Χρηματιστήριο: Το ξέσπασμα των αγοραστών και τα νέα δεδομένα

Στις 661 μονάδες εκτοξεύτηκε ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανακουφισμένοι από τα σημάδια αποκλιμάκωσης στην Αν. Μεσόγειο. Ποιες μετοχές ξεχώρισαν στη συνεδρίαση. Τι σηματοδοτεί η αύξηση των συναλλαγών.

Δημοσιεύθηκε: 14 Σεπτεμβρίου 2020 - 17:41

Τελ. Ενημ.: 14 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:52

Load more

Με την μεγαλύτερη άνοδο του τελευταίου τριμήνου (η αμέσως μεγαλύτερη στις 16/6, όταν ο Γενικός Δείκτης κέρδισε 4,46%) και με κλείσιμο σε υψηλά 52 συνεδριάσεων (το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο στις 2/7, 662 μονάδες), η Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά “απάντησε” στις τελευταίες εξελίξεις που έλαβαν χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι περισσότεροι από τους Αναλυτές αναφέρουν ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο, πήρε “καύσιμα” ανόδου από ένα θετικό μίγμα ειδήσεων, που οδήγησε δείκτες και επιμέρους μετοχές, σε υψηλότερα επίπεδα.

Η επανέναρξη των δοκιμών για το εμβόλιο κατά του Covid-19, το οικονομικό πακέτο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και πάνω από όλα η υποχώρηση των γεωπολιτικών εντάσεων, με την απόσυρση του “Oruc Reis”, στο Λιμάνι της Αττάλειας, υπό την πίεση του Διεθνούς Παράγοντα, αλλά και ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24 - 25 Σεπτεμβρίου.

“Αυτό που χρειάζεται η ΕΕ είναι να δει ότι σταματούν οι μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς για την αποχώρηση του “Oruc Reis”, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των Δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι η εβδομάδα που ξεκίνησε εμπεριέχει το 15ο Roadshow Ελληνικών Εταιρειών, με τις παρουσιάσεις να γίνονται διαδικτυακά, 17 - 18 και 21 Σεπτεμβρίου.

Προσοχή στην λήξη της εβδομάδας, καθώς συμπίπτει με το triple witching Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με την Beta Sec., “στο κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας θα λάβουν χώρα και οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών FTSE/Russel. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης προστίθεται η ΕΥΔΑΠ, ενώ στον δείκτη Micro Cap μπαίνουν οι μετοχές των Ευρωπαϊκή Πίστη, Autohellas, Άβακα και BriQ Properties. Αντίθετα, από τον δείκτη Micro Cap αφαιρούνται οι μετοχές των Τράπεζα Ελλάδος, Quest και Intralot”.

Να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, το Χ.Α. δεν πήρε βοήθειες από τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΚΤ, οι περισσότεροι από τους ενεργούς Επενδυτές έχουν επιλέξει την στάση αναμονής, περιμένοντας τις ανακοινώσεις της Fed, η οποία θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα, σχετικά με τη νομισματική της πολιτική.

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, συνεδριάζει και η BoJ, χωρίς να αναμένονται αλλαγές στην νομισματική πολιτική που έχει υιοθετήσει.

Από την άλλη, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου Κατασκευαστή εμβολίων στον Κόσμο, Adar Poonawalla, CEO της Ινδικής “Serum Institute”, δήλωσε στους Financial Times ότι “δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν τα τέλη του 2024, το νωρίτερο”.

“Δεν γνωρίζουμε ούτε καν αν το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό για όλες τις μερίδες του Πληθυσμού. Ορισμένες ενδείξεις που λαμβάνουμε, είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό για κάποιους, αλλά όχι για κάποιους άλλους”, σημείωσε ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Πτέρυγας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε.

