Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Οι εταιρίες Marfin Popular Bank, Alpha Αστικά Ακίνητα, ΟΤΕ, Χαλυβδοφύλλων, Ιασώ, Ιονική Ξενοδοχειακή, Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Leasing πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Συνάντηση Αλογοσκούφη - Μπακογιάννη.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Διάφορα

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, θα συναντηθεί στις 09:00 με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Στις 13:30 ο υπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα και τις προοπτικές της οικονομικής πολιτικής. Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα 305 Β του ΥΠΟΙΟ.

Στις 18:00 ο κ. Αλογοσκούφης θα ενημερώσει την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για τα αποτελέσματα των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin που πραγματοποιήθηκαν στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Γενικές συνελεύσεις

MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, στις 17:00 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, για εξέταση, και αν αποφασιστεί, έγκριση ψηφισμάτων σε σχέση με τα ακόλουθα: 1. Απόκτηση στοιχείων του ενεργητικού από την τράπεζα ή/και διάθεση στοιχείων του ενεργητικού της ανεξαρτήτως ποσού σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιό της.

2. Υποβολή δημοσίων προτάσεων προς τους μετόχους χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, οι οποίες θα προβλέπουν την έκδοση νέων τίτλων της τράπεζας.

3. Παραχώρηση του απαιτούμενου αριθμού μετοχών προς τυπική ολοκλήρωση των ψηφισμάτων της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας της 31ης Οκτωβρίου, 2006 αφενός προς τους μετόχους της Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών που θα έχουν ασκήσει τα δικαιώματά τους σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία περί Δημοσίων Προτάσεων Αγοράς Κινητών Αξιών και αφετέρου προς τους μετόχους της Λαϊκής Τράπεζας (Ελλάς) Α.Ε. οι οποίοι έγκυρα θα έχουν αποδεχτεί τις ιδιωτικές προτάσεις της τράπεζας.

4. Εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σχέση με τα ως άνω υπό 1 - 3 θέματα.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 11:00, στο κεντρικό κτίριο της Alpha Bank, Σταδίου 40, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Υποβολή προς έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της 31ης/12/2006, μετά της σχετικής έκθεσης του διοικητικού δυμβουλίου και της έκθεσης ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών.

2. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών λογιστών από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής χρήσεως του έτους 2006.

3. Εκλογή ορκωτών ελεγκτών λογιστών, τακτικού και αναπληρωματικού, για τη διαχειριστική χρήση 2007 και έγκριση της αμοιβής τους.

4. Επικύρωση εκλογής νέου μέλους του διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση αποβιώσαντος μέλους.

5. Έγκριση οριστικής διαθέσεως αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

6. Έγκριση της αμοιβής των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

7. Προέγκριση της αμοιβής του γενικού διευθυντή - μέλους του διοικητικού συμβουλίου.

8. Χορήγηση αδείας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 23 του κ.ν.2190/1920, στα μετέχοντα της διεύθυνσης της εταιρίας μέλη του διοικητικού συμβουλίου, στον γενικό διευθυντή και στους διευθυντές να μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια ή και στη διεύθυνση εταιριών του ομίλου που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.

ΟΤΕ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 16:00, στο διοικητικό μέγαρο του Οργανισμού, Κηφισίας 99, Μαρούσι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση των άρθρων 9 (διοικητικό συμβούλιο), 13 (διευθύνων σύμβουλος) και 23 (συνήθης απαρτία και πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης), κατάργηση των άρθρων 7 (ποσοστό συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου), 16 (κωλύματα - ασυμβίβαστα μελών του διοικητικού συμβουλίου) και 17 (δικαιώματα Δημοσίου) του ισχύοντος καταστατικού, καθώς και αναρίθμηση των άρθρων 8 και επόμενα του καταστατικού και κωδικοποίησή του.

2. Θέσπιση προγράμματος διάθεσης μετοχών σε διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και εταιριών συνδεδεμένων με αυτή κατά την έννοια του άρθρου 42ε Κ.Ν. 2190/1920, με τη μορφή παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης (άρθρο 13 παρ. 9 Κ.Ν. 2190/1920), βάσει κριτηρίων απόδοσης.

3. Διακανονισμός της οφειλής της εταιρίας Fibre Optic Telecommunication Network LTD προς την ΟΤΕ Α.Ε. με άφεση χρέους.

4. Διάφορες ανακοινώσεις.

ΧΑΛΥΒΔΟΦΥΛΛΩΝ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 09:00, στα γραφεία της, Θηβών 210, Άγιος Ιωάννης Ρέντη, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση για υπογραφή συμβάσεως που αφορά στη μεταβίβαση μετοχών που κατέχει η εταιρία Χαλυβδοφύλλων Α.Ε. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/20. Αφορά στη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών (30.000) της εταιρίας ΑΕΠΑΛ Α.Ε. η οποία είναι θυγατρική της Χαλυβδοφύλλων Α.Ε. Η εταιρία αυτή από της συστάσεώς της (23/12/1983) παραμένει ανενεργός.

2. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

ΙΑΣΩ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της, Λ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση αντικατάστασης παραιτηθέντων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

2. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

3. Αποκλεισμός δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, ώστε οι νέες μετοχές να διατεθούν σε ιατρούς συνεργάτες της εταιρίας.

4. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας.

ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στο κεντρικό κτίριο της Alpha Bank, Σταδίου 40, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή προς έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 31ης/12/2006 μετά των σχετικών εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή.

2. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής χρήσεως 2006.

3. Εκλογή ορκωτών ελεγκτών, τακτικού και αναπληρωματικού, για τη χρήση 2007 και έγκριση της αμοιβής τους.

4. Εγκριση της αμοιβής των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

5. Χορήγηση αδείας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 23 του κ.ν. 2190/1920, στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της γενικής διεύθυνσης ή και σε διευθυντές να μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια ή στη διεύθυνση εταιριών του ομίλου που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.

ΑLPHA LEASING Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 09:00, στο κεντρικό κτίριο της Alpha Bank, Σταδίου 40, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή προς έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της 31ης/12/2006, μετά των σχετικών εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή και της διανομής κερδών.

2. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής χρήσεως 2006.

3. Εκλογή ορκωτών ελεγκτών, τακτικού και αναπληρωματικού, για τη διαχειριστική χρήση 2007 και έγκριση της αμοιβής τους.

4. Έγκριση της αμοιβής των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

5. Χορήγηση αδείας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 23 του κ.ν. 2190/1920, στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της γενικής διεύθυνσης ή και σε διευθυντές να μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια ή στη διεύθυνση εταιριών του ομίλου που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.: Β’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, στις 10:00, στην αίθουσα Athenaeum Ballroom του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental Athens (Λ. Συγγρού 89-93, Αθήνα), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με εισφορά σε είδος, κατ’ ελάχιστον 308.872.139 και κατ’ ανώτατο όριο 772.180.348 μετοχών της Marfin Popular Bank Public Co Ltd. και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της τράπεζας υπέρ των μετόχων της παραπάνω εταιρίας που θα αποδεχτούν τη δημόσια πρόταση που έχει υποβάλει η τράπεζα για την απόκτηση ποσοστού κατ’ ελάχιστον 40% και κατά μέγιστο 100% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου.

3. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών εισαγωγών (Φεβρουάριος).

- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (δ΄τρίμηνο).

Γαλλία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (Φεβρουάριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v