+7,04%), Ιντερτέκ (+2,70%), Revoil (-2,36%), Ιντεάλ (+1,63%), Κορδέλλου (+2,33%), Χαϊδεμένος (+1,57%), Βιοκαρπέτ (-3,75%), Μοτοδυναμική (0%), Τζιρακιάν (-4,23%), Σπύρου (-0,43%), CPI (+3,64%), Παϊρης (+1,52%), ΑΝΕΚ (+7,87%), Lavipharm (0%), Ναύπακτος (+8,73%) και Μουζάκης (+3,51%).

Από εκεί και πέρα, σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Κρι Κρι (+3,06%), μία ανάσα από το ιστορικά υψηλότερο κλείσιμο η Quest (+1,84%), προσπάθεια αντίδρασης μετά τα συνεχόμενα χαμηλά για την Interlife (+1,27%), δεύτερη μέρα κατοχύρωσης κερδών για την Pasal (-5,94%), επιστροφή αγοραστών σε Reds (+1,76%), ΕΛΧΑ (+0,43%) και Ελλάδος (+0,91%), ενώ “ντουμπλάρισαν” τις ανοδικές συνεδριάσεις Τεχν. Ολυμπιακή (+1,72%) και Ευρωσύμβουλοι (+3,81%).

Παρουσία πωλητή σε Mevaco (-2,34%) και Doppler (-2,97%), ήπιο “profit taking” στην Epsilon Net (-1,32%), όλο και χαμηλότερα Fieratex (-0,51%) και ΟΛΘ (-2,29%), αύξησαν συναλλαγές BriQ (+1,52%) και Κέκροψ (+2,33%), ενώ τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η Cairo Mezz (+7,70%, σήμερα με τον υψηλότερο όγκο των τελευταίων 14 συνεδριάσεων), ενώ έδωσε και σήμα τοποθετήσεων, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 0,126 – 0,13 και 0,1439 ευρώ.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Το 786 και 773 είναι τα δύο βασικά μας επίπεδα, σε επίπεδο ΓΔΧΑ. Όταν δούμε μία διάσπαση, με κλείσιμο, ενός εκ των δύο, θα δούμε και κίνηση. Το 1843 και το 1863 είναι τα δύο βασικά επίπεδα του FTSE25. Το 1870 είναι το ‘stop’ στο ‘short’, σε ωριαίο κλείσιμο. Τo 467 είναι τo ‘make or break’ στον ΔΤΡ”, αναφέρει στις εκτιμήσεις της η Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

“Η συντήρηση των χαμηλών συναλλακτικών δεδομένων, δεν αφήνει περιθώρια για ουσιαστικές διακυμάνσεις του ΓΔ, που αδυνατεί να διασπάσει τα προς πάνω όρια αντίστασης”, επισημαίνει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Η καταγεγραμμένη άνοδος των κρουσμάτων, υποδεικνύει ότι η σταδιακή επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας, ενδεχομένως, να αναβληθεί για τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες ακόμα. Εν τω μεταξύ η απόδοση του 10ετους ομολόγου της χώρας σκαρφάλωσε πάνω στο 1,10% (mid ytm). Βασικό σενάριο για τις επόμενες μέρες η συσσώρευση γύρω από την περιοχή των 770 - 780 μονάδων. Σήμερα μετά την συνεδρίαση ανακοινώνουν αποτελέσματα τα ΕΛΠΕ με τα εκτιμώμενα EBITDA Δ΄ τριμήνου να κινούνται στην περιοχή των 56 εκατ. ευρώ”, αναφέρει η Leon Depolas Sec.

Στις ΗΠΑ, οι μετοχικοί δείκτες συνεχίζουν να δείχνουν ανθεκτικότητα και να ξεπερνούν σχετικά γρήγορα τις μικρού εύρους, μικρής διάρκειας και χαμηλού όγκου συναλλαγών πιέσεις, τύπου κατοχύρωσης κερδών. Σε γενικές γραμμές, το “dip buying” συνεχίζεται, με την Αγορά Εμπορευμάτων (π.χ. Πετρέλαιο, Χαλκός), να δίνει το δικό της ανοδικό “σόου”, όπως επισημαίνει ο Πέτρος Στεριώτης.

