Η ατζέντα της Πέμπτης

Τακτική γ.σ. πραγματοποιεί η Intralot, ενώ εισάγονται οι νέες μετοχές της EFG Eurobank Ergasias που προέκυψαν από τη συγχώνευση με τις Επενδύσεις Εργασίας. Επίσης, διοργανώνεται επιχειρηματικό forum Ελλάδας - Ουκρανίας.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Γενικές συνελεύσεις

ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στη 13:00, στο ξενοδοχείο Hilton, Λεωφ. Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή προς έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης από 01.01.2002 έως 31.12.2002, έπειτα από ακρόαση των Εκθέσεων του Δ.Σ. περί των πεπραγμένων της ως άνω εταιρικής χρήσης και του Ορκωτού Ελεγκτή και λήψη απόφασης για τη διάθεση των κερδών της χρήσης. 2. Υποβολή προς έγκριση των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης από 01.01.2002 έως 31.12.2002, έπειτα από ακρόαση των σχετικών Εκθέσεων του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή. 3. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τη διαχείριση της Εταιρείας, τις Οικονομικές Καταστάσεις και τις Ενοποιημένες Οικονομικές καταστάσεις κατά την υπό κρίση εταιρική χρήση (01.01.2002-31.12.2002). 4. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή για τον έλεγχο της χρήσης 01.01.2003 - 31.12.2003. 5. Έγκριση αμοιβών των μελών του Δ.Σ. 6. Καθορισμός ανωτάτου ποσού μισθού μελών του Δ.Σ. συνδεδεμένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας με την εταιρεία για τη χρονική περίοδο 01.07.2003 - 30.06.2004. 7. Αλλαγή της επωνυμίας της Εταιρείας και αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού της. 8. Τροποποίηση του άρθρου 19 παρ. 1 του καταστατικού της Εταιρείας περί του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου της. 9. Παροχή αδείας κατ’ άρθρο 23 ΚΝ 2190/1920 στα μέλη του Δ.Σ. και στους Διευθυντές της εταιρείας να μετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια ή στην διοίκηση άλλων συνδεδεμένων κατά την έννοια του άρθρου 42 § ε’ του Ν. 2190/1920 εταιρειών. 10. Αλλα θέματα και ανακοινώσεις.

Διάφορα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιούν, στις 13:30, στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Κώστας Σκανδαλίδης. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθεί η πορεία της προετοιμασίας στα θέματα τα οποία από κοινού προωθούν το υπουργείο ΕΣΔΔΑ και η ΑΘΗΝΑ 2004.

Πραγματοποιείται η καθιερωμένη συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργου Ανωμερίτη, με τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με κύριο θέμα το Ολοκληρωμένο Θεσμικό Πλαίσιο για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ανάπτυξης, Αλέξανδρου Καλαφάτη.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Ρέππας, ανοίγει με ομιλία του τις εργασίες της ημερίδας που διοργανώνει η Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς (ΑΕΚΑ), στις 19:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Εσπέρια, με θέμα: ”Αριστερά και Κοινωνική Πολιτική”. Στην ίδια εκδήλωση, θα μιλήσει μεταξύ των άλλων, και η ελληνίδα Επίτροπος αρμόδια για θέματα Κοινωνικών Υποθέσεων, Αννα Διαμαντοπούλου.

Εταιρικές πράξεις

* Οι μετοχές της ”ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS ΑΕ” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με βάση τις εξής εταιρικές μεταβολές: α) Ακυρώνονται και διαγράφονται 8.081.526 ίδιες (ΚΟ) μετοχές που είχαν αποκτηθεί προς στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της, β) Λόγω συγχώνευσης ακυρώνονται και διαγράφονται 2.027.000 (ΚΟ) μετοχές που ανήκαν στην εταιρία ”ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΕ”, γ) Εκδίδονται 10.108.526 νέες (ΚΟ) μετοχές από ΑΜΚ λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ”ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΕ” με βάση τις σχέσεις ανταλλαγής: i) κάθε μέτοχος της απορροφώσας (πλην της απορροφώμενης) ανταλλάσσει 1 παλαιά μετοχή που κατέχει με 1 νεοεκδιδόμενη μετοχή, ii) κάθε μέτοχος της απορροφώμενης ανταλλάσσει 9 μετοχές που κατέχει με 1 νεοεκδιδόμενη μετοχή, γ) Αύξηση ονομαστικής αξίας μετοχής σε ευρώ 2,89 (από ευρώ 2,76). Ετσι, το σύνολο εισηγμένων μετοχών της Τράπεζας στο ΧΑ ανέρχεται σε 313.500.885 (ΚΟ) μετοχές.

Συνέδρια

Επιχειρηματικό Forum Ελλάδας-Ουκρανίας διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ουκρανίας και το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο, στις 14:00-19:00 μ.μ., στα γραφεία του (Ξενοφώντος 5) και στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Ουκρανίας, Leonit Kuchma για την τελετή υπογραφής της συνθήκης Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

Ευρωπαϊκή Ένωση

- Καθορισμός του επιτοκίου χορήγησης ρευστότητας στις τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v