Ασφαλώς, όσον αφορά την πορεία των Διεθνών Αγορών, υπάρχουν και οι πιο συντηρητικά σκεπτόμενοι, που επισημαίνουν ότι “οι βραχυπρόθεσμοι Επενδυτές και αρκετά funds συνεχίζουν να αγοράζουν τεχνολογικές μετοχές με υψηλό beta, εντείνοντας τη μεταβλητότητα. Υπενθυμίζεται ότι τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο ολοκλήρωσε, με τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής ο Nasdaq, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 4,1%. Το κλίμα στο NYSE συνέχισε να επιβαρύνεται από την διαφαινόμενη αποτυχία των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο, να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα νέο πακέτο τόνωσης της Οικονομίας, την ώρα που όλο και περισσότερες προβλέψεις από Διεθνείς Οίκους και Οργανισμούς, με επικεφαλής την ΕΚΤ, αναφέρουν ότι η δυναμική της ανάκαμψης το 2021 θα έχει χαμηλότερη ένταση, σε σχέση με τη φετινή βουτιά και η επιστροφή της Παγκόσμιας Οικονομίας στην προ κορωνοϊού εποχή, θα είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία”.

Ακόμα μία μέρα παρουσίας αγοραστών στην Αγορά ομολόγων, που είχε σαν αποτέλεσμα την νέα υποχώρηση των αποδόσεων (στο 1,078% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους).

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, αξίζει αναφοράς ότι σύσσωμος ο Δεικτοβαρής Τραπεζικός κλάδος ξεκίνησε τις συναλλαγές με Α.Μ.Ε.Μ. (Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας) και “άκουσε” το κουδούνι της λήξης κοντά στα υψηλά ημέρας, ενώ από το σύνολο των μετοχών του FTSE25, ενδοσυνεδριακά, σε αρνητικό έδαφος πάτησαν οι ΣΑΡ (+1,50%), ΟΛΠ (+1,94%) και ΤΕΝΕΡΓ (-0,52%).

Όλοι ανεξαιρέτως οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, πλην της ΤΕΝΕΡΓ (-0,52%) ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με θετική ημερήσια μεταβολή, ενώ η σημερινή συνεδρίαση συνοδεύτηκε από τον υψηλότερο τζίρο των τελευταίων 36 συνεδριάσεων (ο αμέσως υψηλότερος στις 21/7, 105,2 εκατ.).

Ξεκινώντας από τους Βαρύδεικτους Τραπεζικούς τίτλους, αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο και ορισμένοι, με το σημερινό κλείσιμο, έδωσαν ημερήσιο σήμα αγορών.

Έτσι, ημερήσιο σήμα τοποθετήσεων, με το κλείσιμο υψηλότερα των 1,19 ευρώ, έδωσε η Εθνική (+9,59%), με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα 1,22 – 1,24 και 1,28 ευρώ. Το ημερήσιο “stop long στα 1,094 ευρώ.

Σε ημερήσιο “long” ήταν έτσι κι αλλιώς ο τίτλος της Alpha Bank (+6,34%), ενώ είναι θετικό ότι έχει πάρει απόσταση από τα 0,591 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημέρων) και 0,5640 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Έχει σαν επόμενο ζητούμενο την ανοδική διαφυγή, υψηλότερα των 0,615 ευρώ. Το ημερήσιο “stop long” στα 0,56 ευρώ.

Θέλει κλείσιμο υψηλότερα των 0,415 ευρώ για να γυρίσει σε “long” το ημερήσιο γράφημα η Eurobank (+9,10%) και υψηλότερα των 1,277 ευρώ, για να δώσει ημερήσιο σήμα αγορών η Πειραιώς (+8,31%).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, αναρριχόμενος μέχρι τις 343,91 μονάδες (+8,34%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε υποχωρήσει στις 343,4 (+8,18%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 343,77 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 8,29%.

