Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τρίτης

Σήμερα, θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές γενικές συνελεύσεις των κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών της ΑΕΓΕΚ. Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή με θέμα τις οικονομικές εξελίξεις και τη διεθνή συγκυρία.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Γενικές συνελεύσεις

ΑΕΓΕΚ: Α Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των κατόχων προνομιούχων και κοινών μετοχών στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της εταιρίας επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20, Δήμος Αμαρουσίου.



Τα θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης απόσχισης από την εταιρία του κλάδου κατασκευών, με ημερομηνία κατάρτισης λογιστικής κατάστασης μετασχηματισμού την 31.10.2007, και εισφοράς αυτού στη θυγατρική εταιρία ΕΔΑΦΟΣΤΑΤΙΚΗ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993 και τις σχετικές διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, όπως αυτές ισχύουν σήμερα, καθώς και των όρων της απόσχισης αυτής και, τέλος, έγκριση όλων των σχετικών αποφάσεων και ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.

2. Έγκριση της έκθεσης του Ορκωτού Ελεγκτή για την επιβεβαίωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων του εισφερόμενου κλάδου και της λογιστικής κατάστασης της 31.10.2007 του ως άνω κλάδου.

3. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των διαδικαστικών θεμάτων της απόσχισης και δη των θεμάτων που αφορούν την κατάρτιση του Πληροφοριακού Σημειώματος, την υποβολή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τη διάθεσή του στο επενδυτικό κοινό, καθώς και κάθε σχετικού θέματος.

4. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας για την παροχή ειδικής εντολής και εξουσιοδότησης σε εκπροσώπους της εταιρίας για την κατάρτιση και υπογραφή της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης απόσχισης και εισφοράς του κατασκευαστικού κλάδου στην εταιρία ΕΔΑΦΟΣΤΑΤΙΚΗ, καθώς και τη διενέργεια κάθε άλλης σχετικής πράξης ή δήλωσης.

5. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών με έκδοση νέων μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ στρατηγικού επενδυτή και τραπεζικών ιδρυμάτων.

6. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με ακύρωση, κατ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 16 παρ. 12 του ΚΝ 2190/1920, 160.950 ιδίων προνομιούχων άνευ δικαιώματος ψήφου μετοχών της εταιρίας, λόγω συμπλήρωσης της προθεσμίας 3 ετών από την ημερομηνία απόκτησής τους.

7. Μετατροπή των απομενουσών μετά την ανωτέρω ακύρωση 3.034.050 (3.195.000-160.950) προνομιούχων άνευ ψήφου ονομαστικών μετοχών της εταιρίας, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η κάθε μία, σε αντίστοιχο αριθμό κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η κάθε μία.

8. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας περί μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με τις ληφθησόμενες αποφάσεις στα θέματα ημερήσιας διάταξης με αύξοντες αριθμούς 5, 6 και 7 ανωτέρω.

9. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των διαδικαστικών θεμάτων της αύξησης και δη των θεμάτων που αφορούν την κατάρτιση του Ενημερωτικού Δελτίου, τη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών και την Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο και κάθε σχετικού θέματος.

10. Τροποποίηση των άρθρων 6,7,9,10,12,13,15,18,19,20,21,22,24,26,27,28,30, 32 και 33 του καταστατικού της εταιρίας για προσαρμογή προς τις διατάξεις του ΚΝ 2190/1920, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 3604/2007.

11. Τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της εταιρίας και ειδικότερα του άρθρου 2 αναφορικά με το σκοπό της εταιρίας, του άρθρου 10 περί Διοικητικού Συμβουλίου και του άρθρου 17 περί εκπροσωπήσεως.

12. Κωδικοποίηση του καταστατικού της εταιρίας σε ενιαίο κείμενο.

Διάφορα

* Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί στις 10 με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στις 11.00 θα προεδρεύσει συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής με θέμα τις οικονομικές εξελίξεις και τη διεθνή συγκυρία. Εισηγητές είναι ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας.

* Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη – Πάλλη Πετραλιά θα συναντηθεί στις 11:00 με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Επικείμενες πωλήσεις κατοικιών Νοεμβρίου

- Καταναλωτική πίστη Νοεμβρίου

Ευρωζώνη

- Λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου

Γερμανία

- Βιομηχανικές παραγγελίες Νοεμβρίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v