Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ορατή η μείωση επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνη

To ευρώ αλλάζει χέρια στο 1,093 δολάριο και η στερλίνα στο $1,279.

Ορατή η μείωση επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνη

Σταθεροποιητικές κινήσεις για τον δείκτη δολαρίου την Τετάρτη, καθώς οι traders εξακολουθούν να αναμένουν μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve τον Ιούνιο, μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ήταν υψηλότερη της αναμενόμενης.

Ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή που δημοσιεύθηκε την Τρίτη αυξήθηκε τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις και υποδηλώνοντας κάποια επιμονή στον πληθωρισμό. Αν και ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,4% τον Φεβρουάριο σε συμφωνία με τις προβλέψεις, η αύξηση κατά 3,2% σε ετήσια βάση ήρθε λίγο πάνω από την αναμενόμενη αύξηση κατά 3,1%. Τα δομικά στοιχεία ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις.

Αυτό έχει αφήσει τους αναλυτές να αναρωτιούνται αν η Fed θα είναι σε θέση να δικαιολογήσει περισσότερες από δύο μειώσεις επιτοκίων το τρέχον έτος.

Οι αγορές δεν βλέπουν σχεδόν καμία πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Fed αργότερα αυτό το μήνα, αλλά οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων τον Ιούνιο έχουν μειωθεί μόνο λίγο, σε περίπου 67% πιθανότητα έναντι 71% νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, διατηρείται στα 102,99. To ευρώ αλλάζει χέρια στο 1,093 δολάριο και η στερλίνα στο $1,279.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v