Ο ΔΤΡ με το σημερινό κλείσιμο έδωσε ημερήσιο σήμα τοποθετήσεων, που αναιρείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 311 μονάδων. Για να δώσει ενδείξεις αναβολής των αρνητικών σεναρίων, θέλει σε πρώτη φάση κλείσιμο υψηλότερα των 360 και σε δεύτερη φάση υψηλότερα των 420 μονάδων.

Μένοντας στον κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, “ένα νέο ‘πέπλο προστασίας’ της πρώτης κατοικίας, για όσους Δανειολήπτες πληρούν τα κριτήρια του οικονομικά ευάλωτου, απλώνουν οι Τράπεζες, διευκολύνοντας την Κυβέρνηση να φθάσει, χωρίς διενέργεια πλειστηριασμών και επομένως πλήγματα στο κοινωνικό της προφίλ, ως τη λειτουργία του φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων”.

Ερχόμενοι στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips, ο μοναδικός τίτλος που ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με αρνητική ημερήσια μεταβολή, ήταν η Τέρνα Ενεργειακή (-0,52%). Η μετοχή συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά. Στα 11,18 ευρώ, το ημερήσιο “stop long”.

Μεταφερόμενοι στα χαμηλότερα στρώματα του ταμπλώ, υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, οι μετοχές της ΚΛΜ (+2,20%) ήταν διαπραγματεύσιμες χωρίς το ποσό €0,03 ανά μετοχή, προερχόμενο από διανομή κερδών προηγουμένων ετών, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,0285ανά μετοχή).

Από εκεί και πέρα, επτά οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Πετρόπουλο (+2,88%), μαζεύεται πέριξ των 0,31 ευρώ η Forthnet (-0,63%) αλλά θα ήθελε πειστικότερο “bid”, “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων για Performance (+2,10%) και Autohellas (+7,82%), τα νέα ιστορικά χαμηλά της Παρασκευής έφεραν αντίδραση στην Frigoglass (+8,75%, αλλά έδειξε ότι έχει πωλητή), ξαφνικά συναλλαγές στις Αττικές Εκδόσεις (+9,29%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο στην Ιντερτέκ (+8,24%), αντίδραση στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που ξεκίνησε από τα 1,29 ευρώ (κλείσιμο 4/9) για την Ιντεάλ (+10,43%), ενώ τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η Profile (+4,18%).

Επιστροφή αγοραστών σε Cenergy (+5,27%), Byte (+7,18%), Κέκροπα (+1%), Ιντρακόμ (+4,17%) και Ιντρακάτ (+4,27%), αύξησαν συναλλαγές οι Unibios (-4,55%), Βογιατζόγλου (-1,12%), Πλ. Θράκης (+1,43%) και Κρι Κρι (+2,76%), τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 8/9 για τον Άβακα (+3,42%) και στις 4/9 για την Quest (+3,15%), αντέδρασε μετά από επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις ο Ικτίνος (+6,43%, έγινε και “πακέτο” 550000 τεμ. στα 0,57 ευρώ), ενώ κάτι κινήθηκε στην Optronics (+7,96%) και ίσως χρειάζεται προσοχή, αν συνεχίσει να αυξάνει τους όγκους συναλλαγών.

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, θετική ένδειξη το κλείσιμο υψηλότερα των 641 μονάδων, ενώ αν πετύχει κλείσιμο υψηλότερα του 662, μπορεί να ελπίζει σε κίνηση προς τις 685 μονάδες. Στις 667 μονάδες, ο εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων.

Πέτυχε ανοδική διαφυγή από την ζώνη 1542 – 1546, αλλά και από την επόμενη αντίσταση των 1571 μονάδων, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Επόμενος στόχος οι 1607 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Περιμένουμε η μείωση των γεωπολιτικών εντάσεων και το οικονομικό πακέτου του Πρωθυπουργού, να οδηγήσουν την Αγορά σε υψηλότερα επίπεδα”, αναφέρει η Euroxx Sec.

