Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου θα μιλήσει στο ΣΜΕΧΑ για την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ και την επέκτασή της στην αγορά της Τουρκίας μέσω της εξαγοράς της Finansbank. Οι εταιρίες Αλουμίνιον της Ελλάδος, Μύλοι Λούλη, Βιοχάλκο, Multirama, Flexopack και Ελλατέξ πραγματοποιούν σήμερα τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις τους.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Εταιρικές πράξεις

Από σήμερα 16/6/2006, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α., τα 5.000.000 τεμάχια του ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, έκδοσης 24/5/2006, 5ετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου 3,90%, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ.

Παρουσιάσεις

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου θα μιλήσει στο ΣΜΕΧΑ, σήμερα 16 Ιουνίου 2006, ώρα 12:30 – 14:30μ.μ., στο Μέγαρο Μελά. Η παρουσίαση θα αφορά την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ και την επέκτασή της στην αγορά της Τουρκίας μέσω της εξαγοράς της Finansbank.

Γενικές συνελεύσεις

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Β’ Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 12:00, στην έδρα της Εταιρίας (Σέκερη 1), με θέμα ημερήσιας διάταξης: Λήψη απόφασης για διάθεση ή διανομή μετοχών στο προσωπικό της Εταιρείας ή/και έγκριση προγράμματος παροχής δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών εκδόσεώς της, κατά τις σχετικές προβλέψεις των άρθρων 13 και 16 κν 2190/1920 σε συνδ. με ΠΔ30/1988.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στη Σούρπη Μαγνησίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 1.1.2005 - 31.12.2005 μετά των σχετικών εκθέσεων του Δ.Σ. και των Ορκωτών Ελεγκτών.

2. Υποβολή και έγκριση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων εταιρικής Χρήσης 1.1.2005 - 31.12.2005 και των σχετικών εκθέσεων του Δ.Σ. και των Ορκωτών Ελεγκτών.

3. Απαλλαγή του Δ.Σ. και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τη χρήση 1.1.2005 - 31.12.2005.

4. Εκλογή τακτικού Ορκωτού Ελεγκτή και αναπληρωματικού και καθορισμός της αμοιβής τους.

5. Έγκριση αμοιβών μελών του Δ.Σ.

6. Προέγκριση καταβολής μισθών, εξόδων παραστάσεως και λοιπών αμοιβών σε μέλη του Δ.Σ. για την επόμενη εταιρική χρήση.

7. Επικύρωση εκλογής μελών του Δ.Σ., εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και καθορισμός ιδιοτήτων των μελών του Δ.Σ. κατ’ εφαρμογή του Ν.3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης, όπως ισχύει.

8. Έγκριση συνάψεως συμβάσεων με μέλη του Δ.Σ. κατ’ εφαρμογή του άρθρου 23Α του Κ.Ν. 2190/1920.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 12:00, στο ξενοδοχείο Athens Imperial, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2005, με τις επ’ αυτών εκθέσεις του Δ.Σ. και των Ελεγκτών.

2. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την εταιρική χρήση 2005.

3. Λήψη απόφασης για τον τρόπο και το χρόνο διάθεσης και διανομής των κερδών της εταιρικής χρήσης 2005.

4. Εκλογή Ελεγκτών για την εταιρική χρήση 2006 και καθορισμός της αμοιβής τους.

5. Επικύρωση εκλογής προσωρινού Συμβούλου.

6. Εκλογή μελών νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

7. Διάφορες Ανακοινώσεις.

MULTIRAMA: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 14:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, 23ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση διαφορών από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, χωρίς την έκδοση νέων μετοχών αλλά με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής και μείωση μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς την ακύρωση μετοχών αλλά με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής και ταυτόχρονη ισόποση διαγραφή ζημιών. Παροχή εξουσιοδότησης στο Δ.Σ. για την εκτέλεση των αποφάσεων αυτών.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του καταστατικού και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο.

3. Έγκριση προγράμματος διάθεσης μετοχών σε στελέχη της Εταιρείας, με τη μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών.

4. Ανακοινώσεις.

FLEXOPACK: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 15:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, θέση Τζήμα του Δήμου Κρωπίας (αγροτ. οδός Ηφαίστου), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων (εταιρικών και ενοποιημένων) της κλειομένης εταιρικής χρήσεως 2005 (1.1.2005-31.12.2005).

2. Υποβολή και έγκριση της Εκθέσεως του Δ.Σ. και των εκθέσεων των ελεγκτών για τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρικής χρήσεως 2005.

3. Έγκριση διάθεσης (διανομής) κερδών και παροχή προς το Δ.Σ. της εταιρείας των αναγκαίων εξουσιοδοτήσεων.

4. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσεως 2005.

5. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ελεγκτού από το μητρώο Ορκωτών Ελεγκτών για τον έλεγχο των ετησίων και εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων (εταιρικών και ενοποιημένων) για την τρέχουσα χρήση 2006 και καθορισμός αμοιβής αυτών.

6. Έγκριση καταβληθέντων αμοιβών στα μέλη του Δ.Σ. κατά την χρήση 2005 και καθορισμός νέων αμοιβών, μισθών και αποζημιώσεων των μελών του Δ.Σ. για την χρήση 2006.

7. Παροχή εγκρίσεως-αδείας προς τα μέλη του Δ.Σ. και τους Διευθυντές της εταιρείας για την διενέργεια πράξεων που υπάγονται σε κάποιον από τους επιδιωκόμενους από την εταιρεία σκοπούς για λογαριασμό τρίτων, καθώς και για την συμμετοχή τους σε Δ.Σ. ή στην Διεύθυνση Εταιρειών του Ομίλου που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς, κατά το άρθρο 23 παρ. 1 κ.ν. 2190/1920.

8. Εκδοση από την Εταιρεία κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους μέχρι πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) Ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση και παροχή εξουσιοδότησης προς το Δ.Σ. της εταιρείας για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης και διάθεσης του κοινού Ομολογιακού Δανείου.

9. Ανακοινώσεις.

ΕΛΛΑΤΕΞ: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της Εταιρίας, Αγίας Άννης 11, πάροδος Ιεράς Οδού, Βοτανικός, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και ανάγνωση των οικονομικών καταστάσεων, της εταιρείας και των ενοποιημένων, της εταιρικής χρήσεως 01/01 - 31/12/2005, μετά των επ’ αυτών εκθέσεων του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτού.

2. Έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων εταιρικών και Ενοποιημένων της χρήσεως του έτους 2005.

3. Απαλλαγή του Δ.Σ. και του Ελεγκτού από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τα πεπραγμένα της χρήσεως 2005.

4. Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών Ορκωτών Ελεγκτών για τον έλεγχο των ετησίων και ενδιαμέσων οικονομικών καταστάσεων (εταιρείας και ενοποιημένων) για τη χρήση 2006 και καθορισμός της αμοιβής της.

5. Παροχή αδείας κατ’ άρθρο 23 Κ.Ν. 2190/20 στα μέλη του Δ.Σ. και στα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας να μετάσχουν στη διοίκηση των, κατ’ άρθρο 42ε § 5 του ιδίου νόμου, εταιρειών.

6. Έγκριση κατ’ άρθρο 23α § 2 του Κ.Ν. 2190/1920 συμβάσεως της εταιρείας συναφθησομένης μετά της ιδρυτρίας της, Α.Ε. Τεχνητής Μετάξης ΕΤΜΑ σε σχέση με της πολεοδομικές ρυθμίσεις των ακινήτων της.

7. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την περαιτέρω προώθηση και ολοκλήρωση του θέματος.

Οικονομία

Σήμερα Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 και ώρα 9:30, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.) Συνεδρίαση της Ολομέλειάς της προκειμένου να εκφράσει Γνώμη επί του Σχεδίου Νόμου ”Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (Σ.Η.Θ.Υ.Α.) και λοιπές διατάξεις” του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Διάφορα

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης θα συναντηθείμε ομάδα μαθητών από το Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, οι οποίοι είχαν επικοινωνήσει γραπτώς μαζί του, θέτοντας διάφορα οικονομικά ζητήματα.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

-Δείκτης Καταναλωτικού κλίματος Michigan

Γαλλία

-Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών Απριλίου

Ευρωζώνη

-Δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Απριλίου

-Δείκτης εργασιακού κόστους α΄ τριμήνου

Σάββατο 17/6

Γενικές συνελεύσεις

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της, στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2005 (1.1.2005 - 31.12.2005) σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα καθώς και των εκθέσεων του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή της εταιρίας για τις εν λόγω Οικονομικές Καταστάσεις και έγκριση καταβολής μερίσματος.

2. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την χρήση 1/1-31/12/2005.

3. Εγκριση των αμοιβών του Δ.Σ. που προσφέρουν στην εταιρία υπηρεσίες πέραν των καθηκόντων τους ως Διοικητικών Συμβούλων.

4. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση 2006 και καθορισμός της αμοιβής τους.

5. Ανακοινώσεις.

Κυριακή 18/6

Γενικές συνελεύσεις

ΑΝΕΚ: Α. Β’ Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων κατόχων κοινών & προνομιούχων μετοχών της Εταιρίας, στις 17:00, στα ιδιόκτητα γραφεία της Εταιρίας, Χανιά, 2ο χλμ. Λεωφόρου Κων/νου Καραμανλή, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής προς συμψηφισμό ζημιών και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

2. Αλλαγή έδρας της Εταιρείας και τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού.

3. Συμπλήρωση του σκοπού της Εταιρείας για πρακτορεύσεις πλοίων της εταιρείας ή άλλων εταιρειών και τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού.

4. Έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου ή μη και εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. για τον καθορισμό των όρων της εκδόσεώς του.

5. Μετατροπή προνομιούχων μετοχών σε κοινές και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

6. Κωδικοποίηση του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο.

7. Ανακοινώσεις.

Β. Β’ Επαναληπτική Ιδιαίτερη Συνέλευση, των Μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών που εκδόθηκαν τα έτη 1990 & 1996 της Εταιρίας, την 18/06/2006, ημέρα Κυριακή και ώρα 16:00, στα ιδιόκτητα γραφεία της Εταιρίας, Χανιά, 2ο χλμ. Λεωφόρου Κων/νου Καραμανλή, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής προς συμψηφισμό ζημιών και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

2. Έγκριση έκδοσης ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου ή μη και εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. για τον καθορισμό των όρων της εκδόσεώς του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v