Τίτλοι όπως η Tesla και το Bitcoin έχουν υπεραποδώσει (παρά το πρόσφατο retracement), δίνοντας είτε το σήμα ότι ξεκινά μια νέα εποχή εντός του ιστορικού βιομηχανικού κύκλου και των τρόπων εκτέλεσης συναλλαγών, είτε αποτυπώνοντας το “κρεσέντο” ενός τρελού διεθνούς χρηματιστηριακού πάρτι, το οποίο είναι νωρίς να κριθεί τελεσίδικα.

Η πτώση στις τιμές Κυβερνητικών ομολόγων του G-7, θα έπρεπε θεωρητικά, ήδη, να έχει “σφίξει τον κλοιό” γύρω από τις μετοχικές αποτιμήσεις, αλλά με τους ξένους δείκτες σε ιστορικά υψηλά (ΗΠΑ, Γερμανία) ή υψηλά δεκαετιών (Ιαπωνία), προς το παρόν τουλάχιστον, τα οικονομικά εγχειρίδια φαίνεται να χρήζουν ανανέωσης (!) Βέβαια, στο τέλος η οικονομική λογική θα επανέλθει, με άγνωστο το πότε, με ποιο καταλύτη και από ποια επίπεδα.

Το αφήγημα - πανάκεια των Κεντρικών Τραπεζών (χαμηλή απασχόληση + χαμηλός πληθωρισμός = ανάγκη συνεχιζόμενης στήριξης των Ομολογιακών Αγορών) αρχίζει οπωσδήποτε να δέχεται τριγμούς, από τη στιγμή που οι Επενδυτές έχουν αρχίσει να προεξοφλούν ότι οι μετρήσεις πληθωρισμού, κάποια στιγμή, θα αποτυπώσουν την αύξηση του κόστους σε Πρώτες Ύλες και ενώ οι επαναγορές Κρατικών ομολόγων δε φαίνεται να ενισχύουν την Αγορά Εργασίας, εν μέσω πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τον Ελληνικό ΓΔ, παραμένει “άχρωμος”, “άοσμος” και εγκλωβισμένος, σε ένα εύρος τιμών 60 περίπου μονάδων, από την αρχή του μήνα.

Η τεχνική του εικόνα καμία σχέση δεν έχει με τα Ξένα Χρηματιστήρια, στα οποία γίνεται λόγος είτε για “breakout” σε νέα υψηλά, είτε για μία διορθωτική αντιστροφή μεγατόνων από αυτά.

“Στα δικά μας μάτια, άγνωστο παραμένει το ‘εμβόλιο’ που χρειάζεται ο ΓΔΧΑ, ώστε να ξεκολλήσει από την τρέχουσα εικόνα και να εμπνεύσει - δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νέες εισροές κεφαλαίων”, τονίζει ο κ. Στεριώτης (πιστοποιημένος Χρηματοοικονομικός Αναλυτής).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Απόλυτη επικράτηση των αγοραστών, δείχνει η τελική εικόνα για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Ελεγχόμενες πιέσεις στην Ευρώπη, διορθώνει η Wall Street.

Μικτές οι διαθέσεις στο Πετρέλαιο, με ανοδικές τάσεις το Ευρώ.

Νέο “σφυροκόπημα” στον Χρυσό, ηπιότερες οι πιέσεις στο Ασήμι, πάνω από τα $50500 διαπραγματεύεται το Bitcoin, πάνω από τα $1600 το Ethereum.

Ο δανεισμός προς τις Επιχειρήσεις της Ευρωζώνης μειώθηκε λίγο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ. Ο δανεισμός προς τις μη Χρηματοπιστωτικές Εταιρείες στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 7% τον Ιανουάριο, από 7,1% τον προηγούμενο μήνα. Ο δανεισμός προς τα Νοικοκυριά επιβραδύνθηκε στο 3%, από 3,1% και παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος από τον Απρίλιο.

Το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η οικονομική αισιοδοξία στις Χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκε στις 93,4 μονάδες αυτόν τον μήνα, από 91,5 μονάδες τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των Αναλυτών που ανέμεναν πως ο σχετικός δείκτης θα διαμορφώνονταν στις 92 μονάδες.

Το κλίμα στη Βιομηχανία βελτιώθηκε στο -3,3 τον Φεβρουάριο, από το αναθεωρημένο -6,1, έναντι διαμόρφωσής του στο -5 που περίμεναν οι Αναλυτές, ενώ το κλίμα στον τομέα των Υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο -17,1, από -17,7, έναντι υποχώρησής του στο -18,1 που προέβλεπαν οι Αναλυτές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν στις 730000, την εβδομάδα που έληξε στις 20 Φεβρουαρίου. Οι Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, προέβλεπαν πτώση στις 825000 αιτήσεις.

