Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Οι εταιρίες Δέλτα Project, Eurobank Properties, MIG, Αλουμίνιον της Ελλάδος και Μυτιληναίος πραγματοποιούν σήμερα γενικές συνελεύσεις. Επίσης, ξεκινάει η έναρξη διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων της εταιρίας Elbisco, ενώ οι μετοχές της Lavipharm είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην AMK.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Εταιρικές πράξεις

* Σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. τα 44.800.000 δικαιώματα (ΕΛΜΠΙΔ) της εταιρίας ELBISCO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, συμμετοχής στην πρόσφατη ΑΜΚ με καταβολή μετρητών, διαπραγματεύσιμα από τις 3/9/2007 έως και τις 11/9/2007, με κωδικό ISIN GRX172001018, με ελεύθερο ημερήσιο όριο διακύμανσης και τιμή εκκίνησης δικαιώματος 0,10 ευρώ. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από τις 3/9/2007 έως και τις 17/9/2007.

* Oι μετοχές της εταιρίας LAVIPHARM Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, με έκδοση 11.787.930 νέων (ΚΟ) μετοχών, σε αναλογία 3 νέες (ΚΟ) μετοχές για κάθε 10 παλαιές (ΚΟ) και τιμή διάθεσης εκάστης 3,20 ευρώ. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από τις 7/9/2007 έως καιτις 21/9/2007 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο Χ.Α. ορίζεται από τις 7/9/2007 έως και τις 17/9/2007.

Γενικές συνελεύσεις

ΔΕΛΤΑ PROJECT: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 15:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Καψής, στην αίθουσα Δίας στον 4ο όροφο, Πάρνωνος 10, Μαρούσι Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Έγκριση των σχεδίων σύμβασης και πράξης συγχώνευσης της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ διά απορρόφησης εκ κοινού και παραλλήλου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ, μετ’ ακρόαση των πιστοποιητικών και εκθέσεων των ορκωτών ελεγκτών, λοιπών εγγράφων και οικονομικών καταστάσεων, της κατ’ άρθρο 69 παρ. 4 Κ.Ν. 2190/1920 έκθεσης και συναφών δηλώσεων του διοικητικού συμβουλίου. Παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης και τη διενέργεια κάθε άλλης δήλωσης, πράξης ή δικαιοπραξίας προς τον σκοπό ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

2. Έγκριση, κατ’ άρθρο 23α Κ.Ν. 2190/1920, των σχεδίων σύμβασης και πράξης συγχώνευσης της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ διά απορρόφησης εκ κοινού και παραλλήλου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ.

3. Έγκριση των πάσης φύσεως ενεργειών, δηλώσεων και δικαιοπραξιών των μελών του διοικητικού συμβουλίου, των προστιθέντων και των πληρεξουσίων της ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ για σκοπούς συγχώνευσης διά απορρόφησης της τελευταίας εκ κοινού και παραλλήλου μετά της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

4. Λήψη απόφασης για τη διαβίβαση πληροφοριών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων από την εταιρία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 3556/2007 προϋποθέσεις διαφάνειας για την πληροφόρηση σχετικά με εκδότες των οποίων οι κινητές αξίες έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά και άλλες διατάξεις.

5. Λοιπά θέματα - ανακοινώσεις.

EUROBANK PROPERTIES: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 12:00, στη Ν. Ιωνία Αττικής, στο συνεδριακό κέντρο επί της οδού Ιωλκού 8, κτίριο Η’, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, εφαρμοζομένου του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190/1920 σε περίπτωση μερικής κάλυψης του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας.

2. Έγκριση συμβάσεων κατ’ άρθρο 23α Ν. 2190/1920 και της καταβολής αποζημίωσης σε μέλος της επενδυτικής επιτροπής.

3. Διαβίβαση πληροφοριών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, σύμφωνα με τον Ν. 3556/2007.

4. Αλλαγή του σκοπού της εταιρίας και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού.

5. Επικύρωση προσωρινής εκλογής μέλους Δ.Σ.

6. Ανακοινώσεις.

