Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Οι εταιρίες Revoil, Yalco και Ιονική Ξενοδοχειακή πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Επίσης, ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Αποκοπή μερισμάτων

* Από σήμερα οι μετοχές της ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕΕΧ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το πρόσθετο (έκτακτο) μέρισμα, ποσού 0,10 ευρώ ανά μετοχή, προερχόμενο εκ του λογαριασμού ”Υπόλοιπο κερδών εις νέον”.

Εταιρικές πράξεις

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 1.058.243 νέες (ΚΟ) μετοχές της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΟΣ Α.Ε., οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής: α) Οι μέτοχοι της απορροφηθείσας διατηρούν τον ίδιο αριθμό μετοχών που κατέχουν. β) Κάθε μέτοχος της απορροφηθείσας εταιρίας ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ανταλλάσσει κάθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή, ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ, που κατέχει με 1 νεοεκδιδόμενη (ΚΟ) μετοχή, ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ. Από την ίδια ημερομηνία το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 15.873.645 (ΚΟ) μετοχές.

* Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν 3.500 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΛΑΝΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5%).

* Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν 1.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5%).

Διάφορα

* Ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

- Στις 13:00: συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, κ. Boris Tadic (αίθουσα ξενοδοχείου Meridien).

- Στις 13:40: σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

- Στις 17:45: πρώτη σύνοδος εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

- Στις 20:00: δείπνο εργασίας.

* Το ελληνοκινεζικό επιμελητήριο υποδέχεται στις 10:00 π.μ., στα γραφεία του, την κινεζική αποστολή από τον οργανισμό Beijing Real Estate Association με επικεφαλής τον κ..Wang Wenying, της οποίας βασικός σκοπός είναι η ενημέρωσή τους για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα με έμφαση στην αγορά των κατοικιών.

Γενικές συνελεύσεις

ΡΕΒΟΪΛ ΑΕΕΠ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της, Καποδιστρίου 5, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 835.500,00 ευρώ, με αναπροσαρμογή της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,75 ευρώ σε 0,90 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού που προέκυψε: α) Από την υπεραξία της αναπροσαρμογής των παγίων. β) Από το ποσό εκδόσεως μετοχών υπέρ το άρτιο.

2. Τροποποίηση άρθρου 5 του καταστατικού.

3. Τροποποίηση άρθρου 4 του καταστατικού.

4. Έγκριση εκλογής μέλους διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.

5. Άλλα θέματα.

YALCO - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στα γραφεία της, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στο 5ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ταυτόχρονη και εκ παραλλήλου: (Α) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση τμήματος του λογαριασμού ”Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο”, διά αυξήσεως της ονομαστικής αξίας των μετοχών, και (Β) Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου, προς τον σκοπό διαγραφής ζημιών, διά μειώσεως της ονομαστικής αξίας των μετοχών. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝ/ΚΑΙ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στην Αθήνα, στο κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank, Σταδίου 40, 3ος όροφος, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση, της λογιστικής καταστάσεως του τμήματος κλάδου και των επ’ αυτής εκθέσεων ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών, των Σχεδίων Συμβάσεως και Πράξεως Αποσχίσεως προς, και Αναδοχής από, την Τουριστικά Θέρετρα Α.Ε., τμήματος του ξενοδοχειακού κλάδου, ήτοι των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων νήσου Ρόδου, της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.. Ορισμός εκπροσώπων της εταιρίας για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξεως και τη διενέργεια κάθε άλλης πράξεως, δηλώσεως ή ανακοινώσεως που απαιτείται για τον σκοπό αυτό.

2. Έγκριση των μέχρι σήμερα ενεργειών, δηλώσεων και δικαιοπραξιών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας αναφορικά με την υπόψη απόσχιση και εισφορά του τμήματος κλάδου.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών εισαγωγών (Νοέμβριος).

Αγγλία

- Λιανικές πωλήσεις (Νοέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v