Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των μεριδίων του αμοιβαίου κεφαλαίου ”ALPHA ETF FTSE Athex 20 ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ”. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας μεταβαίνει στη Ρώμη, όπου, σήμερα, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Ιταλικής εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας Enel.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

---ΧΠΑ

Από σήμερα η κεντρική μεταβλητότητα (fixed volatility) που λαμβάνει υπόψη του το RIVA για τον υπολογισμό των περιθωρίων ασφάλισης παράγωγων προϊόντων στους δείκτες FTSE/ASE-20 και FTSE/ASE Mid-40 τροποποιείται από 30% σε 34%.

Εταιρικές πράξεις

* Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των μεριδίων του αμοιβαίου κεφαλαίου ”ALPHA ETF FTSE Athex 20 ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ”, που εκδίδει και διαχειρίζεται η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην κατηγορία Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

* Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των 449.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της εταιρίας.

* Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των 249.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της εταιρίας.

* Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των 52.800 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”EURODRIP” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της εταιρίας.

Διάφορα

* Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, από τις 23 έως τις 25 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan.

* Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας μεταβαίνει στη Ρώμη, όπου, σήμερα, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Ιταλικής εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας Enel.

* Συνεδρίαζει στις 10.30, υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη το Εθνικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής.

Στις 14.30, ο Υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Daniel Speckhard.

* Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλαφάτης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια, θα υπογράψει σήμερα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης (αίθουσα συνέντευξης τύπου, 6ος όροφος), τη Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας σε θέματα Τυποποίησης

* Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ, στις 12.00, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69), με θέμα: ” Διεθνές Συνέδριο με αφορμή τα 90 χρόνια ίδρυσης της ΓΣΕΕ”.

* Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα επισκεφτούν στις 11.00 το χώρο του παλιού Αναμορφωτηρίου Θηλέων, δίπλα στο νοσοκομείο ”Σωτηρία” και το ΕΚΑΒ (είσοδος από ΕΚΑΒ) προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες της ανάπλασης του χώρο. Με βάση την Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη, ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και το ΥΥ&ΚΑ στο χώρο αυτό θα αναπτυχθεί το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για Ενήλικες και Εφήβους Χρήστες Εξαρτησιογόνων Ουσιών του Δήμου Αθηναίων, με την επωνυμία ”Αθήνα – Ζωή”.

Γενικές συνελεύσεις

ΕΛΛΑΤΕΞ: Επαναληπτική Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση στις 10.30 προμεσημβρινή στο Ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL οδός Αχιλλέως και Μ. Αλεξάνδρου πλατεία Καραϊσκάκη 1ος όροφος Αίθουσα Α4, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Επανέγκριση των από 16/7/2007 ληφθεισών αποφάσεων από την Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας περί: α) Μειώσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας των υφισταμένων μετοχών της εταιρείας με συμψηφισμό ζημιών β) Ταυτόχρονης αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων κοινών ανωνύμων μετοχών με δικαίωμα προτιμήσεως υπέρ των παλαιών μετόχων και γ) τροποποιήσεως του άρθρου 5 περί μετοχικού κεφαλαίου του καταστατικού και λήψη νέων σχετικών αποφάσεων.

2. Ορισμός νέας προθεσμίας καταβολής της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μετά την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας και της παρατάσεως αυτής, για την άσκηση του δικαιώματος προτιμήσεως και καταβολής της αυξήσεως, λόγω μη εγκαίρου εγκρίσεως του Ενημερωτικού Δελτίου από τις αρμόδιες Αρχές.

3. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την υλοποίηση της αυξήσεως και ολοκλήρωση του θέματος.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Μεταπωλήσεις κατοικιών (Δεκέμβριος).

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας για την εβδομάδα έως 19/1.

- Ομιλία πρώην Διοικητή της FED κ. Greenspan.

Ευρωζώνη

- Ομιλία μέλους της ΕΚΤ κ. Hurley.

- Ομιλία Προέδρου της ΕΚΤ κ. Trichet.

Γερμανία

- Δείκτης IFO επιχειρηματικού κλίματος (Ιανουάριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v