“Θετικό το άνοιγμα της εβδομάδας, καθώς έχει υποχωρήσει η γεωπολιτική ένταση και η ψυχολογία στο εξωτερικό είναι βελτιωμένη, λόγω της επανέναρξης των δοκιμών για το εμβόλιο”, αναφέρει στις δικές της εκτιμήσεις η Beta Sec.

“Την Τρίτη η Κρι-Κρι και η Epsilon Net ανακοινώνουν τα 6μηνιααα αποτελέσματά τους, ενώ την Τετάρτη τη σκυτάλη παίρνει η Autohellas. Την Πέμπτη ξεκινά το Roadshow Ελληνικών Εταιρειών και την Παρασκευή λήγουν τα ΣΜΕ του Σεπτεμβρίου. Η Επενδυτική Κοινότητα καλείται σήμερα να αξιολογήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, αλλά και την επάνοδο του Τουρκικού ερευνητικού σκάφους Orus Reis, στο Λιμάνι της Αττάλειας”, επισημαίνει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Βλέπουμε ανοδικά ξεσπάσματα και διασπάσεις από τίτλους, που δεν έχουν επηρεάσει σημαντικά τον Δείκτη. Περιπτώσεις όπως η ΔΕΗ, ο ΜΥΤΙΛ και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, με την πρώτη να καταφέρνει να έχει μακράν και το καλύτερο μεσοπρόθεσμο γράφημα από τα “μεγάλα χαρτιά”, σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Μένει να δούμε πως θα πάρει η Αγορά τα πρώτα θετικά νέα, σε σχέση με την Τουρκία και περισσότερο την συνέπεια που θα επιδείξει, μιας και η αναδίπλωση των Γειτόνων δείχνει ότι μετράνε σοβαρά τις πιθανές κυρώσεις της Ευρώπης, παράλληλα με τις συνεχόμενες υποτιμήσεις στην Οικονομία τους από τους Ξένους Οίκους.

Ουσιαστικά παρατηρούμε ότι η Αγορά μαζεύεται συστηματικά ανά τίτλο. Συνήθως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, έρχεται η ώρα για κίνηση και στους δείκτες.

“Νομίζουμε πως αν είναι το Χ.Α. να δώσει ανοδική διαφυγή, η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι χρονικά η κατάλληλη. Πολύ σημαντική παράμετρος είναι αν και ο Τραπεζικός κλάδος βοηθήσει στην πιθανή κίνηση για να δούμε τους τζίρους και την ρευστότητα να αυξάνονται σημαντικά”, επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Απόλυτη επικράτηση των αγοραστών, δείχνει η τελική εικόνα για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Επιφυλακτικότητα και μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, με θετικές διαθέσεις ξεκίνησε η Wall Street.

Οριακές μεταβολές για το Πετρέλαιο, μικρά κέρδη για το Ευρώ.

Επιστροφή αγοραστών σε Χρυσό και Ασήμι, προς τα $10700 κινείται το Bitcoin.

“Ο πληθωρισμός παραμένει πολύ χαμηλότερα του στόχου, ενώ έχει υπάρξει μερική μόνο πρόοδος στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας. Δεν υπάρχει κανένα περιθώρια εφησυχασμού από την πλευρά της ΕΚΤ. Η ανατίμηση του Ευρώ έχει μειώσει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό”, τόνισε ο επικεφαλής Οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν.

Το Euronext ανακοίνωσε ότι υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά για εξαγορά του Ιταλικού Χρηματιστηρίου Borsa Italiana από το LSE. Το Πανευρωπαϊκό Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι η προσφορά λαμβάνει χώρα μαζί με τις Ιταλικές Τράπεζες Intesa Sanpaolo και Cassa Depositi e Prestiti Equity.

Προσφορά για το Ιταλικό Χρηματιστήριο υπέβαλε την Παρασκευή και το Deutsche Boerse.

