Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Παύει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των δικαιωμάτων (ΕΛΤΟΝΔ) της εταιρίας Έλτον, συμμετοχής στην πρόσφατη ΑΜΚ, εκποιούνται για δεύτερη ημέρα 3.474 (ΚΟ) μετοχές της Vivartia, ενώ οι εταιρίες Ιασώ και Νηρέας πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Επίσης, ανακοινώνεται ο εθνικός και εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή Μαρτίου.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Εταιρικές πράξεις

* Παύει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των δικαιωμάτων (ΕΛΤΟΝΔ) της εταιρίας ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ, συμμετοχής στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ημερομηνία λήξης άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται η 16η/4/2007.

* Σύμφωνα με την αριθ. 161/22.03.2007 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν για δεύτερη ημέρα 3.474 κοινές ονομαστικές μετοχές της VIVARTIA ΑBΕΕ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ που προέρχονται από αδιάθετα κλασματικά υπόλοιπα, τα οποία προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του δύο τοις εκατό (2%).



Γενικές συνελεύσεις

ΙΑΣΩ Α.Ε.: Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της, Λ. Κηφισίας 37 - 39, Μαρούσι, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση αντικατάστασης παραιτηθέντων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

2. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

3. Αποκλεισμός δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, ώστε οι νέες μετοχές να διατεθούν σε ιατρούς συνεργάτες της εταιρίας.

4. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας.

ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.: Α’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στα γραφεία της, 1ο χλμ. Λεωφόρου Κορωπίου Βάρης και Δημοκρίτου, Κορωπί Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών ποσού 10.233.154,75 ευρώ με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,25 σε 1,50 ευρώ για την κάλυψη ίδιας συμμετοχής της εταιρίας σε επενδυτικά προγράμματα - Τροποποίηση του περί κεφαλαίου (άρθρο 5) άρθρου του καταστατικού.

2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με τιμή διάθεσης υπέρ το άρτιον - Τροποποίηση του περί κεφαλαίου (άρθρο 5) άρθρου του καταστατικού. Πρόβλεψη δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Καθορισμός προθεσμίας άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και των λοιπών όρων της αύξησης. Δικαίωμα απόληψης μερίσματος των μετοχών που θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εισαγωγή των νέων μετοχών που θα εκδοθούν συνεπεία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. της εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στην κατάρτιση ενημερωτικού δελτίου, στη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χ.Α., στην εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α. και σε οποιοδήποτε συναφές θέμα.

3. Έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου υπέρ παλαιών μετόχων, μη διαπραγματεύσιμου στο Χ.Α. Πρόβλεψη δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την εξειδίκευση των όρων αυτού, την έκδοση του προγράμματος, την κατάρτιση της σύμβασης με τον εκπρόσωπο και εν γένει τη διενέργεια κάθε πράξης απαραίτητης για την ολοκλήρωση της έκδοσης.

4. Τροποποίηση του άρθρου 47 παράγραφος 1 τελευταίο εδάφιο του καταστατικού για την προσαρμογή του στην κείμενη νομοθεσία.

5. Διάφορες αποφάσεις και ανακοινώσεις.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του εθνικού και εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή (Μάρτιος).

Διεθνή

Γαλλία

- Εμπορικό ισοζύγιο (Φεβρουάριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v