Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Η εταιρία Centric Multimedia πραγματοποιεί γενική συνέλευση, ενώ οι εταιρίες ΕΛΒΑΛ, Λιβάνης, Χατζηϊωάννου Συμμετοχών, ΓΕΚΕ και Coca - Cola Ε.Ε.Ε. προχωρούν στην καταβολή μερίσματος για τη χρήση του 2004. Επίσης, ανακοινώνεται ο εθνικός και εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή Ιουνίου.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Αποκοπή μερισμάτων

ΝΤΙΟΝΙΚ: 0,025 ευρώ.

Γενικές συνελεύσεις

CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ Α.Ε.: Β’ Επαναληπτική γενική συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, στο Μοσχάτο Αττικής, Μακρυγιάννη 20, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ανάκληση της από 21-10-2004 Απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, με την οποία θεσπίστηκε Πρόγραμμα Διάθεσης Μετοχών με την έκδοση δικαιωμάτων προαίρεσης προς το προσωπικό και τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας. Έγκριση νέου Προγράμματος Διάθεσης Μετοχών με την έκδοση δικαιωμάτων προαίρεσης προς το προσωπικό και τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/1920.

2. Διάφορες Ανακοινώσεις.

3. Ο,τιδήποτε ήθελε νομίμως προταθεί.

Οι Μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Δεύτερη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο, πρέπει σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας να καταθέσουν τη βεβαίωση δέσμευσης των μετοχών τους στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (ΣΑΤ) ή τη βεβαίωση δέσμευσής τους από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε.Ε. σε περίπτωση που οι μετοχές τους βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό του Κ.Α.Α. πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την οριζόμενη ημερομηνία της Δεύτερης Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης. Μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία, οι Μέτοχοι μπορούν επίσης να καταθέσουν στην Εταιρεία (Μακρυγιάννη 20, Μοσχάτο Αττικής) τις βεβαιώσεις δεσμεύσεως μετοχών ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα αναγνωρισμένη στην Ελλάδα ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να προσκομίσουν την απόδειξη που θα τους χορηγηθεί καθώς και τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης.

Διάφορα

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, θα έχει στις 08:30, ενδιάμεση συνάντηση με τους εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για θέματα φορολογικής διοίκησης. Στις 10:30 π.μ., ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαίδη.

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι νέες 7.182.570 (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ”ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ A.E.”. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 24.300.170 (ΚO) μετοχές ονομαστικής αξίας € 0,60. Διευκρινίζεται ότι με βάση την αριθ. 37/8.7.2004 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει, δεν προβλέπεται προσαρμογή της τιμής της μετοχής και επομένως δεν προκύπτει διαφοροποίηση στα όρια διακύμανσης που ορίζει η αριθ. 18/291/22.1.2004 απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Κ. όπως αυτή ισχύει.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 13.555.100 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας MICROLAND COMPUTERS A.E.B.E. που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ALTCOM A.E.T. με βάση τις εξής σχέσεις ανταλλαγής: α) κάθε μέτοχος της απορροφώσας εταιρίας ανταλλάσσει κάθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή με 0,353998589 νεοεκδιδόμενης (ΚΟ) μετοχής, και β) κάθε μέτοχος της απορροφώμενης εταιρίας ανταλλάσσει κάθε 1 παλαιά μετοχή με 33,46936643 νεοεκδιδόμενες (ΚΟ) μετοχές. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 13.555.100 (ΚΟ) μετοχές, με νέο κωδικό ISIN GRS351003009. Διευκρινίζεται ότι βάσει της αριθ. 18/291/22.1.2004 απόφασης της Ε.Κ., όπως ισχύει, τα όρια διακύμανσης της τιμής της μετοχής μόνο για τη συνεδρίαση του Χ.Α. της 8/7/2005, ορίζονται ως εξής: +12% στην προσαρμοσμένη τιμή της μετοχής που προκύπτει λόγω της συγχώνευσης: € 0,51 και –12% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της τελευταίας συνεδρίασης του Χ.Α. (1/7/2005): ευρώ 0,18.

Καταβολή μερισμάτων

ΕΛΒΑΛ: 0,020 ευρώ.

ΛΙΒΑΝΗΣ: 0,180 ευρώ.

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΟ): 0,030 ευρώ.

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΠΟ): 0,030 ευρώ.

ΓΕΚΕ: 0,690 ευρώ.

COCA-COLA Ε.Ε.Ε.: 0,280 ευρώ.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του εθνικού και εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή (Ιούνιος).

Συνεντεύξεις τύπου

Η εταιρία ΟΠΑΠ πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου στις 11:00 π.μ., στα γραφεία της (Λ. Κηφισού 62, Περιστέρι.)

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Ανεργία (Ιούνιος).

- Αποθέματα χονδρικού εμπορίου (Μάιος).

- Καταναλωτική πίστη (Μάιος).

Γερμανία

-Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (Μάιος).

- Εμπορικό ισοζύγιο (Μάιος).

- Βιομηχανική παραγωγή (Μάιος).

Κυριακή 10/7

Γενικές συνελεύσεις

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.: Β’ Επαναληπτική έκτακτη καταστατική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 09:00, στη Μυτιλήνη, στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου ΑΡΙΩΝ, Σμύρνης 9, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά ποσόν Euro 23.262.224,72 δια της μειώσεως της ονομαστικής αξίας της μετοχής από Euro 0,88 σε Euro 0,30 και μεταφορά του προκύπτοντος ποσού εις μείωσιν των ζημιών και ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσόν Euro 24.064.370,40 δια καταβολής μετρητών και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με τροποποίηση του περί κεφαλαίου άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρείας.

2. Κωδικοποίηση του Καταστατικού. Υπενθυμίζουμε ότι για το υπ’ αριθμ. 1 θέμα, απαιτείται αυξημένη απαρτία του 1/3 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και πλειοψηφία των 2/3 των παρισταμένων.

Οι μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην παραπάνω Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση υποχρεούνται, σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της Εταιρείας, να καταθέσουν στα γραφεία της Εταιρείας (Ελ. Βενιζέλου 5, Μυτιλήνη), πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον πριν τη Γενική Συνέλευση, τα παρακάτω έγγραφα: α. Όσοι έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους και έχουν Χειριστή (Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή Εταιρεία) στο Σ.Α.Τ. θα πρέπει να δεσμεύσουν τις μετοχές τους μέσω του Χειριστή τους και να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών για Συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση που εκδίδει το Κ.Α.Α. μαζί με τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης. β. Όσοι έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους και δεν έχουν Χειριστή αλλά είναι εγγεγραμμένοι στον ειδικό λογαριασμό του Κ.Α.Α., θα πρέπει να δεσμεύσουν τις μετοχές τους με σχετική δήλωση απευθείας στο Κ.Α.Α., και να προσκομίσουν την πιο πάνω βεβαίωση μαζί με τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης. γ. Όσοι δεν έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους θα πρέπει να καταθέσουν τις μετοχές τους ή τα αποθετήριά τους είτε στο Ταμείο της Εταιρείας, είτε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είτε σε οποιαδήποτε Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία στην Ελλάδα και να προσκομίσουν στην εταιρεία τα αποδεικτικά της εν λόγω κατάθεσης μαζί με τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v