Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Οι μετοχές της Unisystems αφαιρούνται από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007 από τη σύνθεση των Δεικτών FTSE/Χ.Α. στους οποίους συμμετέχουν, συνεπεία των τελευταίων μεταβολών του ποσοστού ευρείας διασποράς των μετοχών της εταιρίας. Επίσης, η εταιρία Μυτιληναίος πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα ημερησίας διάταξης την έγκριση έκδοσης ομολογιακού δανείου με ανταλλάξιμες ομολογίες.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Αλλαγές στη σύνθεση των Δεικτών FTSE

Οι μετοχές της Unisystems αφαιρούνται από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007 από τη σύνθεση των Δεικτών FTSE/Χ.Α. στους οποίους συμμετέχουν, συνεπεία των τελευταίων μεταβολών του ποσοστού ευρείας διασποράς των μετοχών της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των Δεικτών FTSE/Χ.Α.:

• FTSE/X.A. Small Cap 80

Οι μετοχές της εταιρίας UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ A.E. αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρίας ΙΜΠΕΡΙΟ Α.Ε. με στάθμιση 30%.

• FTSE/X.A. 140

Οι μετοχές της εταιρίας UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ A.E. αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρίας ΙΜΠΕΡΙΟ Α.Ε. με στάθμιση 30%.

• FTSE/X.A. Τεχνολογία

Οι μετοχές της εταιρίας UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ A.E. αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς την αντικατάστασή τους από τις μετοχές άλλης εταιρίας.

• FTSE/X.A. Βιομηχανικά Προϊόντα & Υπηρεσίες

Οι μετοχές της εταιρίας ΙΜΠΕΡΙΟ Α.Ε. εισέρχονται στη σύνθεση του δείκτη με στάθμιση 30% συνεπεία της συμμετοχής τους στον δείκτη FTSE/Χ.Α. 140.

Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν από την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου 2007.

Eταιρικές πράξεις

* Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν 50 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΧΑΛΥΒΔΟΦΥΛΛΩΝ. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του τρία τοις εκατό (3%).

* Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν 436 κοινές ονομαστικές μετοχές της ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του τρία τοις εκατό (3%).

* Από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΑΕ στο Χ.Α., λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση από την εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, σύμφωνα με τις αποφάσεις των πρόσφατων γενικών συνελεύσεων των μετόχων των ανωτέρω εταιριών και την υπ’ αριθ. Κ2-13428/28-09-2007 σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης περί διαγραφής της από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών.

* Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν 5.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του τρία τοις εκατό (3%).

* Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν 1.400 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του τρία τοις εκατό (3%).

* Από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΑΒΕΤΕ στο Χ.Α., λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση από την εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, σύμφωνα με τις αποφάσεις των πρόσφατων γενικών συνελεύσεων των μετόχων των ανωτέρω εταιριών και την υπ’ αριθ. Κ2-13427/28.09.2007 σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης περί διαγραφής της από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών.

* Το νέο επιτόκιο της 19ης τοκοφόρου περιόδου 1/10/2007 – 31/12/2007, για τις 302.280 μετατρέψιμες ομολογίες της εταιρίας ΜΑRFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., οι οποίες προέκυψαν από το 10ετές ΜΟΔ με ημερομηνία έκδοσης 21/1/2003, ορίζεται στο 6,536%.

* Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν 66.666 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του τρία τοις εκατό (3%).

* Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν 250 κοινές ονομαστικές μετοχές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του τρία τοις εκατό (3%).

Γενική συνέλευση

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στην έδρα της εταιρίας, Πατρόκλου 5 - 7, Αμαρούσιο Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης (σε περίπτωση μη επιτεύξεως της απαιτούμενης από τον νόμο απαρτίας, το διοικητικό συμβούλιο με την παρούσα πρόσκληση καλεί τους μετόχους της εταιρίας σε α΄ επαναληπτική, στις 12/10/2007, στις 14:00, στην έδρα της εταιρίας, Αμαρούσιο Αττικής, Πατρόκλου 5-7):

1. Έγκριση έκδοσης ομολογιακού δανείου με ανταλλάξιμες ομολογίες σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας. Παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο για την έκδοση του εν θέματι ομολογιακού δανείου και τη ρύθμιση όλων των ζητημάτων που κατά νόμο δεν εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της γενικής συνέλευσης.

2. Τροποποίηση των άρθρων 5, 7, 9, 15 και 20 του καταστατικού της εταιρίας προς εναρμόνισή τους με την ισχύουσα νομοθεσία περί ομολογιακών δανείων.

Διάφορα

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα επιδώσει στις 10:00, στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτρη Σιούφα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2008. Στις 12:00 ο υπουργός θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2008.

O υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, αναχωρεί για το Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχει στο συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. (1-2 Οκτωβρίου).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Δείκτης βιομηχανίας ISM (Σεπτέμβριος).

Ευρωζώνη

- Δείκτης βιομηχανίας PMI (Σεπτέμβριος).

- Ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ κ. Trichet και ομιλία του μέλους της ΕΚΤ κ. Noyer.

Γαλλία

- Δείκτης βιομηχανίας PMI (Σεπτέμβριος).

Γερμανία

- Δείκτης βιομηχανίας PMI (Σεπτέμβριος).

Μεγάλη Βρετανία

- Δείκτης βιομηχανίας PMI (Σεπτέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v