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι μηνών κατέγραψαν την Πέμπτη οι παραγγελίες Διαρκών Αγαθών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν 3,4% τον πρώτο μήνα του έτους. Οι Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones και της Wall Street προέβλεπαν άνοδο 1%.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα εγχώριου ενδιαφέροντος, πιστωτικά θετική κρίνει τη συμφωνία της Alpha Bank με την Davidson Kempner Capital Management LP, η Moody’s σε ανάλυσή της. Επισημαίνει ότι θα συμβάλει στη μείωση του ρίσκου στον ισολογισμό της Ελληνικής Τράπεζας και θα διευκολύνει την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης “Galaxy”, έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου. Ο Οίκος εκτιμά ότι η όποια σημαντική οργανική μείωση των NPEs θα καθυστερήσει, δεδομένης της πανδημίας, κάνοντας απίθανο τον στόχο να φτάσει η Τράπεζα σε μονοψήφιο δείκτη NPEs έως τα τέλη του 2022.

Η Fitch τονίζει πως “με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ‘Galaxy’ το β’ τρίμηνο του έτους, η Alpha Bank θα καταφέρει να ‘αποσυνδέσει’ έως και 10,8 δισ. ‘κόκκινων’ δανείων από τον ισολογισμό της, ενώ εκτιμά ότι θα μειώσει δραστικά τον δείκτη ΜΕΑ σε ποσοστό περίπου 24%, από 43% τον Σεπτέμβριο του 2020”.

Τέλος η Standard & Poors κάνει λόγο για “συναλλαγή-ορόσημο” που εξυγιαίνει τον ισολογισμό της Alpha Bank, ενώ χαρακτηρίζει ως απολύτως διαχειρίσιμη την επίπτωσή της συναλλαγής στους κεφαλαιακούς δείκτες της Τράπεζας.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχόμενος μέχρι τις 788,07 μονάδες (+1,71%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στις 786,97 (+1,57%) και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 787,43 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,63%.

Ο τζίρος στα 69,1 εκατ., όμως από αυτά τα 14,6 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΑΛΦΑ, ΜΟΗ, ΕΤΕ), ενώ ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ απασχόλησαν το 60% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές του FTSE25, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΑΡΑΙΓ, ΕΕΕ, ΛΑΜΔΑ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΣΑΡ και ΦΡΛΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Alpha Bank, Lamda Development, ΕΕΕ και Μυτιληναίος.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 72 ανοδικές μετοχές, έναντι 40 πτωτικών, ενώ 13 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη μεγαλύτερα του 3%.

---ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν αυξητικές διαθέσεις τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (27.340 συμβόλαια).

Στα 5.284 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 5.227 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.446, 1.416 για τον Μάρτιο και 30 για τον Απρίλιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.875) κινήθηκε μεταξύ 1.841 και 1.876 μονάδων.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (6.134), Alpha Bank (7.441), Πειραιώς (3.775), ΔΕΗ (1.198), Εθνική (4.916), ΟΤΕ (676), ΑΔΜΗΕ (325), Μυτιληναίο (748), ΟΠΑΠ (139), Τέρνα Ενεργειακή (257), Motor Oil (150), ΓΕΚ (264), Fourli (106), Ελλάκτωρα (835).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 43.756, MIG 51.943, Alpha Bank 84.479, Πειραιώς 60.225, Εθνική 28.406, ΔΕΗ 12.300.

Έκλεισαν “long” θέσεις στον ΟΤΕ.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

         Position Holder                               Name of Issuer                     NSP                Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,23%

2020-11-02

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,90%

2020-05-13

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORP. SA

 

1,47%

 

2021-02-19

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1%

2020-05-13

    

Lansdowne Partners (UK) LLP

CAIRO MEZZ PLC

0,77%

2020-10-07

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 37.928.773 τεμ., (από 37.886.075 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 22.957.250 τεμ. (22.857.250), ΔΕΗ 1.839.512 τεμ. (2.447.846), Eurobank 39.616.142 τεμ. (39.616.142), ΟΠΑΠ 1.350.377 τεμ. (1.350.377), Εθνική 10.969.150 (10.969.150).

(*) Τα στοιχεία συναλλαγές δανεισμού τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους Χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ, έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων