Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Οι μετοχές της Alpha Bank είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ λόγω συγχώνευσης, oι μετοχές της Coca - Cola με νέα ονομαστική αξία μετοχής, ενώ η διαπραγμάτευση των μετοχών της Περσέας διενεργείται με ειδικό διαπραγματευτή. Επίσης, παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Alpha Επενδύσεων, ενώ οι ΟΤΕ και Autohellas πραγματοποιούν γ.σ.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Γενικές συνελεύσεις

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.: Έκτατη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 16:00, στο Διοικητικό Μέγαρο του Οργανισμού, Κηφισίας 99, Μαρούσι, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Την ανανέωση της κατά νόμο δυνατότητας αγοράς ιδίων μετοχών μέσω του Χ.Α. (άρθρο 16, παράγρ. 5-14, Κ.Ν.2190/1920).

AUTOHELLAS Α.Τ.Ε.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στην Αργυρούπολη, σε αίθουσα του 1ου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεγ.Αλεξάνδρου 7 και Καραϊσκάκη, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Έκδοση κοινού έγχαρτου (χωρίς εξασφαλίσεις) ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3156/2003.

Διάφορα

* Λήγει η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της Phillip Morris Holland B.V. για την εξαγορά των υπολοίπων μετοχών της εταιρίας Παπαστράτος.

* Μεταβάλλεται η σύνθεση των δεικτών FTSE/ΧΑ 20, FTSE/ΧΑ MID 40 & FTSE/ΧΑ SMALLCAP 80 σύμφωνα με την ανακοίνωση της εξαμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών της 22/10/2003 και την ανακοίνωση της 31/10/2003.

* Η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώνει τη συμφωνία για την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων στη Λιβύη, σε σχετική εκδήλωση, που πραγματοποιείται στις 11:00, στα γραφεία της (Αμαλίας 54).

* Υπογράφονται οι συμβάσεις μεταξύ της ΑΘΗΝΑ 2004 και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΘΗΝΑ 2004, Ιωάννη Σπανουδάκη και τους Michael Koth, γενικό διευθυντή του ξενοδοχείου ”Athenaeum Intercontinental” και Bob Jensch, γενικό διευθυντή του ξενοδοχείου ”Ledra Marriott”, σε εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στις 12:00, στην αίθουσα ”Aphrodite” του ξενοδοχείου ”Athenaeum Intercontinental”.

* Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας και με σκοπό την προώθηση της Ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης, επικεφαλής ομάδας στην οποία συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Ο. Κυριακόπουλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χ. Πολυζωγόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Θ. Καρατζάς, Πρόεδροι Επιμελητηρίων και 15 περίπου επιχειρηματίες, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Εταιρικές πράξεις

* Οι μετοχές της ”ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ”ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΕΕΧ”, με τους εξής όρους: α) Ακύρωση 1.270.000 (ΚΟ) μετοχών της Τράπεζας που ανήκαν στην εταιρία ”ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.Ε.Χ.”, β) Έκδοση 11.837.104 νέων (ΚΟ) μετοχών με βάση τις σχέσεις ανταλλαγής: i) κάθε μέτοχος της απορροφώσας ανταλλάσσει 1 παλαιά μετοχή με 1 νεοεκδιδόμενη μετοχή, ii) κάθε μέτοχος της απορροφώμενης ανταλλάσσει 5,3 παλαιές μετοχές με 1 νεοεκδιδόμενη μετοχή, γ) Αύξηση ονομαστικής αξίας μετοχής σε Ευρώ 4,87 (από Ευρώ 4,15). Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα ανακοινωθεί δια του τύπου. Ο συνολικός αριθμός μετοχών της Τράπεζας μετά την εν λόγω συγχώνευση θα διαμορφωθεί σε 195.738.664 (ΚΟ) μετοχές.

Διευκρινίζεται ότι επειδή η προσαρμοσμένη τιμή συμπίπτει με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρίας, δεν υπάρχει διαφοροποίηση στα όρια διακύμανσης της τιμής της μετοχής που ορίζει η αριθ. 24/273/10.6.2003 απόφ. του Δ.Σ. της Ε.Κ.

* Παύει η διαπραγμάτευση των 105.000.000 (ΚΑ) μετοχών της εταιρίας ”ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΕΕΧ” στο ΧΑ λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση από την ”ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ”.

* Οι μετοχές της εταιρίας ”COCA-COLA E.E.E. AE” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,50 ευρώ (από 2,50 ευρώ).

* Η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ”ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΒΕΕ” διενεργείται με Ειδικό Διαπραγματευτή και μεταφέρεται στην ”Αγορά Α” (5-ωρη συνεχής διαπραγμάτευση).

Οικονομικά στοιχεία

Ανακοίνωση του δείκτη τιμών χονδρικής τελικών προϊόντων Οκτωβρίου.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Πωλήσεις οχημάτων Νοεμβρίου.

- Ανακοίνωση του δείκτη τάσεων στον τομέα παροχής υπηρεσιών Νοεμβρίου.

- Κατασκευαστικές δαπάνες Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v