“Η Γερμανική Οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να ανακάμπτει από την κρίση του κορωνοϊού για το υπόλοιπο του 2020 και θα αναπτυχθεί πιθανότατα ισχυρά στο τρίτο τρίμηνο, αλλά μάλλον δεν θα επανέλθει στο προ της κρίσης επίπεδό της πριν από το 2022”, σύμφωνα με το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

“Η Γαλλική Οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8,7% για το σύνολο του 2020, που θα είναι η χειρότερη ύφεση μετά τον πόλεμο, αλλά μικρότερη από το 10,3% που αναμενόταν τον Ιούλιο. Για το 2021 και το 2022 αναμένονται ρυθμοί ανάπτυξης 7,4% και 3%, αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι η δραστηριότητα θα έχει καλύψει πλήρως όλο το χαμένο έδαφος στο πρώτο τρίμηνο του 2022”, σύμφωνα με την Τράπεζα της Γαλλίας.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα εγχώριου ενδιαφέροντος, ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την Ελληνική Οικονομία από την UniCredit. Η Ιταλική Τράπεζα αναθεωρεί την εκτίμησή της για το ΑΕΠ το 2020, με την ύφεση στο σύνολο του έτους να τοποθετείτε σε -9,5%, από -16% που ήταν οι εκτιμήσεις της τον Ιούνιο. Αναφορικά με το 2021, η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας αναμένεται επίσης πολύ χαμηλότερα και τοποθετείται στο 4,3%, από 11,8% πριν.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, γράφοντας υψηλό ημέρας στις 661,66 μονάδες (+4,03%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 661,48 (+4%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 661,13 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 3,95%.

Ο τζίρος στα 67 εκατ., από τα οποία τα 8,7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΛΑΜΔΑ, ΟΤΕ, ΙΚΤΙΝ), ενώ ΟΤΕ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ απασχόλησαν το 39% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΕΕΕ, Ελλάκτωρ και TITC.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 93 ανοδικές μετοχές, έναντι 17 πτωτικών, ενώ 15 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη μεγαλύτερα του 7%.

---ΧΠΑ

Έντονα ανοδικά, κινήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας και στην Αγορά Παραγώγων.

Σημαντική η αύξηση του όγκου συναλλαγών, τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (135.864 συμβόλαια), βοηθούμενη και από τις εντεινόμενες μετακυλίσεις θέσεων.

Στα 3.178 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 3.178 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.394, 2.422 για τον Σεπτέμβριο, 1.951 για τον Οκτώβριο και 21 για τον Νοέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.588,25) κινήθηκε μεταξύ 1.545 και 1.595 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (9.357 ΟΤΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (25.345), Alpha Bank (49.135), Πειραιώς (7.685), ΔΕΗ (5.196), Εθνική (21.835), MIG (3.109), ΟΠΑΠ (678), Μυτιληναίο (2.493), Ελλάκτωρα (5.458), ΟΤΕ (2.684), Ιντρακόμ (104), Ελ. Πετρέλαια (1.387), ΑΔΜΗΕ (2.753), Lamda Development (542), ΓΕΚ (1.458), ΕΧΑΕ (743), Jumbo (418), Motor Oil (166), TITC (332), Τέρνα Ενεργειακή (1.400), Cenergy (169), Viohalco (2.515).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 40.389, MIG 41.316, Alpha Bank 72.992, Εθνική 33.885, Πειραιώς 13.429.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

             Position Holder                               Name of Issuer               NSP                Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,57%

2020-06-19

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,90%

2020-05-13

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORP. SA

 

1,59%

 

2020-06-16

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1%

2020-05-13

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 43.326.918 τεμ., (από 43.326.918 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 15.513.004 τεμ. (15.513.004), ΔΕΗ 5.587.912 τεμ. (5.587.912), Eurobank 58.519.657 τεμ. (58.519.657), ΟΠΑΠ 1.320.317 τεμ. (1.320.317), Εθνική 9.267.674 (9.267.674), Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία συναλλαγές δανεισμού τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους Χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ, έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων