Ντόμινο κατάρρευσης στις ασιατικές αγορές. Αποκαρδιωτική η εικόνα στην αγορά των futures ευρωπαικών χρηματιστηρίων, εύλογη η ανησυχία για το πώς θα αποτιμηθούν οι τελευταίες ενέργειες των κεντρικών τραπεζών ΗΠΑ και Ιαπωνίας προκειμένου να αναχαιτισθεί η κρίση.
Σε κλοιό πιέσεων τα χρηματιστήρια, σύμφωνα με όσα αναφέρει από νωρίς η Αννα Φαλτάιτς, με τους επενδυτές να μην πείθονται από τη μείωση των επιτοκίων, από την FeD, αλλά ούτε και από την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική.
Ανησυχητικά αλλά λίγο ως πολύ αναμενόμενα τα μηνύματα, που έρχονται από την Κίνα, με τα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής να καταγράφουν μείωση 13,5% στο δίμηνο.
Σε αυτόν τον κλοιό πιέσεων οι ευρωπαικές αγορές θα δεχτούν νέο κύμα ρευστοποιήσεων, τουλάχιστον σήμερα, και μέχρις ότου φανεί πως θα αντιδράσει και εάν και πως η Νέα Υόρκη.
Η νέα μείωση επιτοκίων από την FeD, σχεδόν μηδενικά πλέον, υποχρεώνει την ECB και το ευρωσύστημα να ενεργοποιήσει επιπλέον μέτρα και δράσεις προκειμένου να γίνει, όσο είναι αυτή εφικτή, διαχείριση της κρίσης.
Το μείον 6% με το οποίο ξεκίνησε, πριν λίγο, ο DAX στην Φρανκφούρτη, το μείον 6,15% του ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη δεν αφήνουν απολύτως καμία αμφιβολία για το τι θα ακολουθήσει σε Παρίσι, Μιλάνο.
Αναταράξεις στις αγορές παραγώγων, ομολόγων, πρώτων υλών ενώ και στο ΧΑ traders και επενδυτές ετοιμάζονται για νέο κύμα πωλήσεων σε τραπεζικές μετοχές και blue chips.
Hδη οι πρώτες αναφορές από χρηματιστηριακές προεξοφλούν την ενεργοποίηση ΑΜΕΜ, ενώ εντείνονται οι συζητήσεις και πιέσεις προς τους αρμοδίους για το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής του short selling.
Σημειώνοντας, πως πολλές χρηματιστηριακές λειτουργούν περισσότερο με την διαδικασία της τηλεεργασίας και θυμίζοντας/όσον αφορά στο short selling πως την Παρασκευή 20 Μαρτίου είναι το πρώτο triple witching του 2020, με ότι αυτό σημαίνει για αυτόν τον κύκλο 5 συνεδριάσεων.