Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Διήμερο Road Show ελληνικών επιχειρήσεων στο Ντουμπάι πραγματοποιεί η Merit σε συνεργασία με τη Sal Oppenheim. Από τη μετοχή της Σφακιανάκης αντικαθίσταται η μετοχή της Attica στον Γενικό Δείκτη, ενώ στον FTSE 40 τη θέση της παίρνει ο τίτλος του Υγεία. Από σήμερα αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 86.285 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Μυτιληναίος, οι οποίες προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

---Road Show

Διήμερο Road Show ελληνικών επιχειρήσεων στο Ντουμπάι πραγματοποιεί σήμερα 14 και αύριο 15 Ιανουαρίου η Merit AΧΕΠΕΥ σε συνεργασία με τη Sal Oppenheim. Θα συμμετάσχουν οι Alapis, Sprider, Lamda Development, Καλπίνης – Σίμος, Τράπεζα Αττικής και Σωληνουργεία Κορίνθου.

--- Αλλαγές στη σύνθεση των Δεικτών

Από τη μετοχή της Σφακιανάκης αντικαθίσταται η μετοχή της Attica Συμμετοχών στον Γενικό Δείκτη, ενώ στον FTSE 40 τη θέση της παίρνει ο τίτλος του Υγεία, μετά τη μεταφορά της στην κατηγορία Ειδικών Χαρακτηριστικών. Από τη Reds αντικαθίσταται στον Eurobank Private Sector Index 50.

Ειδικότερα, ως συνέπεια της μεταφοράς στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών των μετοχών της εταιρίας Attica Συμμετοχών, προβλέπονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών της αγοράς αξιών του Χ.Α.

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α. & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη

H μετοχή Attica Συμμετοχών αφαιρείται από τη σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίσταται από τη μετοχή Σφακιανάκης με στάθμιση 100%.

FTSE/X.A. Mid 40

Οι μετοχές Attica Συμμετοχών αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές ΥΓΕΙΑ με στάθμιση 75%.

FTSE/Χ.Α. International

Οι μετοχές Attica Συμμετοχών αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς την αντικατάστασή τους από άλλες μετοχές.

FTSE/X.A. 140

Οι μετοχές Attica Συμμετοχών αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς την αντικατάστασή τους από άλλες μετοχές.

FTSE/Χ.Α. Ταξίδια & Αναψυχή

Οι μετοχές Attica Συμμετοχών αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς την αντικατάστασή τους από άλλες μετοχές.

Οι παραπάνω αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν από την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2008.

Η μετακίνηση της Attica Συμμετοχών στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών επιφέρει αλλαγές και στη σύνθεση του δείκτη Eurobank Private Sector Index 50.

Σε συνέχεια της από 11/1/2008 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Χ.Α. για τη μεταφορά της μετοχής Attica Συμμετοχών στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών του Χ.Α., προβλέπεται η αφαίρεση της μετοχής από τη σύνθεση του δείκτη.

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή Attica Συμμετοχών αφαιρείται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίσταται από τη μετοχή Reds με συντελεστή στάθμισης 100%.

Εταιρικές πράξεις

* Από σήμερα αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 86.285 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Μυτιληναίος, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, λόγω της άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών από στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 25 άτομα, με τιμή διάθεσης 12,70 ευρώ. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 116.984.338 (ΚΟ) μετοχές.

* Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν 114.501 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας YALCO. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5%).

* Από σήμερα οι μετοχές της εταιρίας Attica Συμμετοχών μεταφέρονται στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών.

* Από σήμερα οι μετοχές της εταιρίας ΕΛΑΪΣ διαγράφονται από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

* Σήμερα, πρόκειται να εκποιηθούν 1.682 (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας Singularlogic. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του δύο τοις εκατό (2%).

Γενικές συνελεύσεις

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Έκτακτη Γενική ΣυνέλευσΗ στις 10:00, στα γραφεία της Εταιρίας, Εθνάρχου Μακαρίου και Δημητρίου Φαληρέως 2, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Την αύξηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από δέκα σε έντεκα.

2. Την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 16:00, στα γραφεία της εταιρίας, Πανεπιστημίου 39, γραφείο 501, Αθήνα, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

2. Επικύρωση εκλογής μελών διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

Διάφορα

* Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, στις 11:00 θα έχει συνάντηση με τις γυναίκες βουλευτές των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.

* Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, σήμερα, στις 20.00, θα μιλήσει στην ημερίδα με θέμα ”Κράτος και Διαφθορά: Πώς θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο”, που διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ”Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς”, στο Μέγαρο Μουσικής.

Διεθνή

Μ. Βρετανία

- Δείκτης τιμών παραγωγού τελικών προϊόντων Δεκεμβρίου.

Ευρωζώνη

- Βιομηχανική παραγωγή Νοεμβρίου.

- Ομιλία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Steinbrueck.

Ιταλία

- Βιομηχανική παραγωγή Νοεμβρίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v