Κρατάει τα κέρδη του το δολάριο

Το ευρώ σταθερό, αλλάζει χέρια στο 1,08 δολάριο, ενώ η στερλίνα με οριακή άνοδο βρίσκεται στο $1,26.

Κρατάει τα κέρδη του το δολάριο

Το δολάριο εμφανίζει ανθεκτικότητα, διατηρώντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ το ευρώ παρουσιάζει κι αυτό κάποια αντοχή.

Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) στις ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Ιανουάριο με ρυθμό που ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών PCE ενισχύθηκε κατά 2,4% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, έναντι ανόδου 2,6% τον Δεκέμβριο. Ο δείκτης είχε φτάσει στο επίπεδο του 7% τον Ιούνιο του 2022.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι άλλων νομισμάτων, διαπραγματεύεται σχεδόν αμετάβλητος στο 104,107, μετά από μια ευμετάβλητη ολονύκτια συνεδρίαση.

Ο Ιούνιος θεωρείται πλέον ως το πιθανό σημείο εκκίνησης για τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων της Fed, με τους διαπραγματευτές να βλέπουν περίπου 75 μονάδες βάσης χαλάρωσης φέτος.

Στοιχεία πληθωρισμού δημοσίευσε και η ευρωζώνη σήμερα. Ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στο 2,6% από 2,8% τον Ιανουάριο, λίγο πιο πάνω από τις προσδοκίες για 2,5%. Ωστόσο, η υποκείμενη αύξηση των τιμών παρέμεινε επίμονα υψηλή, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα-ρεκόρ για λίγο ακόμη, προτού αρχίσει να χαλαρώνει την πολιτική της προς τα μέσα της χρονιάς.

Το ευρώ σταθερό, αλλάζει χέρια στο 1,08 δολάριο, ενώ η στερλίνα με οριακή άνοδο βρίσκεται στο $1,26.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v