Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Η Alpha Bank οργανώνει την 4η Επενδυτική Ημερίδα της στο Λονδίνο. Οι προοπτικές άντλησης κεφαλαίων και ανάπτυξης που προσφέρει το ΑΙΜ για τις Ελληνικές εταιρίες θα παρουσιασθούν σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωνει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου στην Αθήνα σε συνεργασία με την Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ. Εναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών των εισηγμένων εταιριών ΝΕΛ, Ξυλεμπορία, Aspis Bank, Forthnet και Γρ. Σαράντης.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

---Ημερίδες

* Η Alpha Bank οργανώνει την 4η Επενδυτική Ημερίδα της στο Λονδίνο. Η διοργάνωση αποσκοπεί στην ενημέρωση των θεσμικών επενδυτών και αναλυτών επί του επικαιροποιημένου Επιχειρησιακού Σχεδίου Αναπτύξεως της Τραπέζης για την περίοδο 2008-2010.

* Οι προοπτικές άντλησης κεφαλαίων και ανάπτυξης που προσφέρει το ΑΙΜ (Alternative Investment Market) για τις Ελληνικές εταιρίες θα παρουσιασθούν σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωνει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου στην Αθήνα σε συνεργασία με την Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, την επενδυτική Τράπεζα Jefferies & Co, τον ελεγκτικό οίκο BDO και το δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου Memery Crystal.

Εταιρικές πράξεις

* Από σήμερα, παύει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των δικαιωμάτων (ΒΙΟΣΚΔ, ΒΙΟΣΠΔ) της εταιρίας ΒΙΟΣΩΛ, συμμετοχής στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ημερομηνία λήξης άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται η 21/1/2008.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 1.920.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΝΕΛ, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά και λοιπά στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 741.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Ξυλεμπορία που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με εισφορά σε είδος.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 584.651 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Aspis Bank, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 317.149 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Forthnet, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά και λοιπά στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 204.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Γρ. Σαράντης, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από ανώτερα στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* Από σήμερα η μετοχή της Νηρεύς θα διαπραγματεύεται με νέα ονομαστική αξία 1,52 ευρώ από 1,50 ευρώ πρότινος, λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με αύξηση της ονομαστικής αξίας της τιμής της μετοχής.

Γενικές συνελεύσεις

ΜΑΡΑΚ: Εκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 13:00, στα γραφεία της Εταιρίας, Μαρίας Κιουρί 165 & Τριπόλεως, στο Πέραμα, με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού της εταιρίας προκειμένου να περιληφθούν στο σκοπό της και νέες δραστηριότητες. 2. Τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού σχετικά με την ελάχιστη προθεσμία για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων σε περίπτωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. 3. Κωδικοποίηση του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο.

UNIBRAIN: Α’ Επαναληπτική Συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, στις 10.00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, στο Δήμο Παιανίας Αττικής (19,0 χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, Β’ κτιριακό συγκρότημα της Ιntracom Holdings με θέμα ημερησίας διάταξης τη λήψη απόφασης επί του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και της Πράξης Συγχώνευσης με απορρόφηση της Hellas On Line και της Teledome από τη Unibrain, σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Intracom Holdings που έχουν προηγηθεί καθώς και της από 30.11.2007 απόφασης της αυτόκλητης καθολικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εκ των συγχωνευομένων Hellas On Line, κατά την οποία κατεψηφίσθη το από 25.10.2007 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης και η τριπλή συγχώνευση μεταξύ Unibrain, Hellas On Line και Teledome.

Διάφορα

* Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα παραστεί στις 12.00, στην εκδήλωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα γίνει στο κτίριο της ΓΓΠΣ στο Μοσχάτο.

Στις 13.00, θα συνεδριάσει στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ.

* Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, στις 10:30 θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Ιταλίας κ. Gianpaolo Scarante, στις 13:00, θα συμμετάσχει στη Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ και στις 14:00, θα απευθύνει χαιρετισμό στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο.

* Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά θα επισκεφθεί στις 11:00 π.μ. την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, όπου θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ (Αριστοτέλους 46).

Οικονομικά στοιχεία

- Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου

Διεθνή

ΗΠΑ

- Πληθωρισμός Δεκεμβρίου

- Βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου

- Μπέζ Βίβλος

- Δείκτης αγοράς κατοικιών NAHB Ιανουαρίου

Ευρωζώνη

- Πληθωρισμός Δεκεμβρίου

- Ομιλία του μέλους της ΕΚΤ, J. Stark

Γερμανία

- Πληθωρισμός Δεκεμβρίου

Μ. Βρετανία

- Επιδόματα ανεργίας Δεκεμβρίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v