Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Οι εταιρίες Alpha Bank και Fourlis Συμμετοχών ανακοινώνουν τα αποτελέσματα έτους. Επίσης, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 21.382.067 (ΚO) μετοχές της Ατέρμων και οι 13.750.160 νέες (ΚΟ) μετοχές της Ι.Κλουκίνας - Ι.Λάππας, ενώ η εταιρία Μπαλλής Χημικά πραγματοποιεί γ.σ. Στις 12:00 συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων υπό τον κ. Αλογοσκούφη.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Εταιρικές πράξεις

* Eισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 21.382.067 (ΚO) μετοχές της εταιρίας ALMA-ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΝΩΝ. ΔΙΑΦ. ΕΜΠΟΡ. ΚΑΤΑΣΚ.ΕΤΑΙΡΙΑ, οι οποίες προέκυψαν από το πρόσφατο Reverse Split των μετοχών. Tο νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 21.382.067 (ΚO) μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,90, με νέο κωδικό ISIN GRS321003006 και προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης μετοχής ευρώ 1,38.

* Eισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 13.750.160 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ - Ι.ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε.-, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών. Αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας σε Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ - Ι.ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακριτικό τίτλο Κ.Λ.Μ. Α.Ε.. Tο νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 20.625.240 (ΚΟ) μετοχές.

* Από 22/02/2006: (α) οι μετοχές της εταιρείας VIVERE ENTERTAIMENT ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. μεταφέρονται στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του ΧΑ, (β) εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 16.530.000 της εταιρίας VIVERE ENTERTAIMENT ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., που προέκυψαν από το Reverse Split μετοχών και οι 5.223.000 νέες (ΚΟ) μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω κεφαλαιοποίησης υποχρέωσης με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ συγκεκριμένου επενδυτή σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 0,60, γ) νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 0,60. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 21.753.000 (ΚO) μετοχές, ονομαστικής αξίας μετοχής ευρώ 0,60, με νέο κωδικό ISIN GRS244003018 και τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης μετοχής ευρώ 0,73.

Γενικές συνελεύσεις

ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε.: Eκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 16:00, στο ξενοδοχείο Intercontinental, (αίθουσα ”ΔΕΛΤΑ”), Λ. Συγγρού 89-93, στην Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση των Σχεδίων, Σύμβασης και Πράξης, Συγχώνευσης της ”ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” δια Απορρόφησης της ”ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”, μετ’ ακρόαση των πιστοποιητικών και εκθέσεων των ορκωτών ελεγκτών, λοιπών εγγράφων και οικονομικών καταστάσεων, της κατ’ άρθρο 69 παρ. 4 κ.ν. 2190/1920 Έκθεσης και συναφών δηλώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης και τη διενέργεια κάθε άλλης δήλωσης, πράξης ή δικαιοπραξίας προς το σκοπό ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

2. Έγκριση, κατ’ άρθρο 23α κ.ν. 2190/1920, των Σχεδίων, Σύμβασης και Πράξης, Συγχώνευσης της ”ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ’ δια Απορρόφησης της ”ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”.

3. Ταυτόχρονα και εκ παραλλήλου: (Α) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ”ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου, λόγω συγχώνευσης δια απορρόφησης, της ”ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”, (Β) μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ”ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, λόγω απόσβεσης συνεπεία σύγχυσης, κατά το ποσό της συνολικής ονομαστικής αξίας των μετοχών που η ”ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” κατέχει στη ”ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, και (Γ) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ”ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, συνεπεία κεφαλαιοποίησης τμήματος του λογαριασμού από ”την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο”, για σκοπούς διατήρησης της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών. Έκδοση και διανομή νέων μετοχών. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου και χορήγηση ανέκκλητης εντολής στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων.

4. Έγκριση των ενεργειών, δηλώσεων και δικαιοπραξιών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των προστιθέντων και των πληρεξουσίων της Εταιρείας στα πλαίσια της ανωτέρω συγχώνευσης.

5. Μεταβολή της επωνυμίας της Εταιρίας και ανάλογη τροποποίηση του άρθρου 1 του Καταστατικού.

6. Τροποποίηση, συμπλήρωση, κατάργηση και αναρίθμηση του συνόλου των διατάξεων του Καταστατικού της Εταιρείας, για σκοπούς λειτουργικότητας, ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων της απορροφώμενης και προσαρμογής στην ισχύουσα νομοθεσία.

Διάφορα

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, θα προεδρεύσει στις 12:00 της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, στην ατζέντα της οποίας περιλαμβάνεται η επιλογή συμβούλου του Δημοσίου ενόψει της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 11:00 θα δεχθεί τον υφυπουργό Εμπορίου της Κίνας, Gao Hunching, προσκεκλημένο του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστου Φώλια.

Στις 18:30 θα συναντηθεί στο γραφείο του με το Τούρκο υπουργό Οικονομίας, Ali Babacan. Στις 21:00, με την ευκαιρία της συνάντησης των υπουργών Οικονομίας των Χωρών που μετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, ο Υπουργός θα παραθέσει δείπνο στους ομολόγους του στο εστιατόριο ”Ορίζοντες Λυκαβηττού”.

* Υποβάλλεται στις 11:00 η Ετήσια Εκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος στη βουλή, από τον Ν. Γκαργκάνα.

* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα τιμήσει με την παρουσία του, στις 12.30 μ.μ., τον αγιασμό και την τελετή παράδοσης 128 εργατικών κατοικιών τον οικισμό ”ΙΩΑΝΝΙΝΑ VII”. Στην εκδήλωση θα παραστούν ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο γενικός γραμματέας απασχόλησης, Δημήτρης Κοντός, ο αντιπρόεδρος του ΟΕΚ, Φώτης Αγαδάκος, και εκπρόσωποι του Δ.Σ του ΟΕΚ.

Στις 14:00 μ.μ., ο υφυπουργός και οι συνεργάτες του θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων με τοπικούς φορείς και δικαιούχους εργατικών κατοικιών, ενώ στις 18:00 μ.μ, θα παραδοθούν από τον υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας 86 εργατικές κατοικίες, μία αίθουσα συγκεντρώσεων και δύο καταστήματα στον οικισμό ”ΝΕΑ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ Ι” στην Ηγουμενίτσα.

Στη συνέχεια στις 19:00 μ.μ. ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, θα μεταβεί στο δημαρχείο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας για θέματα απασχόλησης, Δημήτρης Κοντός, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Παραποτάμου, Γιάννης Τζανής, και τοπικοί φορείς.

* Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα του κ. Σουφλιά περιλαμβάνει επίσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης - Σύσκεψη στις 10:30 και συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 11:30.

Οικονομικά αποτελέσματα

- Οι εταιρίες Alpha Bank και Fourlis Συμμετοχών ανακοινώνουν τα αποτελέσματα έτους.

Συνεντεύξεις τύπου

Η εταιρία Interamerican πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου με θέμα

”Η Interamerican σε νέα πορεία”, στις 12:30, στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας (Λ. Συγγρού 124-126).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (Ιανουάριος).

Γαλλία

- Καταναλωτικές δαπάνες (Ιανουάριος).

Γερμανία

- Ανακοίνωση ΑΕΠ (δ’ τρίμηνο).

- Τιμές εισαγωγών – εξαγωγών (δ’ τρίμηνο).

Ευρωζώνη

- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (Δεκέμβριος).

- Νέες βιομηχανικές παραγγελίες (Δεκέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v