Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Οι εταιρίες Τράπεζα Κύπρου, Μινέρβα, ΟΠΑΠ, Κούμπας και Eurobrokers πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής με θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Διάφορα

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου σήμερα και ώρα 14:00 τα αποτελέσματα των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin (4-5/6/2007). Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα 305Β του υπουργείου και θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΟ www.mnec.gr.

* Συνεδριάζει στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου η κυβερνητική επιτροπή, με θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου, σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση, τον απερχόμενο Αμερικανό πρέσβη κ. Τσαρλς Ρις.

* Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, θα εγκαινιάσει στις 10:30 την Ημέρα Καινοτομίας σε εκδήλωση που οργανώνει η Microsoft Ελλάς στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητής κ. Γιάννης Τσουκαλάς, και ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας, κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος.

Γενικές συνελεύσεις

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, στις 6/6/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:30, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία στην Κύπρο, με θέματα ημερησίας διάταξης:

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

1. Εξέταση της έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου και των οικονομικών καταστάσεων του 2006 και έγκριση προτεινόμενου τελικού μερίσματος.

2. Εκλογή μελών του διοικητικού συμβουλίου.

3. Καθορισμός της αμοιβής των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

4. Επαναδιορισμός των ελεγκτών και εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου για καθορισμό της αμοιβής τους.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Το πιο κάτω ψήφισμα προτάθηκε στις 19 Απριλίου 2007 προς υποβολή στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρίας από τον μέτοχό της, τη Marfin Popular Bank Public Co Ltd., ο οποίος κατείχε κατά την ημερομηνία εκείνη περίπου 8,19% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της, δυνάμει του άρθρου 134 του περί Εταιριών Νόμου της Κυπριακής Δημοκρατίας: Σύνηθες ψήφισμα: ”Εντολή και εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο όπως επεξεργαστεί και συζητήσει με τη Marfin Popular Bank Public Co Ltd. τους όρους και τους τομείς στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο τραπεζών προκειμένου να προκύψουν συνέργιες προς όφελος των μετόχων και των δύο τραπεζών”. Σημειώσεις: (α) Ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων για σκοπούς δικαιώματος ψήφου στην πιο πάνω ετήσια γενική συνέλευση ορίζεται η 30ή Μαΐου 2007.

Με βάση την ημερομηνία αυτή συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από τις 31 Μαΐου 2007 δεν θα λαμβάνονται υπόψη για σκοπούς δικαιώματος ψήφου. Μέτοχοι που έχουν μετοχές καταχωρισμένες στο Σύστημα Άυλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να προβούν στη δέσμευση των μετοχών τους για να ψηφίσουν και/ή να αντιπροσωπευθούν στην ετήσια γενική συνέλευση. (β) Πρόσωπο που δικαιούται να παραστεί και να ψηφίσει κατά την ετήσια γενική συνέλευση δικαιούται να διορίσει αντιπρόσωπό του για να παραστεί και να ψηφίσει στη θέση του. Δεν είναι αναγκαίο ο αντιπρόσωπος αυτός να είναι μέτοχος της εταιρίας.

Το σχετικό έγγραφο πρέπει να κατατεθεί στο εγγεγραμμένο γραφείο της εταιρίας, Οδός Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή, Στρόβολος, 2002 Λευκωσία, τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τον χρόνο που ορίστηκε για τη σύγκληση της συνέλευσης. (γ) Παρακαλούνται οι μέτοχοι και/ή οι πληρεξούσιοι αντιπρόσωποί τους που θα παραστούν στη συνέλευση όπως προσκομίζουν την ταυτότητά τους ή άλλο πιστοποιητικό αναγνώρισης. (δ) Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας σε συνεδρία του στις 7 Φεβρουαρίου 2007 αποφάσισε να προτείνει ως ημερομηνία αποκοπής μερίσματος (ex-dividend date) τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007. Το μέρισμα, νοουμένου ότι θα εγκριθεί από την ετήσια γενική συνέλευση, θα καταβληθεί στους μετόχους την Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007.

ΑΦΟΙ Ι.& Β. ΛΑΔΕΝΗ Α.Ε. – ΜΙΝΕRVΑ: Τακτική ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της, στο 6ο χιλ. της δημοσίας οδού Θεσσαλονίκης - Ωραιόκαστρου, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Ανάγνωση των εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών επί των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (εταιρίας και ενοποιημένης) χρήσεως 2006.

2. Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων (εταιρίας και ενοποιημένης) χρήσεως 2006 και διάθεσης κερδών.

3. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2006.

4. Έγκριση αμοιβών ή αποζημιώσεων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της χρήσεως 2006.

5. Καθορισμός ανώτατου ποσού μισθού των μελών του διοικητικού συμβουλίου που συνδέονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας για την περίοδο 1/7/2007 έως 30/6/2008.

6. Εκλογή ελεγκτών, τακτικών και αναπληρωματικών, για τον έλεγχο των ετήσιων και εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων (εταιρίας και ενοποιημένης) για τη χρήση του 2007 και καθορισμός της αμοιβής τους.