MIG: Β΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 17:00, στην αίθουσα συνελεύσεων των γραφείων της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος Α.Ε., Λεωφ. Κηφισίας 24 Β, στο ισόγειο, στο Αμαρούσιο Αττικής, με θέμα ημερησίας διάταξης: Θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και σε μέλη του προσωπικού της εταιρίας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Α΄ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 13:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Καψής, στην αίθουσα Ήλιος (στον 5ο όροφο), επί της οδού Πάρνωνος (αρ. 10), στο Μαρούσι Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Έγκριση των σχεδίων, σύμβασης και πράξης, συγχώνευσης της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε διά απορρόφησης εκ κοινού και παραλλήλου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ, μετ’ ακρόαση των πιστοποιητικών και εκθέσεων των ορκωτών ελεγκτών, λοιπών εγγράφων και οικονομικών καταστάσεων, της κατ’ άρθρο 69 παρ. 4 Κ.Ν. 2190/1920 έκθεσης και συναφών δηλώσεων του διοικητικού συμβουλίου. Παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης και τη διενέργεια κάθε άλλης δήλωσης, πράξης ή δικαιοπραξίας προς τον σκοπό ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

2. Έγκριση, κατ’ άρθρο 23α Κ.Ν. 2190/1920, των σχεδίων, σύμβασης και πράξης, συγχώνευσης της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε διά απορρόφησης εκ κοινού και παραλλήλου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ.

3. Έγκριση των πάσης φύσεως ενεργειών, δηλώσεων και δικαιοπραξιών των μελών του διοικητικού συμβουλίου, των προστιθέντων και των πληρεξουσίων της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για σκοπούς της συγχώνευσης διά απορρόφησης της τελευταίας εκ κοινού και παραλλήλου μετά της ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ από τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

4. Λοιπά θέματα - ανακοινώσεις.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Α΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Καψής, στην αίθουσα Ήλιος (στον 5ο όροφο), επί της οδού Πάρνωνος (αρ. 10), στο Μαρούσι Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Έγκριση των σχεδίων, σύμβασης και πράξης, συγχώνευσης της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε διά απορρόφησης εκ κοινού και παραλλήλου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ, μετ’ ακρόαση των πιστοποιητικών και εκθέσεων των ορκωτών ελεγκτών, λοιπών εγγράφων και οικονομικών καταστάσεων, της κατ’ άρθρο 69 παρ. 4 Κ.Ν. 2190/1920 έκθεσης και συναφών δηλώσεων του διοικητικού συμβουλίου. Παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης και τη διενέργεια κάθε άλλης δήλωσης, πράξης ή δικαιοπραξίας προς τον σκοπό ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

2. Έγκριση, κατ’ άρθρο 23α κ.ν. 2190/1920, των σχεδίων, σύμβασης και πράξης, συγχώνευσης της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε διά απορρόφησης εκ κοινού και παραλλήλου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. κατά συνολικό ποσό ίσο προς: α) τo άθροισμα του εισφερόμενου ποσού του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ και β) το κεφαλαιοποιούμενο, για σκοπούς διατήρησης της συμφωνηθείσας σχέσης ανταλλαγής των μετοχών, τμήμα του λογαριασμού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. Έκδοση και διανομή μετοχών. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας.

4. Έγκριση των πάσης φύσεως ενεργειών, δηλώσεων και δικαιοπραξιών των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., των προστιθέντων και των πληρεξουσίων της για σκοπούς της συγχώνευσης της τελευταίας με απορρόφηση εκ κοινού και παραλλήλου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ.

5. Εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο για τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων και ρύθμιση λοιπών ζητημάτων που ανακύπτουν από τη συγχώνευση.

6. Τροποποίηση της από 14/6/2006 απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας σχετικά με τη διάθεση ή διανομή μετοχών στο προσωπικό της εταιρίας ή και έγκριση προγράμματος παροχής δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών εκδόσεώς της.

7. Λοιπά θέματα - ανακοινώσεις.

Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία

- Δείκτης βιομηχανίας PMI (Αύγουστος).

Ευρωζώνη

- Δείκτης βιομηχανίας PMI (Αύγουστος).

Γερμανία

- Δείκτης βιομηχανίας PMI (Αύγουστος).

Γαλλία

- Δείκτης βιομηχανίας PMI (Αύγουστος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v