Σταθερά σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά, σε ανάλογο ρυθμό και το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Χωρίς τη σπουδή, από την πλευρά των αγοραστών, της χθεσινής συνεδρίασης, η σημερινή εξελίσσεται πιο συντηρητικά, με εμφανή την προσπάθεια διαχείρισης των κεκτημένων. Που δεν είναι δα και λίγα, τόσο για τα ξένα χρηματιστήρια όσο για το δικό μας, μετρώντας το από το τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα.
Η στάση των traders και των επενδυτών αποτυπώνεται κατ' αρχάς στη συναλλακτικότητα και στον τζίρο αλλά και στο εύρος διακύμανσης μετοχών που υπεραποδίδουν σε αυτή τη φάση της αγοράς.
Στις 814 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, μεταξύ 812-818 μονάδων, δείχνει πως θα κρατήσει το... 8άρι ως σημείο αναφοράς και εκκίνησης για το 2021. Από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου.
Στις 535 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, πάνω από το όριο των 520 που είχε θεωρηθεί ως ελάχιστο ζητούμενο, συνεκτιμώντας το με το υψηλό 52 εβδομάδων.
Στις 1.950 μονάδες ο FTSE25, με εφικτό το ενδεχόμενο επαναφοράς προς τη ζώνη των 2.000 μονάδων, μέχρι και το κλείσιμο της μεθαυριανής συνεδρίασης.
Σε τραπεζικές και blue chips το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου, σε Alpha Bank και Πειραιώς, αλλά και σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, με τους αγοραστές να υπερισχύουν -για ακόμη μία συνεδρίαση- στις τραπεζικές, αλλά να μοιράζονται με τους πωλητές σε συγκεκριμένα χαρτιά του δείκτη.
Σε νέα υψηλά νωρίτερα η μετοχή της ΔΕΗ έως τα 7,64 ευρώ, διευρύνοντας σε 81,61% (!) τη θεαματική απόδοσή της για το 2020.
Με λίγους πωλητές ο ΟΤΕ στα 13,32, ο Mytilineos στα 11,68, η ΜΟΗ στα 11,98 ευρώ.
Συνεχίζεται η κινητικότητα στον κλάδο της πληροφορικής, με καταγραφή νέων υψηλών για μετοχές των Profile, EpsilonNet, Byte, Entersoft.
Στις 67/35 η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 12:00, με την αξία των συναλλαγών στα 15,85 εκατ., από τα οποία το 1,36 εκατ. με τη μορφή πακέτων.