Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Οι εταιρίες Ζήνων, Νηρέας και ΑΝΕΚ πραγματοποιούν γενική συνέλευση, ενώ οι μετοχές της εταιρίας ΟΠΑΠ διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα προμερίσματος 0,55 ευρώ. Επίσης, ανακοινώνεται ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Οκτωβρίου, καθώς και εκτιμήσεις για τις εμπορευματικές συναλλαγές του ίδιου μηνός.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Αποκοπή προμερίσματος

ΟΠΑΠ: 0,55 ευρώ.

Εταιρικές πράξεις

* Σήμερα 11/12/2006, σύμφωνα με την αριθμ. 611/13.11.2006 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 6.622 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5%).

* Παύει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των δικαιωμάτων (ΥΓΕΙΑΔ) της εταιρίας ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε., συμμετοχής στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ημερομηνία λήξης άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται η 14/12/2006.

Γενικές συνελεύσεις

ΖΗΝΩΝ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της, Κανάρη 5, Γλυκά Νερά Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω κεφαλαιοποιήσεως υπεραξίας παγίων στοιχείων.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας, που αφορά στο κεφάλαιο.

3. Έγκριση αντικαταστάσεως παραιτηθέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

4. Προέγκριση αμοιβών μελών Δ.Σ.

ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στα γραφεία της, στο Κορωπί Αττικής, 1ο χιλ Λεωφόρου Κορωπίου Βάρης και Δημοκρίτου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση του από 4/9/2006 σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης της εταιρίας ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. με απορρόφηση των εταιριών ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΙΝΤΕRPESCA EΜΠΟΡΙΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ, ΕΞΑΓΩΓΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΙΧΘΥΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΜΥΛΟΚΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και EUROCATERERS AΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΩΝ από την πρώτη, της σχετικής από 22/9/2006 έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας προς τη Γενική Συνέλευση κατ’ άρθρο 69 παρ.4 του Κ.Ν.2190/1920 καθώς και των εκθέσεων και λοιπών δηλώσεων του Ανεξάρτητου Χρηματοοικονομικού Συμβούλου κατ’ άρθρο 322 του Ισχύοντος Κανονισμού του Χ.Α.

2. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 87.193,75 ευρώ α) από κεφαλαιοποίηση των εισφερόμενων κεφαλαίων των απορροφώμενων εταιριών IXΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΦΩΚΙΔAΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και ΙΝΤΕRPESCA ΕΜΠΟΡΙΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ, ΕΞΑΓΩΓΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΙΧΘΥΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ποσού ευρώ 87.193,60 β) από κεφαλαιοποίηση ποσού 0,15 ΕΥΡΩ λόγω στρογγυλοποίησης προερχόμενου από τον λογαριασμό ”Αποθεματικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο”, με έκδοση 69.755 νέων ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 1,25 ευρώ εκάστη, με αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας και κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης.

3. Ορισμός εκπροσώπου της εταιρίας για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης μεταξύ της εταιρίας και των απορροφώμενων εταιριών ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΙΝΤΕRPESCA EΜΠΟΡΙΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ, ΕΞΑΓΩΓΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΙΧΘΥΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΜΥΛΟΚΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και EUROCATERERS AΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΩΝ καθώς και κάθε άλλης σχετικής δικαιοπραξίας ή δήλωσης και εν γένει για τη διενέργεια κάθε αναγκαίας πράξης για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των πέντε ως άνω εταιριώv.

4. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, την κατάρτιση και έκδοση του Eντύπου κατ’ άρθρο 4 του Ν.3401/2005 της εταιρίας για τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΙΝΤΕRPESCA EΜΠΟΡΙΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ, ΕΞΑΓΩΓΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΙΧΘΥΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΜΥΛΟΚΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και EUROCATERERS AΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΩΝ, την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των μετοχών της απορροφώσας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης και κάθε άλλου συναφούς θέματος.

5. Τροποποίηση των άρθρων 16, 20, 25, 26 ,27 και 37 του καταστατικού της εταιρίας, τα οποία διέπουν τη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου προς τον σκοπό εναρμόνισής τους με τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης που εφαρμόζονται από την εταιρία.

6. Άλλα θέματα και ανακοινώσεις.

ΑΝΕΚ Α.Ε.: Επαναληπτική ιδιαίτερη συνέλευση των μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών έκδοσης του ’90 της εταιρίας, στις 17:00, στα ιδιόκτητα γραφεία της, Χανιά, 2ο χλμ. Λ. Καραμανλή, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εγκριση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 31.533.443,50 ΕΥΡΩ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπέρ το άρτιον και ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας προς συμψηφισμό ζημιών εις νέον. 2. Έγκριση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, ύψους μέχρι 101.558.750 ΕΥΡΩ.

3. Eγκριση τροποποίησης του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας. 4. Ανακοινώσεις - Άλλα θέματα.

Διάφορα

* Το πρόγραμμα του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, είναι το ακόλουθο:

- στις 11.11: συνάντηση με τον Γενικό Εισηγητή της Ν.Δ. για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.

- στις 15.30: συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού, κ. Γιώργο Ορφανό

- στις 17.00: θα λάβει μέρος στην εκδήλωση που οργανώνει το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής, με θέμα: ”Προϋπολογισμός και οι Προοπτικές της Οικονομίας”. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Καρατζά (Αιόλου 82-84), θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με το κοινό ο κ. Αλογοσκούφης, ο βουλευτής Α’ Αθήνας, κ. Γιάννος Παπαντωνίου, και ο πρώην ευρωβουλευτής, κ. Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

* Το πρόγραμμα του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββα Τσιτουρίδη, διαμορφώνεται ως εξής:

- στις 10:00: Ο υπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών της 6ης Επιτροπής Παρακολούθησης της Κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL (Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς).

- στις 11:30: Συνάντηση εργασίας στα γραφεία του περιφερειακού υποκαταστήματος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης με υγειονομικούς και διοικητικούς διευθυντές υπηρεσιών παρουσία των δύο υποδιοικητών του Ασφαλιστικού Ιδρύματος (Αριστοτέλους 15-17).

- στις 13:00: Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή του ΟΓΑ, κ. Κωνσταντίνο Ζαχαράκη, θα επισκεφθεί το περιφερειακό κατάστημα του Οργανισμού Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια ο υπουργός θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Οικοδομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος.

Παρουσιάσεις

Η Fashion Box Ελλάς πραγματοποιεί παρουσίαση της εταιρίας στις 13:00, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής (Οκτώβριος).

- Εκτιμήσεις εμπορευματικών συναλλαγών (Οκτώβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v