7. Λήψη απόφασης για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 2.000.000 ευρώ για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων.

8. Παροχή εξουσιοδότησης προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης του κοινού ομολογιακού δανείου.

9. Διάφορες ανακοινώσεις.

ΟΠΑΠ Α.Ε.: Έβδομη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στο ξενοδοχείο Intercontinental, Λ. Συγγρού 89 - 93, στην αίθουσα Athenaeum Ballroom 1, Επίπεδο -2, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Απολογισμός διαχείρισης της 7ης εταιρικής χρήσης (1/1/2006 - 31/12/2006) και υποβολή της έκθεσης διαχείρισης του διοικητικού αυμβουλίου καθώς και των εκθέσεων των ορκωτών ελεγκτών για τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, χρήσης 2006, περιλαμβανομένων και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου.

2. Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης από 1/1/2006 έως 31/12/2006 ύστερα από ακρόαση της έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών.

3. Έγκριση διάθεσης κερδών.

4. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου καθώς και των ορκωτών ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 7ης εταιρικής χρήσης (1/1/2006 - 31/12/2006).

5. Εκλογή δύο τακτικών ορκωτών ελεγκτών και δύο αναπληρωματικών για την 8η εταιρική χρήση (1/1/2007 - 31/12/2007) και καθορισμός της αμοιβής τους.

6. Έγκριση μηνιαίας αποζημίωσης, πριμ παραγωγικότητας και εξόδων παράστασης στον πρόεδρο του Δ.Σ. και τον διευθύνοντα σύμβουλο και έγκριση των αμοιβών των μελών και του γραμματέα του Δ.Σ. για την 8η εταιρική χρήση (1/1/2007 - 31/12/2007).

7. Συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. σε επιτροπές και έγκριση της αμοιβής για την 8η εταιρική χρήση (1/1/2007 - 31/12/2007).

8. Επικύρωση εκλογής μέλους του διοικητικού συμβουλίου.

9. Τροποποίηση των άρθρων 51 και 53 του καταστατικού της εταιρίας. 10. Λοιπά θέματα - ανακοινώσεις.

ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 13:00, στα γραφεία της, Λ. Κηφισίας 100 και Μαραθωνοδρόμου 83, στο Μαρούσι, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Υποβολή προς έγκριση των ατομικών και ενοποιημένων ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2006, της έκθεσης διαχείρισης του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και της έκθεσης ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή.

2. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2006.

3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτή λογιστή για τον έλεγχο της χρήσης 2007 και καθορισμός της αμοιβής τους.

4. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και καθορισμός ιδιοτήτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002.

5. Έκδοση δύο (2) κοινών ομολογιακών δανείων μέχρι του συνολικού ποσού των 65.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003, με σκοπό μέρος αυτών να χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού και μέρος αυτών να χρησιμοποιηθεί για νέες επενδύσεις. Εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων αυτών.

6. Έγκριση καταβληθεισών αμοιβών προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατά τη χρήση 2006 και προέγκριση αμοιβών των μελών του για τη χρήση 2007.

7. Θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει, σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και σε πρόσωπα που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην εταιρία καθώς και των θυγατρικών και συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών και παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.

8. Παροχή άδειας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας να μετέχουν στα διοικητικά συμβούλια ή στη διοίκηση άλλων συνδεδεμένων εταιριών κατά την έννοια του άρθρου 42ε του Κ.Ν. 2190/1920.

ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της, Λ. Κηφισίας 100 και Μαραθωνοδρόμου 83, στο Μαρούσι, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Υποβολή προς έγκριση των ατομικών και ενοποιημένων ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2006, της έκθεσης διαχείρισης του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και της έκθεσης ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή.

2. Έγκριση απόφασης του Δ.Σ. περί διάθεσης κερδών της χρήσης 2006 στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και έγκριση διανομής μερίσματος από κέρδη προηγουμένων χρήσεων.

3. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2006.

4. Έγκριση καταβληθεισών αμοιβών προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατά τη χρήση 2006 και προέγκριση αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τη χρήση 2007.

5. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτή λογιστή για τον έλεγχο της χρήσης 2007 και καθορισμός της αμοιβής αυτών.

6. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και καθορισμός ιδιοτήτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002.

7. Παροχή άδειας για σύναψη σύμβασης με μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 23α Κ.Ν. 2190/1920.

8. Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι του συνολικού ποσού των 10.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003, και εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων αυτού.

9. Θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει, σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και σε πρόσωπα που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην εταιρεία καθώς και των θυγατρικών και συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών και παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

10. Παροχή άδειας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας να μετέχουν στα διοικητικά συμβούλια ή στη διοίκηση άλλων συνδεδεμένων εταιριών κατά την έννοια του άρθρου 42ε του Κ.Ν. 2190/1920.

11. Τροποποίηση άρθρων 16, 18, 19, 20 και 21 του καταστατικού της εταιρίας.

Διεθνή

Γερμανία

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Απρίλιος).

Ευρωζώνη

- Ανακοίνωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v