Έχουν δώσει μία πρώτη αντίδραση από τα πρωινά χαμηλά οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές και την κίνηση αυτή προσπαθεί να ακολουθήσει και το Ελληνικό Χρηματιστήριο, όμως οι βοήθειες που παίρνουν οι βασικοί δείκτες από τις θεωρούμενες Δεικτοβαρείς μετοχές, προς το παρόν, είναι ελάχιστες.
Έτσι το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στους αρχικούς στόχους των λίγων αγοραστών, δηλαδή το κλείσιμο να μη βρει τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα των 630 μονάδων και αν βέβαια προκύψει κάποια θετικότερη έκπληξη, αυτή θα είναι ευπρόσδεκτη.
Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να πλησιάσει τις 635 μονάδες, συνεχίζοντας να έχει ως χαμηλό ημέρας τις 628,43 μονάδες (-1,86%), ενώ ο τζίρος, ενισχυμένος σε σχέση με χθες, πλησιάζει τα 20 εκατ., από τα οποία τα 2,3 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένη συναλλαγή στον ΟΤΕ.
Αντίδραση από τα πρωινά χαμηλά των 327,51 μονάδων (-3,39%) σημειώνει και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, περιορίζοντας τις απώλειες λίγο πάνω από το 1,5%, όμως κι οι τέσσερις τίτλοι των συστημικών Τραπεζών παραμένουν με αρνητική μεταβολή.
Από τις υπόλοιπες, μη Τραπεζικές μετοχές του FTSE25, με θετικό πρόσημο κινούνται μόνο οι ΔΕΗ (+1,09%), Lamda Development (+0,16%) και Ελλάκτωρ (+1,20%), ενώ αίσθηση προκαλεί ο επιθετικός πωλητής στον ΟΠΑΠ (-4,07%).
Όλα δείχνουν ότι η αντιπαράθεση μεταξύ αγοραστών - πωλητών θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, σημαντικό ρόλο για την τελική εικόνα της συνεδρίασης θα παίξει και το άνοιγμα της Wall Street, όμως ανεξάρτητα από το τελικό πρόσημο και τις αντοχές της στήριξης στις 630 μονάδες, η εικόνα στο Χ.Α. θα συνεχίσει να παραμένει ευάλωτη σε κάθε αρνητική είδηση-εξέλιξη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Εντυπωσιακά περιορισμένο το ενδιαφέρον για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η αναλογία πτωτικών - ανοδικών μετοχών να ξεπερνά το δύο προς ένα.